Home Dating apps Bumble eigenaar wil bedrijf naar de beurs brengen om ’s werelds beste matchmaker te worden

Bumble eigenaar wil bedrijf naar de beurs brengen om ’s werelds beste matchmaker te worden

1 minuten leestijd
0
bumble app

De groep achter dating apps Bumble en Badoo overweegt om naar de beurs te gaan. Volgens oprichter Andrey Andreev heeft het bedrijf plannen om ’s werelds grootste datingbusiness te worden. Op dit moment wordt Match Group, het bedrijf achter Tinder, als het grootste datingbedrijf ter wereld gezien.

“We zijn nu in diepe discussies met banken”, waaronder JPMorgan Chase & Co., zei Andreev tegen Bloomberg. “Het bedrijf zou op de Nasdaq komen te staan. Het is al jaren in de lucht, maar de serieuze overweging om het er werk van te maken is pas onlangs gebeurd, in de afgelopen maand.”

“Koning van de dating apps”

Andreev, 44 jaar en vaak gezien als de koning van de dating apps, is de meerderheidsaandeelhouder van Rimba International Corp. Dit bedrijf heeft een meerderheidsbelang in meerdere dating en matchmaking apps, waaronder Badoo, Bumble en Chappy. Van deze drie apps is Badoo veruit het grootst afgaande op het aantal gebruikers. Met meer dan 400 miljoen gebruikers wereldwijd is Badoo een grootmacht in de datingwereld.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Andreev, die Badoo in 2006 oprichtte, hoopt dat de beursgang het bedrijf zal helpen om Tinder-eigenaar Match Group voorbij te gaan als ’s werelds meest waardevolle datingbedrijf. Andreev zei dat de omzet dit jaar kan eindigen op maar liefst 400 miljoen dollar. Dit is echter nog steeds minder dan een derde van de 1,33 miljard dollar omzet van Match in 2017.

Bumble IPO

“We zijn beter dan Match, we zijn jonger dan Match en we groeien sneller dan Match,” zei Andreev, wiens meerderheidsbelang hem een ​​nettowaarde geeft van meer dan 800 miljoen dollar. Forbes kende de datingmiljonair eerder een nettowaarde toe van meer dan 1,5 miljard dollar. Als de beursgang doorgaat dan zal het gebeuren onder naam van Bumble. Bumble zou het “overkoepelende merk” zijn voor de beursintroductie, wat niet voor het einde van het jaar zal gebeuren.

Bumble is de dating app in opkomst met een oplopend aantal gebruikers. In 2014 werd ex-Tinder oprichter Whitney Wolfe Herd door Andreev om samen iets nieuws te starten. Het resultaat was de introductie van Bumble, een dating app waar vrouwen de controle hebben. Hoewel Bumble vaak gezien wordt als het kindje van Wolfe Herd bezit Andreev het grootste deel van de aandelen, zelfs meer dan 75 procent.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…