Home Dating Radiostilte: wat het betekent als je match niet meer terug appt?

Radiostilte: wat het betekent als je match niet meer terug appt?

3 minuten leestijd
0
stop appen

Terwijl je zonder enige vorm van aandacht je vingers over het smartphonescherm laat glijden duikt plotseling dat ene profiel op. In een reflex veeg je naar rechts in de hoop dat het een match gaat worden en dat wordt het ook; “It’s a match!”. Het lijkt alsof het een match “made in heaven” is waarbij je tijdens het verzenden van berichten helemaal vergeet dat je ook nog moet werken. Je hebt het gevoel dat dit wel eens de ware zou kunnen zijn maar dan gebeurt er iets vreemds. De antwoorden van je match worden korter, de emoticons aan het einde van de zin verdwijnen en op een gegeven moment krijg je geen reactie meer. Wat betekent dit?

Radiostilte: de redenen

Je vraagt je waarschijnlijk af of je iets verkeerds hebt gezegd en loopt alle voorgaande berichten af in een zoektocht naar iets dat je match liet afknappen. Jammer genoeg kun je niets vreemds vinden in de conversaties. Je stuurt nog een extra bericht maar weer geen reactie; het is totale radiostilte. Wat kan nu een reden zijn dat een match je de “silent treatment” geeft en je volledig negeert?

1. Je match was al niet zo geïnteresseerd

Soms gebeurt het dan je zelf denkt dat iemand geïnteresseerd in je is dat het in werkelijkheid, misschien niet zo is. Dat jij je een bepaalde manier voelde, betekent dat niet dat je match dit ook voelde. Het ligt niet aan jou of wat je zegt; het betekent alleen dat de interesse van je match niet zo groot was als je dacht. Als dit het geval is dan is er niets om je zorgen over te maken. Dit is nu eenmaal hoe online daten werkt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Je match realiseerde dat je een relatie wil en niets anders

De dating apps zijn overbevolkt met mannen die alleen op zoek zijn naar casual seks zonder enige vorm van verplichting. Om het kaf van het koren te scheiden benadrukken vrouwen vaak dat een liefdesrelatie het doel is en dit kan juist de reden zijn waarom een man het gesprek afkapt. Er is niets mis met jou; de man probeerde je alleen in bed te krijgen nam zijn verlies toen hij merkte dat dit niet ging lukken.

3. Je match vond wat beters

Het gemak van de swipe dating apps zorgt ervoor dat er altijd een volgende match op de loer ligt. Dit geldt voor jou maar ook voor de ander. Terwijl je match op een reactie wacht is het goed mogelijk dat er ondertussen nog druk geveegd wordt met een nieuwe match als resultaat. Sommige gebruikers van de dating apps gaan van match naar match en ervaren eigenhandig de “fear of missing out”. Het gevolg is dat ze nooit voldoende aandacht geven aan die ene match en altijd op zoek zijn naar de volgende match.

4. Je bent te opdringerig

Met enthousiasme bereik je veel maar het kan er ook voor zorgen dat je te opdringerig wordt. Iedereen heeft een andere aanpak van daten. De één wil zo snel mogelijk afspreken terwijl de ander eerst liever een maand de kat uit boom kijkt. Als jij en je match de twee uitersten zijn dan is het mogelijk dat je te opdringerig overkomt als je snel wilt afspreken. Misschien is het zelfs een reden voor ander om je te blokkeren waardoor de match opeens weg is.

5. Je match heeft de interesse verloren

In het begin zijn de gesprekken fris, levendig en spannend. Dit nieuwe gevoel gaat echter snel voorbij als de gesprekken niet interessant of actief genoeg zijn. Wat geregeld voorkomt is dat er sprake is van eenrichtingsverkeer waarbij je match meer interesse in jou toont dan jij in je match. Misschien dat je het zelf niet doorhebt maar dit kan een reden zijn waarom een match overgaat op radiostilte.

6. Je match is druk

Een veel voorkomende reden dat veel singles vergeten is dat de match misschien wel een heel druk leven heeft. Misschien is je match super geïnteresseerd in je maar heeft hij of zij eenvoudigweg niet de tijd om een appje te sturen. Je match kan geleefd worden door zijn werk of meerdere ballen tegelijk in de lucht houden als er kinderen in het spel zijn. Maak je niet druk als je gedurende de dag geen berichten ontvangt; dit is nog geen radiostilte. Als je geen reactie krijgt op je bericht stuur dan niet direct meerdere berichten achter elkaar om toch een reactie te krijgen. De kans is groot dat je match erop afknapt en alsnog overgaat op het stilzwijgen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Als je te maken krijgt met de akelige radiostilte dan kun je urenlang speculeren, jezelf krankzinnig maken en een miljoen redenen bedenken waarom je match je opeens negeert. De waarheid is dat je het vrijwel nooit te weten komt. Accepteer dat het zo is en ga door met je dating leven.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …