Inner Circle

4,2 van 5

Inner Circle, dat is die high-end datingapp waar je je beste pak of mooiste jurk voor uit de kast trekt, want casual flirten telt hier niet. Hier gaat het niet om zomaar swipen en chatten; de app brengt je in contact met ambitieuze en gelijkgestemde singles. Profielen worden handmatig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat je alleen de crème de la crème van de datingwereld ontmoet. Dus poets je schoenen, stof je CV af en maak je klaar om wat passie in je leven te brengen.

PluspuntenSelectie van hoogopgeleide singlesExclusieve en veilige communityEvenementen voor leden
MinpuntenBeperkte gebruikersdatabaseVooral in steden populairNiet alles gratis beschikbaar

‘Het is tijd om te stoppen met swipen en te beginnen met ontmoeten’, aldus de makers van Inner Circle. Minder oppervlakkigheid, meer diepgang en met één doel: de ware liefde vinden en samen het platform verlaten. Met deze romantische instelling heeft de app indruk gemaakt onder de doelgroep ‘serieuze singles’. Omdat de makers van de app al vroeg doorhadden dat singles met inhoud iets meer zochten dan een vleeskeuring, bedachten ze Inner Circle.

Dat is ook de reden waarom swipen niet mogelijk is op deze selectieve dating app. Want niet iedereen wordt toegelaten tot Inner Circle: alleen degenen die aan de eisen voldoen, krijgen toegang tot het aanbod singles. Waar je aan moet voldoen? Dat houden ze geheim, maar wij hebben wel een idee. En daar vertellen we je meer over.

Inner Circle werd gelanceerd in 2012 en is in al die jaren uitgegroeid tot een vrij bekende, Nederlandse dating app voor elite singles – hoewel ze het woord ‘elite’ bij Inner Circle niet meer in de mond nemen. Dat wil jammer genoeg ook zeggen dat niet iedereen wordt toegelaten. Ben je afgewezen? Of is Inner Circle niet wat je zoekt? Dan raden wij op dit moment een van deze dating apps aan:

Voor wie is het?

Inner Circle heeft niet voor niets gekozen voor deze mysterieuze naam. Als we het hebben over een inner circle, dan hebben we het over een kleine, intieme groep mensen. En zoals we allemaal weten, wordt niet iedereen toegelaten tot de inner circle – zo ook bij de app dus. Met andere woorden: niet iedereen is welkom om dating app Inner Circle te gebruiken. Het heeft Inner Circle een interessante bijnaam gegeven: ‘elitaire dating app’.

Op de dating app kom je alleen singles tegen die succesvol, hoogopgeleid en in zekere zin aantrekkelijk zijn. Althans, zo staat de dating app bij velen bekend. Maar de oprichters van de app gaan daar niet in mee. Zij vinden zelf dat de app een veel bredere doelgroep heeft. Volgens Inner Circle is het platform ‘toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar serieuze liefde’. Er zijn dus wel degelijk eisen waaraan je moet voldoen, maar het is niet alleen voor de elite.

Omdat niet alleen de upper class lid kan worden, maar eigenlijk iedereen die goede bedoelingen heeft, doet je opleidingsniveau er ook niet zoveel toe. Waar ze wel naar kijken? Naar je functie en ambitieniveau, mede omdat ze vooral singles met een stabiele basis en serieuze potentie op liefde bijeen te brengen.

De screening

Inner Circle is voor serieuze singles die like minded people willen vinden. Het is een misvatting dat je enkel en alleen wordt geselecteerd op je uiterlijk. De exacte ingrediënten die nodig zijn om toegelaten worden, zijn niet gepubliceerd. Maar om in aanmerking te komen is wel duidelijk dat de medewerkers naar een aantal aspecten kijken om te beoordelen of je serieus genoeg bent om lid te kunnen worden:

 • Je ingevulde profielgegevens
 • Je social media profiel(en)
 • Je toegevoegde foto’s

Hoewel de app weinig informatie vrijgeeft over de exacte lijst met voorwaarden, mag het duidelijk zijn dat je met een ontbloot bovenlijf als profielfoto weinig kans maakt. Hetzelfde geldt voor aanmeldingen die geen duidelijke foto’s hebben en zichzelf verstoppen achter hoeden, petjes en zonnebrillen. Wat wel een hogere kans op toelating geeft? Een zo realistisch mogelijk beeld van jezelf. Het gaat de medewerkers van de app vooral om the right intentions.

profiel screening

Onze beoordeling van Inner Circle

Met een ontdekkingslust vergelijkbaar met Columbus die naar de Nieuwe Wereld zeilt, begin ik aan mijn reis naar de online datingwereld. Deze keer mag ik de datingapp Inner Circle proberen voor een review. Dus ik open de app die sprankelend nieuw is op mijn telefoon.

In tegenstelling tot de andere tientallen apps die ik eerder heb getest, heeft deze meteen een gevoel van klasse. Daar pas ik goed tussen, denk ik. Maar eerst is er nog de screening die ik moet doorstaan, net als alle anderen die de app willen proberen. Het duurt even, maar als ik een dag later de app open, kan ik er in. Er hangt een sfeer van exclusiviteit, alsof ik net ben toegelaten tot een geheime sociëteit waar iedereen knap, succesvol en interessant is.

Terwijl mijn vingers een weg proberen te vinden door de profielen, valt het één ding op: het aantal gebruikers. Deze app is duidelijk niet voor de stille en eenzame plattelander, maar eerder een speeltuin voor de stedelijke single. Van de koffieshop-hipsters tot de snelle Wall Street Wolven, iedereen lijkt zich in deze cirkel te verzamelen. Niet alleen het aantal, maar ook de kwaliteit van de singles is opvallend. Er wordt duidelijk series omgegaan met de screening.

En dan, het ontwerp. De app is elegant, net als een Little Black Dress of een perfect gesneden smoking, stijlvol en ongecompliceerd. De functies zijn genoeg, maar nooit overweldigend. De ervaring met de app is soepel en simpel, het is niet lastig om alles te snappen. De app maakt het bovendien duidelijk dat het niet alleen om chatten gaat, maar vooral ook om het daten zelf.

Maar hier komt ook een van de struikelblokken van de Inner Circle naar voren: de nadruk op de betaalde features. Zoals bijna elke app ontkom je er haast niet aan om advertenties te zien van de betaalde features. Bij Inner Circle is dat niet anders, zo merk ik. Hoewel je veel gratis kunt doen in de app, legt het wel de focus op de betaalde features en de voordelen die je daarmee hebt.

Maar ondanks de kleine kosten, heeft de Inner Circle zeker indruk op me gemaakt. In een zee van voorspelbare datingapps, is Inner Circle net iets anders. En dat is een kwaliteit op zich.

Beoordeling vond plaats in juli 2023 door Thomas Lammers.

Hoe werkt het?

Inner Circle is een dating app met een serieus karakter. Daar kom je al snel achter wanneer je de app download en installeert op je smartphone. Aanmelden is alleen mogelijk met je Facebook of LinkedIn account wat meteen een vorm van verificatie is. Daarna, tijdens de aanmelding, stopt het proces: je profiel wordt eerst gescreend voordat je “aan het werk” kunt. Hoe makkelijk het ook zou zijn om direct te kunnen scrollen door profielen, is er bij Inner Circle – als een van de weinige dating apps – een riante wachttijd dankzij deze screening.

Ondertussen vraagt Inner Circle je wel om je profiel aan te vullen. Terwijl je in de wachtrij bent beland, kun je je profiel dus nog wel aanpassen. Dit geeft de medewerkers van de app meer informatie over je profiel te verifiëren en beoordelen. Zo kun je meer foto’s toevoegen aan je profiel, een stukje over jezelf schrijven, je functie invullen en daarnaast nog meer informatie delen over jezelf. Ben je een vroege vogel? Een bordspelspeler? Of een allesetende thuiskok? Je kunt het allemaal delen in je datingprofiel. Al deze ingevulde gegevens worden door de medewerkers gebruikt om te bepalen of je lid mag worden.

Toegelaten?

Iedereen die wordt toegelaten tot Inner Circle ontvangt een bevestigingsmail van een van de medewerkers. Het is in feite het startschot om echt te kunnen beginnen op de app. Als je bent toegelaten krijg je toegang tot de volledige app, inclusief alle profielen van anderen, events en plekken. Dit is ook het moment dat je profiel gereed is om getoond te worden aan andere gebruikers. Zij kunnen je profiel vinden in de zoekresultaten en andersom krijg je de mogelijkheid ook. Daarnaast krijg je toegang tot de verschillende onderdelen van de app: Ontdekken, Activiteit, Leden en je eigen profiel.

 • Ontdekken: overzicht van Events, Borrels, Bars, Cafés en Clubs.
 • Activiteit: overzicht van je Berichten, Likes en Matches.
 • Leden: overzicht van Inner Circle leden die aan je wensen voldoen.
 • Je eigen profiel: mogelijk tot aanpassen profielgegevens.

inner circle app

Zoeken

In het ‘Leden’-gedeelte van de app kun je op zoek gaan naar je ideale match. Je kunt op online leden zoeken, leden die nieuw zijn of de meest populaire optie: in de buurt. Ga ook verstandig van start door meteen de zoekfilters aan te passen naar je wensen. Bovendien kun je jezelf onzichtbaar maken voor mensen die niet binnen je leeftijdsgroep vallen – bijvoorbeeld als je iemand zoekt met een leeftijd tussen 27 en 42 jaar oud, maar absoluut niet jonger of ouder. Dit zijn een aantal filters die je kunt instellen:

 • Geïnteresseerd in vrouwen, mannen of iedereen
 • Leeftijd
 • Lengte
 • Locatie
 • Opleiding
 • Roken
 • Kinderen

Al deze zoekfilters zorgen ervoor dat je sneller iemand vindt die aan je eisen voldoet. Wil je niemand spreken die rookt? Met het Roken-filter sluit je iedereen uit die wel rookt. Wil je nog meer filters gebruiken? Dat kan, maar dan is wel een Full Membership vereist.

Eenmaal de filters ingesteld kan het zoeken naar relatiemateriaal beginnen. De singles die aan je eisen voldoen worden vervolgens één voor één weergegeven met alleen de belangrijkste details van de gebruiker erbij vermeld. Trekt een profiel je aandacht? Tik op het blauwe hartje en dan is het afwachten of de interesse wederzijds is.

Berichten versturen

Een dating app kan niet zonder communicatie tussen de leden. Anders zou het immers maar een vreemde ervaring zijn, vergelijkbaar met een digitaal fotoboek. Inner Circle heeft een vrij eenvoudig chatsysteem dat in het Activiteit-gedeelte te vinden is. In dit deel van de app vind je je Matches, Likes en Berichten. Met dit berichtensysteem is het mogelijk om 1-op-1 te chatten, waarbij ook foto’s verstuurd kunnen worden.

Extra functies

Waar veel dating apps kiezen voor swipen is dat bij Inner Circle niet mogelijk. In plaats daarvan heeft Inner Circle wel een vergelijkbare functie die min of meer hetzelfde resultaat oplevert. Wanneer je een profiel van ander lid bekijkt, dan kun je het profiel liken door op het hartje te tikken. Je geeft ermee aan dat je deze persoon leuk vindt. Maar vindt de ander jou ook leuk? Daar kom je alleen achter als je een Match hebt, wanneer de ander jouw profiel ook liket.

Een andere functie die het gebruik van Inner Circle verrijkt, is het Ontdekken-gedeelte van de app. Anders dan bij veel andere dating apps heeft Inner Circle een in-app ervaring voor locaties en plekken om te bezoeken. Wanneer events gepland worden door Inner Circle, zijn deze in dit deel te bekijken. En daarnaast toont dit deel van de app ook hotspots: bars, cafés, clubs en vakantiebestemmingen.

inner circle full membership

Gratis of betaald

Iedereen die lid wordt van Inner Circle begint als een gratis lid. Volgens Inner Circle is de app gratis te downloaden, en blijft dat ook altijd zo. Een profiel aanmaken, foto’s toevoegen, laten screenen en zoeken tussen andere leden kan allemaal kosteloos. Als gratis lid heb je toegang tot de meeste functies van de Inner Circle app, maar wel met beperkingen.

Verschillende functies zijn alleen beschikbaar voor de leden met een Full Membership. Neem je dit lidmaatschap? Dan krijg je toegang tot deze features:

 • Alle profielen bekijken.
 • Zien wie jou leuk vindt.
 • Onbeperkt berichten versturen en lezen.
 • Onbeperkt matchen.
 • Onbeperkt liken.
 • Geavanceerde zoekfilters gebruiken.
 • De onzichtbare modus gebruiken.

Wie gebruik wil maken van alle mogelijk opties van de Inner Circle app kan een abonnement nemen: Full Membership genaamd. Het aanbod? Voor een bedrag van 10 euro kun je 1 week gebruik maken van alle voordelen die het Full Membership biedt. Houd er rekening mee dat het abonnement na deze week automatisch wordt verlengd voor een maand á 39,99 euro. Dit zijn de kosten van het Inner Circle-abonnement:

 • 1 week voor 10 euro
 • 1 maand voor 39,99 euro
 • 3 maand voor 79,99 euro
 • 6 maand voor 119,99 euro

Inner Circle biedt hiernaast ook abonnementen aan voor een langere periode. Deze worden niet met één maand verlengd, maar met dezelfde tijdsduur. Je kunt de automatische verlenging van het abonnement stopzetten in je account.

App of website

Inner Circle is een app die je kunt installeren op je Android of Apple apparaat. Het is een dating app en ook is er toegang tot je account via de website. Daarnaast kun je op de website meer lezen over het principe, de veelgestelde vragen bekijken en de algemene voorwaarden doorlezen.

App StoreGoogle Play

Over Inner Circle

Hoewel Inner Circle niet zo bekend is als Tinder, bestond het al wel toen deze app werd opgericht. De oprichting van Inner Circle gaat terug naar het jaar 2012, toen een van de oprichters zelf op zoek was naar een partner. Maar waar hij vooral achter kwam? Dat dit nog niet zo eenvoudig is als je veel profielen te verwerken krijgt, terwijl slechts een deel je aanspreekt. De oprichter en huidige CEO, David Vermeulen, dacht dat het beter kon. Het was dit idee dat aan de wieg stond van de geboorte van Inner Circle.

Samen met twee anderen, Michael Krayenhoff (COO) en Serge Samusya (CTO), werd in 2012 Inner Circle opgericht. Wat begon als een vrij normale datingsite die niet mobielvriendelijk was, eindigde in een succesverhaal over een dating app. Naar eigen zeggen doorbreken ze de het ‘vermoeiende en eeuwige swipen’ door leden niet alleen met elkaar in contact te brengen, maar ook door iedere maand (over de hele wereld) events te organiseren om gelijkgestemden met elkaar in contact te brengen.

Inmiddels heeft de app wereldwijd meer dan 2,5 miljoen gebruikers en hebben meer dan 10.000 koppels elkaar leren kennen dankzij de app. Momenteel is Inner Circle actief in 37 voornamelijk grote steden in 26 landen.

inner circle

Veelgestelde vragen

Is Inner Circle voor iedereen?

Nee, dat is het niet. Het is bedoeld voor serieuze singles met ambitie die contact willen leggen met gelijkgestemden.

Is Inner Circle gratis?

Ja, Inner Circle is gratis maar met beperkingen. Een Full Membership is vereist om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Kun je swipen op Inner Circle?

Nee, swipen is niet mogelijk Inner Circle. De dating app maakt het wel mogelijk om profielen te beoordelen met een Like.

Is er een minimumleeftijd voor Inner Circle?

Ja, je moet 20 jaar of ouder zijn om lid te kunnen worden van Inner Circle.

Heeft Inner Circle een website?

Ja, Inner Circle is zowel via app bereikbaar als via de website.

Beoordeel Inner Circle

Alle beoordelingen van Inner Circle

3,3
Rated 3,3 out of 5
3,3 van 5 sterren (op basis van 6 reviews)
Uitstekend17%
Heel goed17%
Gemiddeld50%
Slecht16%
Verschrikkelijk0%

Kritische singles

Rated 2,0 out of 5
10 februari 2024

Alsof je in een eliteclub zit waar je constant beoordeeld wordt. Niet voor mij

Gaby
Gecontroleerd

Selectief

Rated 3,0 out of 5
30 januari 2024

Voor hoogopgeleide singles. Selectief, maar soms te serieus

Gewoon Joost
Gecontroleerd

Meldingsproblemen

Rated 3,0 out of 5
9 januari 2024

Soms krijg ik geen meldingen, mis matches

Tim
Gecontroleerd

Partner gevonden hier

Rated 5,0 out of 5
1 januari 2024

Heb mijn partner hier gevonden, superblij!

Jan
Gecontroleerd

Innercircle is oke

Rated 4,0 out of 5
12 oktober 2023

Alles gaat soepel en het design is strak. Ik heb veel leuke mensen ontmoet, maar soms duurt het even voordat iemand reageert. Of soms helemaal niet. No big deal. Er zijn nog genoeg anderen

Stella
Gecontroleerd

Inner Circle

Rated 3,0 out of 5
21 september 2023
Alyssa
Gecontroleerd