Radiostilte: wat het betekent als je match niet meer terug appt?

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
7 minuten leestijd

Terwijl je zonder enige vorm van aandacht je vingers over het smartphonescherm laat glijden, duikt plotseling dat ene profiel op. In een reflex veeg je naar rechts in de hoop dat het een match wordt. En warempel, dat wordt het ook: ‘It’s a match!‘.

Het lijkt alsof het een match made in heaven is. Je gaat op in het gesprek en vergeet bijna dat je ook nog moet werken. Je hebt het gevoel dat dit wel eens de ware zou kunnen zij. Maar dan gebeurt er iets vreemds. De antwoorden van je match worden korter, de emoji’s aan het einde van de zin verdwijnen en op een gegeven moment krijg je geen reactie meer. Radiostilte. Wat betekent dit?

Radiostilte: de redenen

Je vraagt je waarschijnlijk af of je iets verkeerds hebt gezegd. Daarom loop je alle voorgaande berichten af in een zoektocht naar iets dat je match liet afknappen. Jammer genoeg kun je niets vreemds vinden in de conversaties. Je stuurt daarom nog maar een extra bericht, maar weer geen reactie – het is totale radiostilte. Wat kan nu de reden zijn waarom je match jou de silent treatment geeft en je berichten volledig negeert?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Je match was al niet zo geïnteresseerd

Een van de eerste redenen is dat je denkt dat je match supergeïnteresseerd is, terwijl dat misschien helemaal niet zo is. Dat jij je op een bepaalde manier voelde, betekent dat niet dat je match dit ook voelde. Als dit de reden is, ligt het niet aan jou of wat je zegt. Het betekent alleen dat de interesse van je match niet zo groot was als gedacht. Als dit het geval is, maakt je dan geen zorgen. Het gebeurt en is onderdeel van het moderne daten.

2. Je match realiseerde dat jij andere intenties hebt

Datingapps zijn overbevolkt met mannen die alleen op zoek zijn naar casual seks zonder enige vorm van verplichting. Om het kaf van het koren te scheiden benadrukken vrouwen daarom vaak dat ze ‘Geen ONS/FWB‘ willen en alleen een liefdesrelatie. Als je dit als vrouw zijnde pas later zegt, kan dit een reden zijn waarom de man het gesprek afkapt. Er is niets mis met jou; de man probeerde je alleen in bed te krijgen en nam zijn verlies toen hij merkte dat dat niet zou lukken.

3. Je match vond wat beters

Het gemak van de swipe dating apps heeft ervoor gezorgd dat er altijd een volgende match op de loer ligt. Dit geldt voor jou, maar ook voor de ander. Terwijl je match op een reactie wacht is het goed mogelijk dat er ondertussen nog druk wordt geveegd. Als je je match niet weet te behouden, bestaat de kans dat je match overgaat op contact met een nieuwe match.

Sommige gebruikers van datingapps gaan van match naar match en ervaren eigenhandig de ‘fear of missing out’. Ze willen steeds iets beters en lopen daardoor vele kans op liefde of iets anders mis. Het gevolg is dat ze nooit voldoende aandacht geven aan die ene match en altijd op zoek zijn naar de volgende match.

4. Je bent te opdringerig

Met enthousiasme bereik je veel, maar het kan er ook voor zorgen dat je te opdringerig wordt gevonden. Iedereen heeft een andere aanpak van daten. De één wil zo snel mogelijk afspreken, terwijl de ander eerst liever een maand de kat uit boom kijkt. Als jij en je match de twee uitersten zijn, dan is het mogelijk dat je te opdringerig of afwachtend overkomt. Misschien is het zelfs een reden voor ander om je te blokkeren waardoor de match opeens weg is.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Je match heeft de interesse verloren

In het begin zijn de gesprekken fris, levendig en spannend. Dit nieuwe gevoel gaat echter snel voorbij als de gesprekken niet interessant of actief genoeg zijn. Jij of je match kan daardoor de interesse verliezen. Wat geregeld voorkomt is dat het gesprek eenrichtingsverkeer wordt, waarbij je match meer interesse in jou toont dan jij in je match. Misschien dat je het zelf niet doorhebt, maar dit kan een reden zijn waarom je match niet meer reageert.

6. Je match is druk

Een reden die veel singles vergeten is dat hun match misschien wel gewoon heel druk is. Misschien is je match super geïnteresseerd in jou, maar heeft deze eenvoudigweg niet de tijd om een appje te sturen. Je match kan geleefd worden door werk of meerdere ballen tegelijk in de lucht houden als er kinderen in het spel zijn. Maak je dus niet druk als je één dag geen berichten ontvangt – dat is nog geen radiostilte.

Geen reactie op je bericht? Stuur dan niet direct meerdere berichten achter elkaar. Dat gaat je niet helpen om toch een reactie te krijgen. De kans is groot dat je match erop afknapt en juist daardoor overgaat op stilzwijgen. Terwijl dat misschien helemaal niet de bedoeling was van je match.

Als je te maken krijgt met de akelige radiostilte, dan kun je urenlang speculeren, jezelf krankzinnig maken en een miljoen redenen bedenken waarom je match je opeens negeert. De waarheid is dat je het vrijwel nooit te weten komt. Accepteer dat het zo is en ga door met je datingleven.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie