Te druk om te daten? 10 tips voor als je geen tijd hebt

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Mark is een succesvolle ondernemer die altijd hard heeft gewerkt om zijn bedrijf op te bouwen. Hij is erg druk met zijn werk en heeft weinig tijd over om te daten. Hoewel hij graag een partner zou willen, heeft hij gewoon niet genoeg tijd om eropuit te gaan en tijd te besteden aan sociale interacties. Als gevolg hiervan is hij nog steeds single, ondanks dat hij wel een relatie zou willen. Wat zou Mark moeten doen?

Als jij zoals Mark bent, dan heb je waarschijnlijk het gevoel dat je een keuze moet maken tussen je carrière en je persoonlijke leven. Daardoor weet je niet zeker wat je moet doen. Geef je een deel van je werk op om gelukkig te worden in de liefde? Of zijn kleine aanpassingen aan de balans tussen privé en werk al genoeg?

10 tips voor als je geen tijd hebt

Als je drukke levensstijl verantwoordelijk is voor je vrijgezellenstatus, dan is het goed om te weten dat het zelden een hopeloze situatie is. Tijd investeren in je werk en toekomst is nooit verkeerd. In de meeste gevallen wordt het zelfs gezien als een kwaliteit door potentiële partners.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het is daarentegen ook belangrijk om een balans te vinden tussen je carrière en je persoonlijke leven. Want zelfs als je druk bent is het mogelijk om een gelukkige relatie te hebben. Volg deze tien tips als je te druk bent voor daten en niet weet wat je daaraan moet doen.

1. Bepaal je prioriteiten

Stel jezelf eens de vraag: wat is echt belangrijk voor mij om gelukkig te zijn? Als je te druk bent om te daten, is het belangrijk om te bepalen wat voor jou belangrijk is en waar jij je tijd aan wilt besteden. Als het vinden van een partner een prioriteit voor je is, moet je misschien de afweging maken en tijd vrijmaken om nieuwe mensen te ontmoeten.

2. Zoek naar manieren om tijd te besparen

Als je het druk hebt, kan het helpen om naar manieren te zoeken om tijd te besparen. Op welke gebieden kun je tijd besparen? Als je meer tijd vrijmaakt, heb je meer tijd voor daten. Dit kan betekenen dat je bijvoorbeeld efficiënter gaat werken, sommige taken tijdelijk uitstelt of dat je hulp zoekt bij het uitvoeren van deze taken.

3. Combineer het

Weinig tijd hebben is lastig als je wilt daten. Daarom kan het helpen om het daten te combineren met andere activiteiten die je toch al zou doen. Zo kun je bijvoorbeeld een afspraak maken voor een koffie als je later in de buurt een andere afspraak hebt. Of maak een wandeling als je een pauze nodig hebt van het turen naar je scherm. Zo kun je toch tijd besteden aan daten op momenten waarop je toch even wat rust nodig hebt.

4. Doe activiteiten waar mensen samenkomen

Als je weinig tijd hebt om te daten, kan het helpen om naar activiteiten te zoeken waar je andere mensen kunt leren kennen. Sport bijvoorbeeld niet in je eentje door te gaan joggen, maar ga hardlopen op de loopband in een sportschool. Door hobby’s te koppelen aan je wens om een relatie te vinden, kun je mensen ontmoeten die dezelfde interesses hebben als jij.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Zoek naar manieren om stress te verminderen

Zit de stress van je werk je liefdeleven – of het gebrek eraan – je in de weg? Dan kan het helpen om te zoeken naar manieren om de stress te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door te mediteren, te oefenen met mindfulness of door deel te nemen aan ontspannende activiteiten zoals yoga of wandelen. Door stress te verminderen kun je meer ontspannen zijn tijdens daten en zal het ook gemakkelijker zijn om een goede connectie te maken met je date.

6. Maak gebruik van de tijd die je wel hebt

Iedereen heeft tijd over. De een alleen wat meer dan de ander. Als je te druk bent om veel tijd te besteden aan daten, is het belangrijk om optimaal gebruik te maken van de tijd die je wél hebt. Probeer bijvoorbeeld een date in te plannen op momenten (of dagen) waarop je minder druk bent, zoals tijdens de lunch of laat in de avond. Zo kun je toch tijd besteden aan daten, zonder dat het ten koste gaat van je werk.

7. Zeg verplichtingen af

Waarom zou je niet gewoon wat verplichtingen annuleren? Of uitstellen naar een ander moment? Al is het slechts tijdelijk om een goede start te kunnen maken. Dit kan nodig zijn als je te veel op je bordje hebt en niet genoeg tijd hebt om alles te doen wat je had gepland. Door verplichtingen af te zeggen, kun je ervoor zorgen dat je meer tijd vrij hebt om te daten.

8. Gebruik online dating

Tegenwoordig is online dating veruit de populairste manier om iemand te ontmoeten, ook voor drukke mensen. Door gebruik te maken van een datingapp of website kun je op je eigen tempo zoeken naar geschikte matches. Het kost relatief weinig tijd en jij bent diegene die bepaalt wanneer je het doet. Het voordeel is ook dat je afspraken maken wanneer het jou uitkomt.

9. Date in minder drukke periodes

Daten in minder drukke periodes kan helpen om tijd vrij te maken voor sociale activiteiten. Door te wachten tot je minder druk bent, kun je ervoor zorgen dat je meer aandacht en energie kunt geven aan je dates. Je bent dan ook beter in staat om te genieten van de momenten die je samen met iemand doorbrengt. Bovendien kun je ervoor zorgen dat je minder gestrest bent en dat je meer openstaat voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen.

10. Wees realistisch

Ten slotte is het belangrijk om realistisch te zijn over wat je kunt verwachten. Als je te druk bent om veel tijd te besteden aan daten, is het niet waarschijnlijk dat je snel een partner zult vinden. Het is misschien beter om het rustig aan te doen en te wachten tot je minder druk bent voordat je weer begint met daten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie