Player of foute man herkennen? Test deze 14 signalen en kenmerken

Michael Slender
Door Michael Slender
21 minuten leestijd

Geef het de schuld aan Tinder of aan de huidige datingcultuur; niet alle actieve singles op dating apps zijn op zoek naar een relatie. Op welke dating app je ook actief bent, mannen die op één ding uit zijn kom je overal tegen. Terwijl je zo verlangt naar een betrouwbare man om je leven mee te delen word je continu geconfronteerd met mannen die spelletjes met je spelen. Het irritante van dit alles is dat je er vaak pas achterkomt als het te laat is. Dit is het klassieke scenario:

Na weken van swipen, matchen en chatten heb je eindelijk beet. Je hebt een date met een “goede” man die je zondags al aan tafel bij je ouders ziet zitten. Ambitieus, behulpzaam, eerlijk en een goed gevoel voor humor; het is het type die je als de vader van je toekomstige kinderen ziet.

Terwijl je eigenlijk liever in het openbaar afspreekt is je gevoel zo goed dat je hem bij je thuis uitnodigt, op zijn verzoek. Het eerste gesprek in levende lijve valt niet tegen. Integendeel zelfs. Het voelt zo goed dat liefde op het eerste gezicht een understatement is. Voor je het weet lig je bij hem in bed terwijl je dat normaal nooit doet. Wat is er met je aan de hand?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De verliefdheid neemt het over, de hormonen gieren door je lijf maar toch voelt het niet goed. De keren erna wil hij namelijk alleen maar thuis afspreken en niets leuks met je doen. Bovendien is hij nog actief op Tinder of een andere dating app en beantwoordt hij je berichten niet iedere dag.

Druk met werk, studie en lege batterijen; er is altijd wel een goede smoes. Het is niet raar dat je je afvraagt of je met een player of foute man te maken hebt, die het alleen maar om de seks te doen is.

Hoe herken je de player?

Veel vrouwen denken dat ze een player van een kilometer afstand zien aankomen maar de realiteit zegt iets anders. In werkelijkheid zijn er maar weinig vrouwen die de player kunnen spotten. Het is ook niet makkelijk. De players die de edele kunst van het versieren beheersen navigeren door de dating apps als een wolf in schaapskleren. Met charmant gedrag, intelligente uitspraken en atypische opmerkingen wordt de ware aard van het beestje zorgvuldig verborgen gehouden, zodat je niet doorhebt dat je met een foute man te maken hebt.

Hoe goed je player-radar ook is ingesteld, er is er altijd één die onder de radar blijft om je te verrassen maar vooral te kwetsen. Daarom is het goed dat je dit leest om te voorkomen dat je een slachtoffer wordt.

De 14 typische signalen, kenmerken en eigenschappen

Gelukkig hebben al deze mannen typische eigenschappen en gewoontes waaraan je ze kunt herkennen. Of het nu offline of online is, er zijn altijd subtiele hints die weggeven dat een getrainde player is met het vizier gericht op jou.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Voorkomen dat je te maken krijgt met een player of foute man is mogelijk, maar alleen als je deze signalen en tekenen in gedachten houdt.

1. Hij gaat snel

Als een man haast heeft om af te spreken, bij één van de twee thuis te zijn en snel stappen vooruit zet dan is dat een signaal dat hij zich niet wil binden. De kans is groot dat hij op hol geslagen is door lust, niet door liefde. Wil hij bijvoorbeeld op de dag van de eerste match op Tinder al afspreken? Dan mag je je vraagtekens erbij zetten of je dat nu wel moet doen. Hetzelfde geldt voor snel bij je thuis afspreken. Het zijn de signalen die je moet leren kennen als je niet wilt dat er gebruik van je wordt gemaakt.

Niet-players kunnen ook snel willen afspreken, maar de druk erachter is anders. Het is dan eerder de opwinding om je te kunnen zien, dan zo snel mogelijk in de seksuele behoeften te worden voorzien. De mannen die meer zoeken dan een one-night-stand zullen meer geneigd zijn om de tijd te nemen om je te leren kennen.

2. Hij heeft het over seks, vaak en snel

Waar players en foute mannen zich door kenmerken is dat ze al snel over seks beginnen; als grapje, met een knipoog of als serieuze vraag. Als hij je tijdens het eerste gesprek al vertelt hoe sexy je lichaam is of andere suggestieve opmerkingen maakt dan is het een teken dat het hem om de seks te doen is. De suggestieve opmerkingen worden door mannen gemaakt om het water te testen, hoe je reactie is en wat er van je verwacht kan worden. Doe je mee of wijs je de toespelingen af? Het is een manier om te testen hoe snel je in bed te krijgen bent.

3. Hij mist je alleen ’s avonds

Een duidelijk teken dat je te maken hebt met iemand die alleen op seks uit is, is het tijdstip van contact. Als hij je pas na 21:00 uur appt en beweert dat hij je mist en wil zien, dan is het niet je glimlach die hij mist maar iets anders. Het verschil met de serieuze man? Deze heeft je al in gedachten als hij wakker wordt en moet zich inhouden om je niet meteen wakker te appen.

Als een man je alleen laat in de avond appt of in het weekend dat kun je ervan uitgaan het een player is, vooral in combinatie met de andere signalen.

4. Hij staat “open” voor een relatie

De vraag “waar ben je naar op zoek?” is de vraag die misschien wel het meest ontweken wordt door players. Allerlei slimme antwoorden worden gebruikt om de waarheid te verbergen onder een grote stapel snelle praatjes. Staat hij open naar een relatie of heeft hij niets tegen een relatie? Hoewel het bijna betekent dat hij een relatie wil, is de andere bewoording precies wat de serieuze man van de player onderscheidt.

Iemand die serieus over een toekomst met een vaste relatie nadenkt komt er eerlijk voor uit; “Ik zoek een relatie”. Iemand die er “open” voor staat of er “niets tegen” heeft zegt in feite niets anders dan “Ik ben niet geïnteresseerd in een relatie, maar ik ben er in theorie ook niet tegen.” Het is een manier om niet te hoeven liegen terwijl er om de waarheid heen wordt gedraaid. Hoe serieus kun je iemand nemen die er zo naar kijkt?

Actions speak louder than words

5. Hij heeft de woorden maar niet de daden

Mannen proberen op allerlei manieren en met uiteenlopende strategieën vrouwen te versieren. Het doel is om indruk op je te maken, op welke manier dan ook. Een manier waarop sommige mannen dit doen is door overdreven claims te maken. Je bent de “mooiste vrouw ter wereld”, “relatiemateriaal” of “de perfecte combinatie tussen sexy en lief”. Al deze grootse claims zijn ervoor bedoeld om sneller beloond te worden, door je te verleiden met het idee van een potentiële liefde.

Het is makkelijker om een illusie van de toekomst te creëren dan stap voor stap aan de toekomst te bouwen, zoals een serieuze man dat doet. Let daarom minder op de woorden, maar meer op de acties. Wil je niet verrast worden door de ware aard van een man? Ga dan niet uit van de woorden maar van de daden. Deze zin uit het clublied van voetbalclub Feyenoord blijkt toch nog ergens goed voor te zijn.

6. Hij stelt je geen vragen

Een verschil tussen een player en een man die een relatie met je wil beginnen is te vinden in de manier van communiceren. Stel je hem veel persoonlijke vragen maar gebeurt dit andersom niet? Dan is dit een teken dat hij iets anders van jou wil dan jij van hem.

Waarschijnlijk heb je het niet eens door hoe weinig je van hem weet, omdat je meegesleept wordt door de romantiek en verliefde gevoelens. Als hij je geen persoonlijke of diepgaande vragen stelt dan is de kans groot dat hij de antwoorden niet nodig heeft.

Wanneer iemand serieus met je verder wil dan wil hij andere dingen van je weten dan wanneer het hem om iets anders te doen is. Of je moeder een zus of broer heeft? Het zal hem niet boeien als hij geen relatie met je wil. Players hebben er een kunst van gemaakt om je het gevoel te geven dat je ertoe doet, terwijl ze in werkelijkheid helemaal geen interesse in je tonen.

7. Hij neemt je niet mee naar vrienden of familie

Neemt hij je nooit mee naar een verjaardag van een vriend? Of naar de barbecue van zijn ouders? Dan is dit een duidelijk teken, tenzij je elkaar nog maar één keer gezien hebt. Zijn vrienden en familie zijn onderdeel van zijn leven, het leven waar jij ook deel van uitmaakt. Als hij je niet als onderdeel van zijn toekomst ziet dan is het nutteloos om je aan voor te stellen aan de mensen . Door je gescheiden te houden van zijn vriendenkring laat hij zien dat hij niet verwacht op de lange termijn bij je te blijven.

Betekent dit meteen dat je de ware te pakken hebt als hij je wel meeneemt? Nee, dat ook weer niet. Dit geeft je dan wel de mogelijkheid om te peilen hoe zijn vrienden je behandelen. Zijn ze blij je te ontmoeten na al die verhalen die ze aan hebben moeten horen of weten ze helemaal niet wie je bent? Tonen ze interesse in je of ben je “gewoon” weer een vrouw die hij meeneemt? Het zijn de kleine details die je kunnen vertellen of hij een player is of niet.

8. Hij maakt geen prioriteit van je

Een drukke baan, hobby’s en ook nog het huishouden en andere verplichtingen; er blijft maar weinig tijd over om je te ontmoeten, behalve in het weekend en wanneer het hem uitkomt. Als dit je bekend voorkomt dan ben je misschien al het slachtoffer geworden van een player. Een teken waaraan je kunt herkennen dat je niet serieus genomen wordt is dat hij geen prioriteit van je maakt.

Als hij bij jou wil zijn en zijn leven met je wil delen, dan zal hij er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Geen gemaar of andere smoesjes, het is wat het is. Als je met iemand te maken hebt die je wel serieus neemt dan zou je niet moeten vechten voor een plek in zijn agenda. Hij zou zelf ervoor strijden om een plekje voor je vrij te maken.

9. Hij weet altijd het juiste antwoord te vinden

Players worden zo genoemd omdat ze meesters van het spel zijn. Hij weet wat hij moet zeggen om je speciaal te laten voelen en doet dat op het juiste moment. Wat hij doet, doet hij goed en de manier waarop hij het doet is precies waar jij zo naar verlangt. Voordat je het doorhebt zitten de vlinders in je buik gevangen in het web van verleiding.

Geen enkele vrouw wil dat er met haar gespeeld wordt, maar als de tekenen en signalen van de player niet doorhebt, dan word je alleen dieper naar binnen gezogen. Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Players doen er vaak alles aan om het gewenste resultaat te behalen. Als je merkt dat hij net iets te vaak het goede antwoord geeft dan is het tijd om eens goed na te denken of zijn motieven wel zo gemeend zijn als hij zegt.

10. Hij heeft je ontmoet op een gratis dating app

Badoo, Tinder en vergelijkbare dating apps dragen het “snelle seks”-imago waar ze maar moeilijk van afkomen. Hoe goed ze ook hun best doen, als een dating app gratis is dan trekt het players en foute mannen aan. Dat is ook niet zo vreemd. Mannen die op zoek zijn naar meerdere vrouwen tegelijk zijn op zoek naar volume; hoge aantallen gebruikers om snel van de één op de ander over te stappen.

Datingsites die zich richten op serieuze relaties en daar ook voor adverteren trekken zoals verwacht dit publiek aan. Het nadeel is dat deze niet gratis zijn, maar dat is tegelijkertijd ook een voordeel. Het weerhoudt veel players er namelijk van om daar lid te worden. Met andere woorden, de kans dat je een player ontmoet hebt op een gratis dating app is groter dan op een app waar je voor moet betalen. Dit zijn wat voorbeelden van deze betaalde datingsites voor serieuze singles:

11. Hij heeft nog geen lange relatie gehad

Een relatie van drie maanden is zijn langste relatie terwijl hij al begin 30 is? Iedereen kent wel zo’n man die altijd single lijkt te zijn. Het is een signaal voor problemen; of hij heeft problemen om zich aan iemand te binden of hij is een player. Een man van begin 30, of ergens laat in de twintig, die nog nooit een serieuze vriendin heeft gehad, is een man om voor op te passen.

12. Hij gaat alleen met vrienden uit

Vooral op jongere leeftijd krijgen vrouwen er vaak mee te maken; een (foute) man die alleen met zijn vrienden gaat stappen. Hoe graag je ook eens samen met hem de stad in wil, hij lijkt het maar niet samen met je te willen doen. Bovendien lijkt het erop dat hij expres nooit op dezelfde plekken als jou uitgaat.

Vaak gebeurt dit ook nog eens in een andere stad, waar niemand hem kent en hij kan doen en laten wat hij wil. Het betekent niet meteen dat hij in elk stadje een ander schatje heeft maar het is wel een signaal dat je misschien niet de enige bent.

13. Hij gedraagt zich soms verdacht

Het kenmerk van de typische player of foute man is dat het niet bij één vrouw blijft. Terwijl je het gevoel hebt dat je de enige vrouw in zijn leven bent is hij meerdere vrouwen aan het daten. Dat is alleen mogelijk als hij zijn dubbelleven voor je verborgen houdt. Als hij zich gedraagt alsof hij iets te verbergen heeft, dan is de kans groot dat hij iets te verbergen heeft.

Die ene keer dat hij de kamer uitloopt, om voor zijn werk iemand te bellen, is geen reden tot alarm. Als hij echter regelmatig niet opneemt of appjes beantwoord als je naast hem zit dan is het mogelijk dat hij iets voor je verborgen houdt. Krijg je nooit de kans op een appje mee te lezen, vind je plotseling een tweede (werkende) telefoon of zet hij altijd de telefoon uit bij jou? Dan is dit een signaal die je niet kunt negeren.

14. Hij accepteert geen nee als antwoord

Players hebben de gewoonte om in alles een uitdaging te zien. Een vrouw die nee zegt is het jagen waard: game on. Hij accepteert geen nee als antwoord en zal er alles aan doen om een ja te krijgen. Dit houdt niet alleen stand bij het winnen van harten maar ook in andere argumenten en meningsverschillen. Het is een kenmerk dat diep geworteld zit in de persoonlijkheid van de typische player. Als de man het niet met je eens is, en vaak voor zijn eigen mening vecht om je te overtuigen, dan betekent het echter nog niet dat hij direct een player is.

Is hij nu wel of geen player?

Hoewel de signalen en tekenen van de player je kunnen helpen om een fout man te spotten is het niet zo dat elke player aan deze kenmerken voldoet. Bovendien zegt het nog niets als hij wel voldoet aan één of twee van de signalen maar slaagt voor alle andere signalen. Kun je de gehele lijst hierboven afvinken? Dan is er geen reden om te twijfelen. Maak jezelf uit de voeten en kijk nooit meer om; het is de enige manier om jezelf te behoeden voor een gebroken hart.

Als het op een relatie aankomt dan is het noodzakelijk om op je gevoel te vertrouwen, ook al heb je geen bewijs dat hij niet goed voor je is. Je gevoel en intuïtie zeggen vaak meer dan tientallen artikelen zoals deze je kunnen vertellen. Denk je dat hij een player is? Dan is dat vaak ook zo. Een reputatie van een man kan je bovendien al veel vertellen over hoe iemand is. Vertellen anderen dat je te maken hebt met een foute man maar jij denkt daar anders over? Dan is het tijd om nog eens goed alles op een rijtje te zetten en goed na te denken of je “lieverd” geen player is.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie