Home Datingsites Dating apps en websites die veganisten en vegetariërs koppelen

Dating apps en websites die veganisten en vegetariërs koppelen

6 minuten leestijd
0
vegan hart

Wanneer je je als vegetariër in de datingwereld gaat mengen, krijg je al snel te maken met  vragen over wat je wel en niet eet. Ook de talloze vragen over of je ‘niet toch een stukje vlees wilt proberen’ komen geregeld voorbij. Zoals je waarschijnlijk al weet, is er vaak nog veel onbegrip voor mensen die vegetariër zijn.

Het mooie is dat er nu verschillende websites en apps zijn die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen die op zoek zijn naar andere veganisten, vegetariërs of zij die een andere groene levensstijl aanhangen. Voor elke doelgroep is er een app of datingsite, dus ook voor deze doelgroep die een duidelijk statement maakt met de diervriendelijke leefstijl.

Op deze apps en websites zijn mensen te vinden die duurzaamheid belangrijk vinden en een groen hart hebben. Zo weet je dus al meteen dat al die tergende vragen verleden tijd zijn; je hoeft niet meer uit te leggen wat je levensstijl inhoudt. En dat is heel fijn.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Duurzaamheid wordt belangrijker, ook als het om daten gaat

Steeds meer mensen vinden duurzaamheid belangrijk in het leven. Zij willen het milieu voorop stellen. Een groeiende groep mensen gaat als vegetariër of veganist door het leven gaat en vandaag de dag is dat gelukkig niet meer heel apart. Bovendien is de reactie van anderen op deze levensstijl anders geworden – in positieve zin.

Natuurlijk zijn veganisten en vegetariërs overal te vinden en dus ook op de reguliere datingsites. Maar als je specifiek op zoek bent naar iemand met dezelfde of een vergelijkbare levensstijl, dan kun je beter gericht zoeken en kiezen voor een website of app die speciaal voor veganisten en vegetariërs is gemaakt.

Deze keuze maakt het een stuk makkelijker om ze ook daadwerkelijk tegen te komen. Je hoeft op deze websites niet meer zozeer te filteren, aangezien dat door de datingsites zelf al gedaan is. De doelgroep? Mensen met een groen hart, op welke manier dan ook. En dat maakt de kans groter dat je iemand gaat vinden die hetzelfde in het leven staat als jij.

4 dating apps en websites voor vegetariërs

De dating apps en websites zijn opgezet door mensen die weten hoe het is om te daten als vegetariër of veganist. Dankzij deze ervaringen weten ze welke lastige situaties dit kan opleveren tijdens het daten. En dat kan best een uitdaging zijn, zo erkennen de makers van deze datingplatforms. Want het is niet één datingsite waar je terecht kunt: er zijn meerdere apps die vega-friendly zijn.

Het logische gevolg? Een eigen platform met veganisten en vegetariërs als doelgroep. Door een ontmoetingsplatform te creëren, wilden deze bedrijven ervoor zorgen dat het makkelijker voor je is om mensen met dezelfde normen en waarden te vinden op het gebied van duurzaamheid. Het zijn platforms waar vega-minded mensen elkaar kunnen vinden.

Of je nu op zoek bent naar vriendschap of juist echt een romantische relatie wilt; er zijn mogelijkheden om je netwerk uit te breiden, maar ook om de ware te vinden. Dit zijn 4 datingsites en apps voor veganisten en vegetariërs.

vegadates

1. Vegadates

Een van de websites waar je heel goed kunt vinden wat je zoekt als vegetariër of veganist is Vegadates: een overzichtelijke en makkelijk te gebruiken website. Een profiel aanmaken bij Vegadates gaat zeer eenvoudig en hoe dat precies werkt wijst zich vanzelf. De profielen worden handmatig gecheckt zodat je weet dat je ook met echte mensen te maken hebt.

Iedereen die duurzaam leeft of wil leven, kan een leuke match op deze site vinden. Zowel mensen die veganist of vegetariër zijn kunnen zich aanmelden, maar ook mensen die slechts geïnteresseerd zijn in de levensstijl zijn welkom. Je kunt een week lang gratis gebruik maken van de site om te kijken of het wat is, nog voordat je een abonnement moet afsluiten. Misschien dat je de eerste week wel gelijk raak schiet… wie weet.

Bezoek Vegadates

vegalove

2. Vegalove

Een tweede datingsite waar je als vega-minded mens terecht kunt is Vegalove. Ook deze website is een plek waar veel veganisten en vegetariërs zich verzamelen. Of je nu een vriendschap of toekomstige partner zoekt, het is op Vegalove te vinden. Het is een simpele en heldere website die eigenlijk geen uitgebreide uitleg nodig heeft. De werkwijze is vergelijkbaar met de traditionele, klassieke datingsites die we allemaal al kennen.

Zowel de foto’s als de inhoud van de profielen worden door de medewerkers gecheckt. Pas als je goedkeuring hebt, kun je op zoek gaan aar een match. Op deze dating website krijg je – zodra je een betaald account hebt – elke 4 uur een nieuwe match voorgesteld. Dit kan je helpen sneller te vinden wat je zoekt. Een lidmaatschap bij Vegalove is betaalbaar en daardoor voor iedereen toegankelijk. Als je goed zoekt, kom je hier misschien wel de ware tegen.

Bezoek Vegalove

veganific

3. Veganific

Wil je liever werken met een app? Vind je een datingsite iets voor de oude garde? Kijk dan eens naar Veganific. Dit is een relatief nieuwe dating app die speciaal voor veganisten en vegetariërs is ontwikkeld. In deze app zijn enkel mensen te vinden die net als jij vega-minded zijn. Het is de manier om in contact te komen via een eenvoudige weg met mensen die net als jij duurzaam willen leven.

De app is te vinden in de Google Play Store en ook in de App Store kun je deze app gewoon downloaden. Je krijgt in de app een proefperiode van 7 dagen om te bekijken of de app wat voor je is. Met een beetje geluk vind je binnen deze periode de vega-man of -vrouw van je leven.

App StoreGoogle Play

veggly

4. Veggly

Veggly is een internationale datingsite waarop je vega-minded mensen kunt leren kennen. Al ruim 200.000 mensen zijn lid van dit datingplatform en dat maakt dat je een ruime keuze hebt. Het kan zomaar zijn dat je de ware tegenkomt in deze app, hoewel je dan mogelijk wat verder moet kijken dan de landsgrenzen.

De app is gratis te downloaden in zowel de Google Play Store als de App Store. Je kunt in de app bepaalde functies kopen om van alle services gebruik te kunnen maken. Aangezien iedereen tegenwoordig wel een smartphone heeft, is een vega-app als Veggly een ideale manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Wellicht zit jouw toekomstige partner er ook wel tussen.

App StoreGoogle Play

Dating voor vegetariërs

Er zijn dating apps en websites gemaakt voor verschillende doelgroepen – hoe klein of groot deze ook zijn. Er bestaan reguliere datingplatforms waar iedereen terecht kan, maar ook platforms waar het enkel om seksuele contact gaat. Daarnaast zijn er natuurlijk ook websites speciaal voor de oudere generatie 50-plussers of mensen die naast hun relatie nog wat spanning zoeken. Er is zoveel te vinden, dat het niet verrast dat er ook meerdere apps en websites zijn voor de vega liefhebbers.

Met de vega-dating websites en apps is er een nieuwe doelgroep aangeboord die soms moeite heeft met het vinden van geschikte gelijkgestemden. Want waar moet je precies zijn als je iemand wil die ook geen vlees eet? Nu kan elk vega-minded mens op zoek naar de ware liefde of een onbreekbare vriendschap. Er is voor ieder wat wils, je moet alleen even weten waar te zoeken. Maak het jezelf makkelijker door deze apps of websites te gebruiken.

Dezelfde levensstijl en opvattingen

Als je als vegetariër aan het daten gaat met iemand die dat niet is, kan dat op den duur nog wel eens problemen opleveren. In het begin is het feit dat de een wel vlees eet en de ander niet, niet echt een probleem. Echter zal het op lange termijn wel onderlinge spanningen op kunnen leveren. Het kan daarom voor vegetariërs en veganisten nog wel eens moeilijk zijn om iemand te vinden die hun levenswijze respecteert en accepteert.

Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je iemand moet vinden die exact hetzelfde leeft als jij, maar wel iemand die er begrip voor heeft. Iemand die weet waar je het voor doet, wat je ervoor moet laten en wat je doelen zijn. Zo wordt daten makkelijker en kun je onnodige irritaties met betrekking tot je eet- en leefpatroon voorkomen.

Op de dating websites en in de apps die speciaal ontwikkeld zijn voor veganisten en vegetariërs kom je ook mensen tegen die wel gewoon vlees eten. Dit is niet direct zo dat deze de leefstijl niet aanhangen. Het kan best zijn dat ze wel duurzaam willen zijn, maar zo nu en dan wel vlees eten. Toch zul je over het algemeen mensen vinden die ook vegetariër of veganist zijn of een andere groene levensstijl aanhangen.

Als je wilt daten als vegetariër of veganist heb je in ieder geval wel een paar opties om mensen tegen te komen die net zo leven als jij. Ze hebben dezelfde leefstijl en normen en waarden als jij en zijn net als jij op zoek naar een partner of vriendschap.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 VrouwVrouw alternatieven die misschien wel beter zijn

Voordat we voor alles een app konden installeren op onze smartphones, was het ontmoeten va…