Wat is een sterke vrouw? Dit zijn de 7 must have eigenschappen

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
10 minuten leestijd

Ben je zelfverzekerd? Heb je niemand anders nodig om je gelukkig te maken, maar kun je je eigen geluk vinden? Ben je emotioneel onafhankelijk, moedig, houd je van jezelf en volg je je intuïtie? Dan is de kans aanwezig dat jij een sterke, onafhankelijke vrouw bent.

Je bent blij met gezelschap, maar hebt niemand nodig om je compleet te maken. Je weet dat je het beste verdient en maakt je eigen geluk. Dit zijn allemaal eigenschappen die sterke vrouwen in zich hebben. Maar wat is een sterke vrouw precies? Hoe word je zo? En wat zijn eigenschappen die hierbij horen?

Wat is een sterke vrouw?

Bij sterk zijn, denken mensen heel snel aan fysiek sterk zijn. Zware dingen kunnen tillen, veel sporten en een goede conditie hebben. Toch is dit niet de manier waarop ‘sterk’ gelezen moet worden in de uitdrukking ‘sterke vrouw’. Als je een sterke vrouw bent, betekent het dat je je eigen geluk kunt vinden. Geen fysieke spierballen, maar mentale kracht.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Je kunt je goed uitdrukken en bent gelukkig met de persoon die je bent. Je komt voor jezelf op en laat het kaas niet van je brood eten. Sterk zijn kan voor ieder individu een andere betekenis hebben. Waar de een zichzelf sterk vindt als ze voor zichzelf durft op te komen, betekent het voor de ander om zichzelf kwetsbaar op te stellen.

Er zijn verschillende manieren waarop je een sterke vrouw kunt zijn én worden. Maar een sterke vrouw ben je niet zomaar; hieronder geven we een aantal adviezen om dit te oefenen en zo een sterkere vrouw te worden. Maar eerst gaan we naar de must have eigenschappen van een sterke vrouw.

7 eigenschappen van een sterke vrouw

Als je dit type vrouw wilt worden, dan dien je natuurlijk wel te weten waarnaar je moet streven. Dit zijn een aantal eigenschappen en kenmerken waar sterke vrouwen aan voldoen. Natuurlijk betekent sterkte voor iedereen iets anders, maar over het algemeen zijn dit de cruciale eigenschappen die sterke vrouwen eigen hebben gemaakt.

1. Je houdt van jezelf

Wanneer je van jezelf houdt, ondanks je mindere eigenschappen en de fouten die je maakt, dan ben je een sterke vrouw. Het kan namelijk veel tijd en moeite kosten om liefde voor jezelf te creëren. Alleen de sterkste vrouwen weten hoe ze dit moeten doen, ongeacht wat er in hun leven gebeurt.

2. Je bent niet afhankelijk van anderen

Natuurlijk ben je sociaal en vind je het fijn om met anderen tijd door te brengen, maar je bent niet afhankelijk van iemand anders. Wat er ook gebeurt, je weet dat je op jezelf terug kunt vallen. Je bent sterk, moedig en hebt vertrouwen in jezelf. Je hebt al tegenslagen doorstaan en je bent trots op wie je bent geworden.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Je bent attent en hebt compassie

Een andere eigenschap is dat je attent en lief bent voor anderen. Aardig zijn is geen zwakte en sterke vrouwen horen daarom echt niet egoïstisch te zijn. Natuurlijk is je eigen geluk belangrijk, maar het is ook van groot belang om er voor anderen te zijn. Sterke vrouwen zullen anderen daarom helpen en gebruiken hun eigen kracht voor goede dingen. Ze proberen anderen te ondersteunen en gunnen iedereen het beste.

4. Je toont je emoties

Sterke vrouwen vinden het niet erg om hun emoties te tonen bij anderen. Ze weten dat het vaak niet helpt om emoties te negeren of ervan weg te lopen. Daarom spreken ze uit hoe ze zich voelen en proberen ze een passende oplossing te vinden om weer door te gaan.

“Zij is verantwoordelijk voor haar eigen geluk.”

5. Je weet hoe je gelukkig wordt

Iemand die een sterke vrouw is, weet hoe ze zichzelf gelukkig kan maken. Haar geluk is niet afhankelijk van iemand anders, maar dit creëert ze zelf. Een sterke vrouw heeft daarom hobby’s, passies en andere interesses waar ze gelukkig van wordt.

6. Je investeert in persoonlijke groei

Een sterke vrouw zal zich altijd blijven ontwikkelen. Ze focussen zich op hun doelen en wat ze willen bereiken in het leven. Ze zijn trots op wat ze al hebben bereikt en zullen altijd hun best doen om door te groeien. Een sterke vrouw is daarom enorm moedig en niet bang voor een tegenslag.

7. Je geeft en deelt liefde

Een sterke vrouw geeft anderen liefde en steun. Mensen kunnen bij jou terecht voor een luisterend oor. Andere vrouwen en mannen komen daardoor ook snel naar jou toe voor advies of als ze hulp nodig hebben. Jij geeft advies waar je kan en doet je best om anderen kracht te geven.

vrouw sterk

Hoe word je een sterke vrouw?

Als je een sterke vrouw wilt worden, dan zijn er een aantal dingen die je kunt oefenen. Door op een andere manier met situaties om te gaan en meer te leren over jezelf, zul je steeds beter in je vel zitten. Dit zijn een aantal tips om je op weg te helpen en een sterke, onafhankelijke vrouw te worden.

1. Zet jezelf op de eerste plaats

Een van de eerste dingen waar je mee aan de slag kunt gaan, is om assertiviteit te oefenen. Het is belangrijk om jezelf op de eerste plaats te zetten en jezelf rust of aandacht te gunnen als je dit nodig hebt. Hoe beter je je eigen emotionele behoeftes kunt bevredigen, hoe beter de relaties met anderen zullen worden. Je kunt je beter uitdrukken en je begrijpt beter hoe jezelf in elkaar steekt.

2. Geloof in jezelf

Het is enorm belangrijk om in jezelf te geloven. Als je in jezelf gelooft, zullen je vermogens en prestaties er ook op vooruit gaan. Als je zelfvertrouwen omhoog gaat, dan zijn de kansen groter dat je bereikt wat je wilt. Daarnaast is het ook van belang om voor jezelf op te komen en ervoor zorgt dat mensen niet over je heen gaan lopen. Leer om assertief te zijn en voor jezelf op te komen als dat nodig is.

“De plicht die ze zichzelf verschuldigd is, is groter dan die ze aan anderen verschuldigd is.”

3. Assertief zijn

Naast dat het goed is om voor jezelf op te komen, zijn er ook nog een aantal andere manieren waarop je assertiviteit kunt tonen. Zo is het belangrijk om jezelf niet te vergelijken met andere vrouwen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je jaloers wordt en dit zal je zelfbeeld niet ten goede komen. Daarnaast is het van belang om duidelijke grenzen voor jezelf te stellen. Laat anderen weten als ze over een grens heen gaan of als ze je kwetsen. Deel je gevoelens en kom voor jezelf op als dat nodig is. Reageer op beledigende opmerkingen en sta voor wie je bent.

4. Wees tevreden met jezelf

In jezelf geloven is een goede eerste stap om een sterke vrouw te worden. Daarnaast is het ook een goede stap om tevreden te zijn met jezelf. Wees trots op wie je bent, zowel qua innerlijk als uiterlijk. Body-shaming? Laat anderen zich daar maar druk om maken. Wees blij met je eigen uiterlijk en probeer je onzekerheden te omarmen.

5. Zorg goed voor jezelf

Niet alleen de mindset is van belang om een sterke vrouw te worden. Ook is het belangrijk om goed voor jezelf, zowel voor je lichaam als geest, te zorgen. Beweeg daarom voldoende. Dit zorgt ervoor dat je gezondheid, stemming en energieniveau verbetert. Eet gezonde voeding, slaap voldoende en ken je eigen gezondheid. Als je een sterke vrouw wilt zijn, is het van belang om goed naar je eigen lichaam te luisteren.

6. Volg je dromen

Een sterke vrouw heeft doelen en doet alles om deze te bereiken. Studeer wat je wilt studeren en blijf je hele leven lang doorleren. Niet alle educatie hoeft per se via hoger onderwijs te gaan. Ook via het nieuws, literatuur, documentaires en andere platformen kun je jezelf blijven ontwikkelen. Denk na over je dromen en doelen en bedenk hoe je deze kunt behalen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie