Home Dating apps ‘Meer dan helft veganistische daters weigert vleeseter te daten’

‘Meer dan helft veganistische daters weigert vleeseter te daten’

1 minuten leestijd
0
vegan

Het aantal mensen dat vegetarisch of veganistisch eet wordt steeds groter. Volgens de vegetariërsbond is het aantal mensen dat geen vlees of vis eet de afgelopen twee jaar zelfs met 50 procent gegroeid. En die trend zien we ook terug op de dating apps. Maar hoe gaan al deze vegetariërs en veganisten om met de vleeseters op dating apps? Veggly, ’s werelds grootste dating app voor veganisten en vegetariërs, ondervroeg 7.400 gebruikers naar hun date-voorkeuren.

Vleeseters zijn niet in trek

Volgens onderzoek van de dating app weigert meer dan de helft van de veganistische daters een vleeseter te daten. 52% van hen zou niet overwegen om een relatie aan te gaan met een vleeseter. Van alle ondervraagde veganisten zou bovendien 12 procent weigeren een vegetariër te daten vanwege de inname van dierlijke producten.

Vegetariërs zijn bijna net zo kieskeurig als de veganisten als het om vleeseters gaat: 39 procent van hen zegt dat ze niet met iemand willen daten als deze persoon dierlijk vlees eet. Ze zijn iets minder streng voor hun kandidaten als het op hun inname aankomt, maar veel van hen weigeren dus ook om een relatie te beginnen met iemand die dierlijk vlees eet.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

‘Waarden en liefde voor dieren’

In een verklaring aan Plant Based News zegt Veggly-oprichter Alex Felipelli: “Deze bevindingen helpen ons te begrijpen waarom Veggly zo populair is geworden. Veel veganisten willen bij iemand zijn die hun waarden en liefde voor dieren deelt. Voor veel veganisten is hun ‘veganisme’ een manier van leven, dus het is begrijpelijk dat ze geen relatie willen met een partner die dieren of dierlijke producten consumeert.”

Volgens Veggly is het de afgelopen tijd snel gegroeid, met sinds oktober 2020 meer dan 200.000 gebruikers wereldwijd. Volgens de dating app hebben de Verenigde Staten het hoogste aantal Veggly-gebruikers. Het land wordt gevolgd wordt door Brazilië, het VK en Duitsland. Momenteel is de dating app beschikbaar in 181 landen en werkt het Veggly-team aan het vertalen van de app in meer talen. Veggly is momenteel beschikbaar in het Engels, Spaans, Duits, Portugees, Frans, Italiaans, Deens en Pools.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …