13 dingen die mannen zeggen en doen om je in bed te krijgen

Michael Schouten
Door Michael Schouten
12 minuten leestijd

Stel je dit scenario eens voor. Je bent een student aan een grote universiteit, je ziet er goed uit en je bent een man. Terwijl je op de campus loopt, komt een gemiddeld uitziende studente op je af en zegt: “Ik heb je hier vaker gezien op de campus en ik vind je erg aantrekkelijk. Wil je vanavond met me naar bed?”

Voor de meeste mensen is dit directe aanbod geen dagelijkse routine. Verrast door de onverwachte aanbieding denk je na over een reactie. Je hebt drie antwoorden die je overweegt:

  • “Ik voel me gevleid. Maar nee, bedankt.”
  • “Sorry, ik heb al iemand.”
  • “Waarom wachten tot vanavond?”

Dit scenario is precies zoals onderzoekers hun experiment uit 1978 omschrijven. Om erachter te komen hoe anders mannen en vrouwen met dit merkwaardige verzoek omgaan, lieten ze vijf studentes van de Florida State University deze vraag stellen aan 48 mannen die ze nog nooit eerder hadden gezien. Voor de mannen was het een uiterst aantrekkelijk aanbod, zo bleek, want 75% van de mannen die het voorstel kreeg zei ‘ja’.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

De onderzoekers volgden hetzelfde scenario opnieuw, alleen dan om te kijken hoe vrouwen op het aanbod reageren. In dit tweede onderdeel van het experiment werden 48 vrouwen benaderd door vijf gemiddeld uitziende studenten. Hoeveel vrouwen denk je dat er ‘ja’ zeiden op het aanbod? Dat waren er precies… nul.

Over het algemeen, zo zeggen de onderzoekers, waren de mannen op hun gemak met het verzoek. Ze zouden dingen zeggen als: “Waarom moeten we wachten tot vanavond?” of “Vanavond kan ik niet, maar morgen zou prima zijn.” De mannen die ‘nee’ zeiden tegen het aanbod verontschuldigden zich zelfs. Ze zeiden dingen als: “Sorry, ik ben getrouwd” of “Bedankt voor het aanbod, ik heb al met iemand.”

De vrouwen waren daarentegen niet zo vriendelijkheid. Zij verontschuldigden zich niet. In tegenstelling tot de mannen reageerden de vrouwen zelfs wat aanvallend. Ze zeiden dingen als: “Je maakt zeker een grapje?!” of “Wat is jouw probleem? Laat me me rust.”

Mannen wil veel, meer en vaker seks

Het inmiddels veelbesproken onderzoek maakt duidelijk wat de genderverschillen zijn als het aankomt op seks. Mannen willen vaker en meer seks dan vrouwen. Ze denken vaker aan seks, fantaseren er meer over en verlangen er meer naar. En niet onbelangrijk: de lat om seks te hebben met iemand anders ligt lager.

Vrouwen genieten ook van seks, maar meestal zijn het de mannen die erover beginnen, het initiëren en erom vragen. En als mannen het aanbod krijgen om de lakens te delen met iemand die ze niet kennen, dan weigeren ze dat dus ook minder vaak.

“Vrouwen hebben een reden nodig voor seks, mannen alleen een plaats.” – Tegeltjeswijsheid

Nu is dit nog niet zo’n groot probleem als een man toevallig een vrouw ontmoet die precies hetzelfde zoekt. Maar als we alleen al kijken naar de conversaties die plaatsvinden op datingapps, dan komen we tot de conclusie dat meer mannen dan vrouwen op zoek zijn naar seks. En dat is wanneer het probleem ontstaat.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

13 dingen die mannen doen en zeggen

Omdat mannen hebben gemerkt dat vrouwen daar niet altijd (of nauwelijks) op zitten te wachten, hebben ze allerlei manipulatieve technieken bedacht om hun doelen alsnog te bereiken. Het komt er in feite op neer dat sommige mannen bereid zijn om alles te zeggen of te doen om seks te krijgen. Ze zijn tot alles in staat om jou als vrouw in bed te krijgen. Dit zijn dertien dingen die mannen doen en zeggen als ze je in bed willen krijgen.

1. “Ik zou misschien, ooit, later openstaan voor een relatie”

Natuurlijk zijn er slimme dames die tussen de regels door kunnen lezen en dan meteen doorhebben dat hij geen relatie wil. Sommige jongens en mannen zullen het potentieel van een relatie voor je laten bungelen, als een manier om je een worst voor te houden. Maar hoe heerlijk die relatieworst ook ruikt, je zult hem nooit proeven. Ook niet als je met hem in bed belandt.

2. “Nee echt, ik ben vrijgezel”

Is er een vrouw die deze zin nog nooit heeft gehoord? Zo’n beetje elke vrouw is minstens één keer voorgelogen over relatiestatus van een man. De kans bestaat dat de beste man werkelijk vrijgezel is. Maar als alle signalen erop wijzen dat hij gebonden is, dan heb je eerder te maken met een wolf in schaapskleren. Oftewel: een gebonden man die alleen seks met je wil.

3. “Je hebt een sexy lichaam”

Natuurlijk doet het je ego goed om complimenten te krijgen over je lichaam. Maar terwijl je eraan denkt hoe lief hij is om je complimenten te geven, mag je je meteen afvragen waarom hij dit compliment kiest. Als hij je niet complimenteert over je talent, vaardigheden, intelligentie of karakter, dan is je fysieke aantrekkelijkheid waarschijnlijk het enige dat hem opvalt. En daar is vaak maar één reden voor.

4. “Ik voeg nooit mensen van datingapps toe op sociale media”

Begrijpelijk? Ergens valt er iets voor te zeggen dat hij niet zomaar zijn sociale mediaprofielen met je deelt. Maar het is ook een teken dat hij je niet serieus (genoeg) neemt. Iets simpels als het toevoegen op sociale media zegt je veel over hoe iemand over je denkt. Het vertelt je of hij niet zo in jou geïnvesteerd is als jij in hem. En goed om te weten: mannen weten dit. Dus als je wél wordt toegevoegd op sociale media, betekent het niet meteen dat hij je niet in bed wil krijgen.

5. “Waarom denk je dat?”

Heb je het gevoel dat je met een man te maken hebt die het alleen om de seks gaat? Je instinct heeft je vele malen gered in je leven en dit is niet het moment om het uit te zetten. Nee, ook niet als hij superaantrekkelijk is en alles zegt wat je graag wilt horen. Als je denkt dat hij je alleen maar in bed wil krijgen, is de kans groot dat hij precies dat zal doen.

6. “Kunnen we niet gewoon bij jou thuis afspreken?”

Ondanks dat je het beste date idee ooit hebt bedacht, lijkt hij niet echt enthousiast te zijn. Alternatieve ideeën wijst hij ook af, want hij wil het liefst bij jou of hem thuis afspreken. Waarom? Dat is duidelijk: hij wil seks tot de mogelijkheden laten behoren.

7. “Ben je nog wakker?”

Het is 03.00 uur in de nacht en terwijl half Nederland slaapt, stuurt hij je een appje: of je nog wakker bent. Als hij je op rare tijden appt en vraagt om te ontmoeten, dan is dit een duidelijk teken dat hij alleen je lichaam wil. Een booty call. Zelfs als hij zegt dat hij ‘alleen even wil praten’.

8. “Ik ben extreem goed in bed”

Mannen die indruk proberen te maken met hun seksuele prestaties, hebben daar vaak maar één reden voor. Het is niet omdat hij zich daarmee wil kwalificeren als een goede partner. Hij wil indruk maken om het verleidelijk te maken om met hem de lakens te delen. Misschien begint hij zelfs wel op te scheppen over de grootte van zijn mannelijkheid. En als hij het helemaal niet begrijpt, dan laat hij er ook nog een foto van zien.

9. “Niemand anders geeft mij het gevoel dat jij mij geeft”

Vertaling: “Niemand anders maakt mij op dit moment zo geil als jij dat doet.” De meeste mannen die op zoek zijn naar seks zullen vrijwel alles zeggen om je in bed te krijgen. Ook als ze daarvoor de liefde moeten verklaren aan iemand die ze nog nooit in het echt hebben ontmoet.

10. “Neem nog een drankje”

Het is niet zijn bedoeling om je compleet van de wereld te krijgen. Want dan heeft hij niets meer aan je. Maar het is waarschijnlijk wel zijn plan om je aangeschoten te maken. Met een drankje op vervagen de grenzen en is het makkelijker om… juist, jou in bed te krijgen.

11. “Ik ben nu niet echt op zoek naar een relatie”

Singles houden steeds vaker hun opties open. Daar is niets mis mee. Maar sommige vrouwen interpreteren deze zin verkeerd, alsof een relatie niet is uitgesloten. Hij wil alleen maar casual daten, niets meer en mogelijk zelfs minder dan dat, zoals alleen een seksdate.

12. “Een eerste date betekent altijd seks voor mij”

Seks op de eerste date is niet verkeerd. Het is niet fout. Maar als hij er al naar hint tijdens de online gesprekken, dan is het een teken dat het hem vooral om de seks gaat – en wellicht niets meer. Voor veel moderne vrouwen is dit misschien niet zo’n groot probleem, maar het is niet de beste keuze als je doel een vaste, serieuze relatie is.

13. “Kom op, ik heb […]  voor je gedaan”

Sommige mannen spelen een vies spelletje. Ze kunnen aanbieden om je te helpen om vervolgens voorstellen te doen die je daardoor moeilijk kunt weigeren. Als je zo’n man ontmoet: onthoud dat je je nooit verplicht moet voelen om met een man naar bed te gaan. Ook niet als hij veel voor je heeft gedaan.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie