Home Seks Zijn interesse weg na de seks? Dit zijn 5 redenen waarom

Zijn interesse weg na de seks? Dit zijn 5 redenen waarom

4 minuten leestijd
0
interesse weg

Je wachtte nog tot je een aantal weken voordat je uiteindelijk samen naar bed ging. Eigenlijk wilde je dat al eerder, maar je wilde je niet te vroeg blootgeven. Je wilde hem eerst vertrouwen, weten hoe hij in elkaar stak, en pas nadat je echt voelde dat je er klaar voor was, besloot je het te doen met ‘m.

En toch is het rampscenario uitgekomen, want na de seks is hij plots nergens meer te bekennen. Hij werd afstandelijk, reageerde steeds langzamer, en inmiddels reageert hij zelfs helemaal niet meer.

Interesse weg na seks?

Het frustreert je. Want waarom verliezen mannen hun interesse na seks? Wat heb je verkeerd gedaan? Het maakt je zelfs onzeker, want hoe ga je dit nou aanpakken in de toekomst met andere mannen met wie je op date gaat? Dit is namelijk niet de eerste keer en je dacht nog dat je ervan geleerd had, maar ook je nieuwe aanpak heeft niet gewerkt. Uiteindelijk is er geen geheim recept, maar wel kunnen we je een aantal verklaringen geven waarom de interesse van mannen weg gaat na de seks.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Waarom mannen interesse verliezen na seks

Belangrijk om te beseffen is dat mannen en vrouwen heel anders in elkaar steken. Voor mannen is seks vaak een spelletje, voor vrouwen is het een emotionele bewustwording waar in sommige gevallen ook veelvuldig over wordt nagedacht voordat er überhaupt met iemand naar bed wordt gegaan. Bij mannen wordt daar ook over nagedacht, maar dan hebben we het wel meteen over de fantaserende plaatjes over hoe je er naakt uitziet en alle seksuele activiteiten die hij wil uitvoeren.

Bij vrouwen wordt een stuk meer nagedacht over het hele voorafgaande proces, óf er wel met iemand moet worden geslapen en wanneer. Je maakt continu afwegingen en nadat alles klopt met hem, besluit je pas te vrijen. Bij mannen kan het niet vroeg genoeg. En voor sommigen geldt dat helaas ook voor het afscheid na de seks. Dit zijn 5 redenen waarom zijn interesse weg kan zijn na de seks.

1. Hij wilde alleen maar seks

Voor sommige mannen is seks alles wat ze willen. Ze zullen er alles aan doen om vrouwen het bed in te krijgen. Het verschil is echter dat mannen altijd roofdierachtige kenmerken zullen hebben en dat dit niet gebonden is aan een bepaalde leeftijd. Zo kan een man 18 jaar zijn, 25 jaar, 35 jaar of 58 jaar; uiteindelijk blijft een man, een man. En als hij vrijgezel is dan zal hij het ervan willen nemen ook.

Seks is voor de meeste mannen een doelstelling op zich. Hij kan alles uit de kast hebben gehaald om je hart te veroveren, maar zodra hij je in bed heeft gehad is zijn missie voldaan en smeert hij ‘m. De spanning van de verovering is namelijk verleden tijd en daardoor kan hij zich niet meer voor je opladen.

Voor vrouwen kan dat heel pijnlijk zijn, want ze zijn er (opnieuw) ingetrapt; voor vrouwen is seks lang niet altijd een doel op zich, maar onderdeel van het leren kennen van iemand. En juist dat doet zo’n pijn. Je moet het echter niet persoonlijk opvatten, want dit is onderdeel van het manneninstinct. Hij heeft dit met nog veel meer vrouwen gedaan en het is dan ook niet jouw schuld.

2. Hij was verbaasd dat jullie al naar bed zijn geweest

Het omgekeerde kan ook gebeuren. In plaats van te wachten met de daad zijn jullie al vrij vroeg met elkaar naar bed geweest. Daar was zelfs je bedpartner verbaasd over… en wel in negatieve zin. Want de eerste keer dat hij met je op date ging was hij eigenlijk stapelverliefd op je, niet wetende, nou ja, dat je zo makkelijk in bed te krijgen was. En dat heeft ‘m aan het denken gezet.

Terwijl hij al stiekem aan het dromen was over een toekomst samen, heeft hij het nu wel heel erg benauwd gekregen ineens. Want ga je met iedereen zo snel naar bed? Ja, daarmee gaan we een beetje in tegen de introductie van dit bericht, maar het is wel één van de belangrijkste redenen voor mannen om hun interesse te verliezen in een vrouw.

3. Er is geen seksuele klik

Net als in de tandartsstoel bleef je naar het plafond staren, wachtende tot de vrijpartij over was. Het vrijen gebeurde volledig met jouw instemming hoor, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar toen jullie eenmaal bezig waren, zag je dat er totaal geen chemistry was toen jullie. Misschien kwam hij meteen klaar, misschien had jij je dag niet, maar het komt nogal vaak voor dat er geen seksuele match is in de slaapkamer. En dat kan best jammer zijn als het voor de rest zo leuk was toen jullie beide.

Op zich is het geen ramp als er tijdens de eerste vrijpartij geen seksuele match was, want als jullie beide van elkaar weten wat jullie fijn vinden, dan kan het zomaar zijn dat toekomstige vrijpartijen wel ineens heel passievol zijn.

4. Hij wil niet dat je emotioneel gehecht raakt aan hem

Dus jij bent één van de vrouwen die zich gehecht voelt aan een man nadat je met hem hebt geslapen. Dat is vrij gebruikelijk… voor vrouwen. Maar een man kan nogal in paniek raken als hij ziet dat je te aanhankelijk wordt nadat jullie met elkaar naar bed zijn geweest. Je geeft misschien signalen af ​​dat je meer wilt dan alleen een booty-call en dat zijn berichten die hij nog lang niet wil horen zo snel na de seks.

Misschien heb je het al gehad over het ontmoeten van de ouders of een gezamenlijke trip over 3 maanden en heeft dat hem afgeschrikt. Als dit soort opmerkingen ervoor zorgt dat hij zich terugtrekt, dan kom je daar snel genoeg achter. Hij kan zijn interesse verliezen, vooral als hij op zijn beurt geen emotionele connectie met je heeft.

Wil je meer dan alleen seks? Durf dat wel gewoon te zeggen. Geef aan dat je hem leuk vindt. Als dat niet wederzijds is, dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent.

5. Niet alle vrijpartijen leiden (meteen) tot relaties

Belangrijk is echter wel om te beseffen dat niet elke vrijpartij het startsein is van een relatie. Dat zal vooral bij mannen het geval zijn die zich veel sneller blootgeven (in letterlijke zin) dan vrouwen. Bij vrouwen is een vrijpartij vaak betekenisvol terwijl dat bij mannen een stuk minder is. Misschien zitten jullie nog in de fase van nieuwsgierigheid en komt het moment nog dat de vonk tussen jullie ook echt overslaat.

Er is dus nog wel een kans dat de interesse nog wel wordt aangewakkerd bij je sekspartner. Maar onthoud wel dat het niet ongebruikelijk is dat jullie ook na een vrijpartij elk jullie eigen weg kunnen gaan, zonder hard feelings.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 smoesjes die vrouwen gebruiken als ze geen seks willen

Mannen willen vaker seks dan vrouwen. Daarom zeggen mensen ook wel dat vrouwen een reden n…