Home Dating apps Dating app Bumble maakt zich klaar voor eerste date met Wall Street

Dating app Bumble maakt zich klaar voor eerste date met Wall Street

1 minuten leestijd
0
bumble app

Bumble maakt zich klaar voor een eerste date met Wall Street. Het bedrijf achter de populaire dating app gaat naar de beurs. De Amerikaanse dating app waarop vrouwen het initiatief nemen heeft de aanvraag officieel ingediend bij de SEC, de beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission. Op de beurs zal het vermeld worden onder de ticker ‘BMBL’, een afkorting van de naam van de app. De waardering waar Bumble naar zoekt terwijl het naar de beurs gaat? Tussen de 6 en 8 miljard dollar.

De introductie op de aandelenmarkt zat er al aan te komen. In 2018 waren er al geruchten dat Bumble naar de beurs zou gaan. Dit werd versneld nadat de dating app in 2019 in handen kwam van investeringsmaatschappij Blackstone. De investeringsmaatschappij kocht een meerderheidsbelang in het moederbedrijf van Bumble – toen MagicLab geheten maar sindsdien omgedoopt tot Bumble – van de Russische miljardair Andrey Andreev. Dit moederbedrijf heeft niet alleen Bumble onder het beheer, maar ook Badoo, een andere dating app die bekender is in Nederland en Europa.

42,1 miljoen actieve maandelijkse gebruikers

Omdat het bedrijf achter de dating apps vrijdag het papierwerk voor de beursintroductie inleverde, komen we ook meer te weten over de cijfers. Tussen 29 januari en 30 september vorig jaar verdiende de app maar liefst 376,6 miljoen dollar. Alleen vertaalde dit zich niet meteen tot een winst, want in dezelfde periode boekte het bedrijf een nettoverlies van 84,1 miljoen dollar. Al met al gaan er dus heel wat miljoenen om in de premiumfuncties van zowel Bumble als Badoo. De cijfers laten ook zien dat Bumble-datingimperium eind september 42,1 miljoen actieve maandelijkse gebruikers had.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Bumble is in 2014 opgericht door Whitney Wolfe Herd, de invloedrijke techvrouw die ooit haar carrière bij Tinder begon – inmiddels de grote concurrent van Bumble. Aanvankelijk wilde Wolfe Herd een sociaal netwerk voor vrouwen oprichten. Het idee werd haar uit het hoofd gepraat door Andreev, die voorstelde om samen een dating app te lanceren die zich zou richten op vrouwen. En zo geschiedde: Bumble vereist dat vrouwen de eerste stap zetten, met het idee dat dit vrouwen in staat stelt meer controle over hun eigen keuzes te hebben.

In Amerika is Bumble een begrip geworden. De diensten van de app gaan inmiddels veel verder dan daten, waaronder professionele netwerken (Bumble Bizz) en het vinden van nieuwe vrienden (Bumble BFF). “We blijven ons inzetten voor de grote kans die voor ons ligt om daten over de hele wereld gezonder en rechtvaardiger te maken, niet alleen voor vrouwen, maar voor mensen over het hele genderspectrum”, schrijft Wolfe Herd in het papierwerk.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Happn Voice: datingapp lanceert stem- en audiofuncties

Datingapp happn heeft een aantal nieuwe audiofuncties geïntroduceerd waarin je stem centra…