Dating app Taimi begint 2021 met 9 miljoen LGBTQ+ leden

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
3 minuten leestijd

Een van de nieuwste dating apps voor lhbt’ers is 2021 gestart met 5,5 miljoen meer leden dan het jaar ervoor. Dating app Taimi heeft inmiddels 9 miljoen leden nadat het 2020 begon met 3,5 miljoen leden – dus 2,5 keer zoveel in slechts een jaar tijd. Dat maakt de app bekend in een persbericht. Taimi werd in 2019 officieel gelanceerd in Nederland.

In 2020 hebben Taimi-gebruikers zowel de datingfuncties gebruikt als die van het sociale netwerk. Taimi startte in eerste instantie exclusief als serieuze dating app, maar inmiddels is het uitgebreid om ook te fungeren als een sociaal netwerk. Daarmee probeert het een grotere groep gebruikers te trekken en dat lijkt goed te lukken. Alle gebruikers samen verstuurden in 2020 1,15 miljard gewone likes en meer dan 9,3 miljoen Rainbow-likes.

Als sociale media deed Taimi het ook best goed: in 2020 werden 4,69 miljoen posts gepubliceerd door de leden en zij creëerden 3,52 miljoen verhalen. En dan hebben we het nog niet eens over de 730 miljoen berichten die werden verstuurd naar vrienden, dates en anderen op het netwerk.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Livestreaming is hot

Dankzij de veranderde wereld en de verplichte verschuiving naar “online”, ontstond in 2020 een grote vraag naar livestreaming. Daar kan iedereen over meepraten, door de plotseling interesse in Zoom, Teams en andere livechatplatforms. Op Taimi werd livestreaming mogelijk in het derde kwartaal van 2020 en dat was meteen een schot in de roos.

De livestreaming-functie won snel terrein en al snel werd het de go-to-tool voor miljoenen Taimi-gebruikers. In de eerste vier maanden na de introductie startten de Taimi-gebruikers meer dan 546.000 unieke livestreams – samen goed voor 12,91 miljoen views. De duur van deze livestreams? In de periode van september tot december 2020 werd er in totaal 15,4 jaar gestreamd door de leden samen, om precies te zijn: 134.228 uur.

2021 belooft een nog beter jaar te worden voor Taimi, zo denkt het zelf. Samen met de zuster app Hily werkt het bedrijf achter de apps hard aan nieuwe features. Taimi zegt dat het nog verschillende app-upgrades en nieuwe opwindende functies in petto heeft voor de leden. Welke functies dit zijn, wordt niet gezegd. Maar daar zullen we ongetwijfeld snel over te weten komen.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie