Home Dating apps Match Group neemt datingapp The League over

Match Group neemt datingapp The League over

1 minuten leestijd
0
the league

Datingapp The League is overgenomen door Match Group, het moederbedrijf van Tinder. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf bevestigd tegen TechCrunch. The League is opgericht in 2014 en bedoeld voor ‘elite singles’ – ambitieuze en carrièregerichte mensen die op zoek zijn naar een langdurige relatie.

Eerder deze week kwam bij TechCrunch het bericht binnen dat Match Group wederom een populaire datingapp had overgenomen. Het zou gaan om The League, zo bleek uit een gelekte interne aankondigingsmail afkomstig van Match Group CEO Bernard Kim. In de e-mail kondigde Kim aan dat de overname van The League was afgerond. “The League is een premium, niche-dating-app met een ledenbestand gericht op het matchen van carrièregerichte gebruikers die op zoek zijn naar een serieuze relatie”, schreef Kim in de e-mail.

Een nieuwe niche

Met de overname van The League gaat Match Group zich ook mengen in de niche van hoger opgeleiden dating en ambitieuze singles. Het is een niche waarin ook datingapp Inner Circle zich begeeft. Tot op heden had Match Group – eigenaar van tientallen datingapps – nog geen app in deze niche van de datingmarkt. Volgens de app-beschrijving van The League is het een ‘datingcommunity ontworpen voor ambitieuze mensen die weten wat ze willen en weigeren zich te settelen’.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

The League heeft een aanmeldingsproces dat is gebaseerd op verificatie van sociale-mediaprofielen. Alle aanmeldingen worden na de registratie op de wachtlijst geplaatst totdat ze een screeningalgoritme en beoordelingsproces hebben doorstaan. Naar eigen zeggen is dit aanmeldingsproces ontworpen om ervoor te zorgen dat alleen gebruikers met vergelijkbare carrièredoelen en ambities toegang krijgen tot de app.

Met de overname wordt The League onderdeel van de grootste datingpartij ter wereld. Match Group is eigenaar van een groeiende lijst met datingapps, waaronder Tinder, Lexa, Hinge, Ourtime, Azar en vele anderen. The League is in Europa alleen actief in de hoofdsteden. In Nederland is de app alleen actief in Amsterdam.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…