Home Dating apps Snack: video first datingapp in TikTok-stijl

Snack: video first datingapp in TikTok-stijl

2 minuten leestijd
0
snack app

Singles die op dit moment liefde zoeken, hebben geen tekort aan opties. Althans, als het om datingapps gaat. Want of zij nu op zoek zijn naar iemand met dezelfde geloofsovertuigingen, seksuele voorkeur, leeftijd, hobby of interesses; er is een app voor. Datingapps hebben zich door de jaren heen aangepast aan de specifieke vraag van singles. Maar terwijl social media steeds meer overging op video, bleven de datingapps achter.

Voor de meeste apps geldt zelfs dat videobellen pas sinds het afgelopen jaar mogelijk was. Het was een soort van ‘moetje’, een bijna verplichte toevoeging aan de app, omdat fysieke ontmoetingen ineens niet meer mogelijk waren. Als het nu mogelijk is om video te gebruiken in een datingapp, dan is het een losse feature om te kunnen videobellen – niet de basis. En dat is waarin de nieuwste datingapps zich willen onderscheiden. Zo ook Snack, een nieuwe video datingapp voor ‘Gen Z’ers die klaar zijn met filters en eerste date teleurstellingen’.

Wat is Snack?

Als Tinder en TikTok een baby zouden krijgen, dan zouden ze het Snack noemen. Tenminste, dat is de mening van oprichtster Kimberly Kaplan, een ex-medewerker van het bedrijf achter Tinder. Snack is een video datingapp dat de match-algoritmes van Tinder combineert met real-time flirten zoals dat op Instagram gebeurt. Met video’s dus.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Snack werd geïnspireerd door de evolutie op sociale media waarbij het bijna alleen nog maar om video draait. Het is een onmisbare trend dat selfies uit zijn en een authentieker formaat de overhand heeft: video-content. Voor iedereen is duidelijk dat video wordt omarmd op social media en het was eigenlijk onvermijdelijk dat singles op datingapps dat ook zouden doen. Het was geen kwestie van of… maar wanneer.

Snack is een van de video datingapps die inspeelt op de trend van nu – samen met anderen, zoals het Nederlandse Vidate en Amerikaanse Lolly. Daarnaast neemt Snack ook afscheid van het karakteristieke swipen om de overstap te maken naar een TikTok-achtige interface waarbij je via een stream over elkaars content kunt communiceren. Volgens de makers van Snack weerspiegelt dit de gebruikerservaring waar Gen Z het meest comfortabel mee is om te communiceren: via likes, comments en shares, en zonder de drempel om dat eerste bericht te verzenden.

Niet de app van je ouders

“Tinder is de datingapp van je ouders”, zegt Kaplan, “Gen Z gebruikt het om te matchen en gaat vervolgens onmiddellijk over naar andere sociale platforms waar ze elkaars content kunnen bekijken zonder de druk om een gesprek te starten. Ondertussen leerde TikTok hoe je boeiende korte video’s kon maken en het maakte videoprofielen normaal. Maar TikTok werkt niet voor daten: je kunt niet zien of mensen single zijn, waar ze zijn, of in hun DM’s sliden. Snack is gemaakt om het beste van de twee werelden te combineren.”

De video datingapp heeft in een vroege fase al een investering van $ 3,5 miljoen dollar binnen weten te slepen. Dat gebeurde nog voordat het officieel een Android-app had gemaakt. Want Snack is op dit moment alleen beschikbaar in de Apple App Store. De app is momenteel beschikbaar op iOS in de VS, Canada, VK, Australië en Zuid-Amerika, met plannen om voor de zomer uit te breiden naar Android. Wanneer Snack beschikbaar is in Europa is op dit moment nog onbekend.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Lexa alternatief: 8 dating apps om te overwegen als vervanging

In Nederland zijn er maar weinig datingpartijen die de naamsbekendheid van Lexa kunnen eve…