Home The League

The League

league
Wil jij iemand daten die net als jij gemotiveerd in het leven staat? Wil je iemand ontmoeten die van jouw niveau is en die jouw drive en lange werkdagen begrijpt? Ben je klaar met het hersenloos swipen op datingapps en oppervlakkige gesprekken? Dan is datingapp The League wellicht iets voor jou.

Deze datingapp is zo exclusief dat je er enkel mensen van een hoog niveau ontmoet en met wie jij dezelfde drive deelt. Daarnaast doet deze app het matching voor je, zodat jij niet eindeloos hoeft te swipen op zoek naar die ene droomdate.

Wanneer je op zoek bent naar een partner, ben je niet alleen op zoek naar chemie. Mensen willen ook vaak ook een gelijkgestemd persoon: iemand met hetzelfde denkniveau, soort levensstijl en succes niveau. Bij de exclusieve datingapp The League ga je deze match zeker vinden.

Het nadeel? Er zijn maar vrij weinig leden. Daarom raden we je aan een andere datingapp met meer Nederlandse gebruikers te proberen:

Bekijk deze datingapp

Voor wie is The League?

The League is bedoeld voor succesvolle singles die ambitie en intelligentie boven alles plaatsen. Ben jij op zoek naar een partner met inhoud, dan ben je bij The League aan het juiste adres. De meeste leden van deze app zitten in de financiën, technologie of IT. Deze bijzondere app is niet voor iedereen bedoeld; alleen de super-elite singles worden toegelaten. Het is exclusief voor alleen de beste singles zoals je dat nergens anders ziet.

Terwijl de meeste dating apps de gebruikers als kinderen behandelen met felle kleuren en speelse lettertypes pakt The League het anders aan. De app heeft een zakelijk uiterlijk met een klassiek lettertype en direct nadat je lid bent geworden ontvang je een bericht met de huisregels. Met deze aanpak is The League binnen korte tijd enorm populair geworden in de Verenigde Staten.

Wanneer je een account aanmaakt, zal er worden bepaald of je wordt toegelaten tot de app. Bij deze selectie wordt gekeken naar je beroep, succes niveau, opleiding, achtergrond en je LinkedIn-profiel. Alleen zo kan The League de exclusiviteit van de app garanderen. Afgezien van je succesniveau en carrière, is iedereen welkom om een account aan te maken bij The League. Wat je gender, leeftijd, nationaliteit, seksuele voorkeur of achtergrond ook is.

Hoe werkt The League?

Het aanmeldingsproces bij The League is zeer gemakkelijk, maar of je wordt toegelaten is maar de vraag. Je kunt je alleen aanmelden via een Facebook of LinkedIn account. Alleen zo kan The League verifiëren of je een echt persoon bent.

Daarnaast moet je ook je telefoonnummer opgeven, waarop je een sms ontvangt met een downloadlink. Via deze downloadlink word je verwezen naar een pagina waar je een profiel kan gaan aanmaken. Vervolgens kun je gaan beginnen met het invullen van je persoonlijke profiel.

Vertel over je opleiding, beroep en leeftijd, om daarna ook een aantal foto’s te uploaden. Zodra je klaar bent met het aanmaken van je profiel, word je op de wachtlijst geplaatst. The League gaat vervolgens je profiel checken.

20% aanmeldingen wordt toegelaten

Een belangrijk onderdeel van de controle is je LinkedIn-profiel. Zo wordt er precies gecontroleerd wat je beroep is, wie je kent en hoe hoog je succesniveau is. Slechts 20% van de aangemelde gebruikers wordt toegelaten tot de exclusieve dating app. Als je niet geselecteerd wordt, krijg je een mail met de afwijzing.

Kun je niet wachten om te weten of je bent toegelaten tot de app? Kies dan direct voor een betaald lidmaatschap, dan garandeert de app dat je profiel binnen 48 uur beoordeeld wordt. Ken je een betaald lid, dan kun je die gebruiker vragen voor een VIP-pas. Daarmee word je helemaal vooraan in de rij voor beoordeling geplaatst. Dit betekent uiteraard niet dat je wordt toegelaten.

Matches en chatten

Het fijne aan The League is dat je niet per se zelf op zoek moet gaan naar matches. The League doet dit namelijk voor je. Elke dag om 17:00 krijg je van The League een door hen samengestelde lijst van potentiële matches. Als Gast ontvang je er 3, als Lid 5, als Eigenaar 7 en als Investeerder kan dit aantal oneindig zijn.

Het aantal matches dat je daadwerkelijk krijgt, hangt ook af van de criteria die je hebt ingesteld voor het vinden van je partner. Hoe specifieker je bent met jouw voorkeuren, hoe minder potentiële matches je ontvangt. Door de feature ‘Boost My Profile’ krijg je tegen betaling 50 extra potentiële matches.

Als je je matches krijgt, kun je naar links of naar rechts swipen om je interesse aan te geven. Geven jij en de ander allebei aan dat je geïnteresseerd bent, dan ontvang je beiden een melding. Daarna kun je een gesprek beginnen op The League met behulp van de messenger- of videochatfunctie.

the league app

De wachtlijst

Het model van The League is anders dan alle andere dating apps. Het is een invitation-only dating app waarbij je van tevoren niet zeker of je toegelaten wordt of niet. De app speelt hard to get; singles moeten wachten om lid te kunnen worden. Wanneer nieuwe gebruikers de app downloaden en aanmelden worden ze in de wachtlijst geplaatst. Op dit moment zijn er al meer dan 180.000 singles die wachten op een plekje binnen de dating app. Elke gebruiker wordt handmatig gekeurd door de werknemers van de app om een hoge standaard te waarborgen.

Een wachtlijst werkt positief op twee manieren. Ten eerste filtert het de singles die niet serieus op zoek zijn en ten tweede is het een effectieve marketingstrategie. Een invitation-only strategie draagt bij aan de exclusiviteit van de app, maar ook aan de vraag. Het is vooral effectief voor mond-op-mond reclame en helpt enorm als het marketingbudget relatief klein is. Bij The League lijkt het te werken: als een lopend vuurtje neemt de naamsbekendheid toe.

Prijzen

Je kunt je volledig gratis aanmelden bij The League. Als Gast kun je de datingapp gratis gebruiken, maar veel van de functies zijn enkel te gebruiken met een betaald abonnement. The League is een zeer exclusieve app voor succesvolle en rijke singles. Om deze exclusiviteit te garanderen, zijn de abonnementsprijzen van The League dan ook hoger dan de gemiddelde dating app. Er zijn 3 verschillende betaalde lidmaatschappen. Dit zijn ze:

  • Lid: Je krijgt als lid 5 keer per dag een match, een versnelde profiel beoordeling die je van de wachtlijst haalt, je kunt meer informatie toevoegen aan je profiel en je krijgt een melding wanneer iemand je profiel heeft bekeken. De kosten voor dit lidmaatschap zijn €99,- per maand.
  • Eigenaar: Met een eigenaar lidmaatschap krijg je meerdere matches per dag, meerdere videodates, een hogere profiel zichtbaarheid en onbeperkte rematches. Daarnaast heb je als Eigenaar ook beschikking tot Super Likes. De kosten voor dit lidmaatschap zijn €299,- per maand.
  • Investeerder: Met een investeerder lidmaatschap krijg je het maximale aantal dagelijkse matches en de mogelijkheid om iedere gebruiker een bericht te sturen. Daarnaast worden de profielen van investeerders 40% meer gezien dan andere leden. De kosten voor dit lidmaatschap zijn €399,- per maand.

App en website

The League heeft enkel een app die je kunt gebruiken voor je datingavontuur. Er is geen desktop versie beschikbaar. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS gebruikers. Het handige van de app is dat je The League constant bij de hand hebt. Zo kun je altijd en overal in contact blijven met je matches.

App StoreGoogle Play

Is het betrouwbaar?

Over het algemeen krijgt The League zeer goede reviews van gebruikers. Een veelgenoemd voordeel is dat gebruikers hun LinkedIn of Facebook-account moeten koppelen om hun account te verifiëren. Dit betekent dat je op deze datingapp weinig nepaccounts tegenkomt. Ook de strenge selectie garandeert de exclusiviteit van de dating app. Daarnaast biedt de Live-videodating feature van The League een leuke nieuwe manier van online daten.

Een nadeel dat vaker genoemd wordt, is dat het moeilijk is om matches te vinden buiten een grote stad. Ook vinden veel dating app gebruikers het fijn om een zekere hoogte van anonimiteit te hebben op een dating app. Omdat je je account moet verifiëren met een social media account, is deze anonimiteit ver te zoeken.

Veiligheid en privacy

The League maakt gebruikt van een veilige SSL-verbinding, waardoor je zeker bent dat je persoonlijke gegevens beschermd zijn. Zeker omdat de app veel succesvolle, rijke en bekende mensen als lid heeft, is het extra belangrijk dat persoonlijke gegevens optimaal beschermd zijn tegen hackers.

Over The League

The League is in 2014 opgericht door Amanda Bradford. Zij is inmiddels ook de CEO van de dating app. De app heeft inmiddels zo’n 250.000 gebruikers en meer dan 40.000 op de wachtlijst. Deze exclusiviteit van The League is ook controversieel, omdat sommigen dit concept bekritiseren als zeer elitair.

Apps zoals Tinder maken van daten een spel dat veel singles bij elkaar brengt maar in werkelijkheid de focus op een ontmoeting wegneemt. Sommige singles gebruiken de dating apps zelfs niet meer om iemand te ontmoeten maar alleen voor het vermaak en een beter zelfbeeld. Bij The League draait het volledig om het ontmoeten van gelijkgestemden die een relatie willen. De app geeft drukke singles met een goede carrière een efficiënte manier om kwaliteitsmatches te leren kennen.

LinkedIn, geen Facebook

Waar andere dating apps bijna allen de koppeling leggen met je Facebook-account is het bij The League de koppeling met LinkedIn dat gebruikt wordt om je profiel in te richten. Dat is volgens de app nodig omdat de informatie over opleidingen en werkverleden vaker accuraat zijn. De toegang tot je werkgegevens geeft The League de mogelijkheid om werknemers van hetzelfde bedrijf te blokkeren zodat je niet toevallig gematcht wordt met je baas. Op deze manier creëert dating app een speelveld voor mensen die hoge eisen hebben. Een aantal datingsites richten zich op hoogopgeleide singles, maar The League gaat nog een stapje verder.

Nu The League sterk blijft groeien en uitbreidt naar meer landen, is het de vraag hoe snel deze groei zich kan doorzetten. De handmatige controle van profielen neemt veel tijd in beslag waardoor het maar de vraag is of de dating app op wereldwijde schaal ingezet kan worden. De verwachting is dan ook niet dat de app op korte termijn in Nederland uitgerold wordt. Wat denk jij? Is er markt voor een elite-only dating app in Nederland?

Veelgestelde vragen

Is The League gratis?

Ja, The League is gratis maar kent wel beperkingen. De basisfuncties van The League-app zijn gratis te gebruiken. Een betaald lidmaatschap is vereist om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Is The League voor iedereen?

Nee, The League is alleen bedoeld voor singles met ambitie en status. Het omschrijft zichzelf als een dating app voor ambitieuze singles.

Zijn er vergelijkbare dating apps als The League?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is Rich Meet Beautiful.

Kun je swipen op The League?

Ja, profielen swipen is de standaard werkwijze in The League-app.

Wat is de minimumleeftijd voor The League?

The League is beschikbaar voor deelnemers vanaf 18 jaar oud. Minderjarige gebruikers worden niet toegelaten tot het datingplatform.

Heeft The League een website?

Ja, The League heeft een website. De datingfuncties zijn echter alleen beschikbaar in de app. De website dient alleen ter informatie.