Home Ouderen Dating voor gepensioneerden: 5 datingsites voor alleenstaande AOW’ers

Dating voor gepensioneerden: 5 datingsites voor alleenstaande AOW’ers

5 minuten leestijd
0
pensioen

Een van de makkelijkste manieren om een partner te vinden is toch wel via het internet. Het is al lang geen taboe meer en eerlijk gezegd: het is helemaal niets om je voor te schamen. Het mooie is zelfs dat steeds meer mensen weten hoe het internet werkt en dus zijn er ook steeds meer mensen die hun heil zoeken in online dating: ook mensen die de AOW-leeftijd al bereikt hebben.

Ben je gepensioneerd en vraag je je af of je leeftijdsgenoten actief zijn op datingsites? Ook deze generatie heeft zich de nieuwe technologieën eigen gemaakt. En degenen die kundig genoeg zijn om het te doen, daten erop los op het wereldwijde web. Waarom zouden ze het ook niet doen; iedereen doet het – van jong tot oud.

Er zijn verschillende websites waar gepensioneerden terecht kunnen om mensen te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten. Actief, gelukkig, levendig, maar niemand om mee af te spreken. Het is echter mogelijk voor alleenstaande AOW’ers om een nieuwe liefde te vinden op het internet; als je er maar voor openstaat.

Dating voor AOW’ers

In Nederland kennen we vele datingsites die gespecialiseerd zijn in bepaalde doelgroepen. Zo zijn er datingsites voor mensen die enkel op zoek zijn naar een sekspartner, datingsites voor vegetariërs en ook zijn er virtuele ontmoetingsplekken voor moslims. Er is voor ieder wat wils, dus het zal je niet verbazen dat er ook datingsites zijn voor gepensioneerden. Want deze steeds groter wordende groep singles mag uiteraard niet achterblijven.

Het aantal gepensioneerden dat online op zoek is naar de liefde wordt met de dag groter. Steeds meer mensen van 60 jaar (als je vroeg met pensioen gaat) en ouder zoeken ook hun geluk op het internet en hopen een nieuwe liefde te vinden. Er zijn genoeg succesverhalen van alleenstaande AOW’ers die opnieuw de liefde vonden via een van de datingplatforms speciaal. Misschien is het ook wel wat voor jou om te proberen: niet geschoten is altijd mis, toch?

5 datingsites voor gepensioneerden

Om het voor gepensioneerden makkelijker te maken mensen van hun eigen leeftijd te leren kennen, zijn er meerdere datingsites die zich richten op de wat oudere singles. Ze zijn allemaal zo opgezet dat ze voor iedereen makkelijk te gebruiken zijn; ook door mensen die minder affiniteit hebben met het internet. Aangezien je als gepensioneerde toch al vaak thuis bent en veel vrije tijd hebt, is het een mooie manier om in contact te komen met leeftijds- en lotgenoten. Dit zijn 5 datingsites voor gepensioneerden.

50plusmatch

1. 50Plusmatch

Een hele leuke site voor gepensioneerden om nieuwe mensen te ontmoeten is 50plusmatch. Dit is een datingsite die al velen jaren bestaat met de oprichting vlak na de eeuwwisseling. Vele gepensioneerde weten hun weg al te vinden naar deze website en al menig AOW-er vond zijn of haar nieuwe liefde via dit datingplatform. De leden van 50plusmatch zijn allemaal uit dezelfde leeftijdscategorie en dat maakt de zoektocht een stukje eenvoudiger.

Bekijken op 50plusmatch

Je kunt op de website zeer makkelijk een account aanmaken. Je kunt als je iemand gevonden hebt persoonlijke berichten sturen en ook online chatten. Het is mogelijk om gratis gebruik te maken van deze website en er zijn ook abonnementen waarmee je net wat meer mogelijkheden hebt. Je kunt ook als gratis lid gewoon met elkaar chatten, dat is een groot voordeel.

ourtime

2. Ourtime

Misschien heb je de reclames van Ourtime wel eens op tv gezien of op de radio gehoord. Dit is ook een datingsite voor 50-plussers en dus perfect voor gepensioneerden om nog de ware liefde te vinden. Het is een vrij nieuwe dating website, maar behoort eigenlijk tot een van de bekendste datingwebsites: Lexa, ook al zo’n bekende datingsite. Ourtime biedt AOW’ers de mogelijkheid om leeftijdsgenoten te leren kennen en zo misschien wel de man of vrouw van hun dromen te ontmoeten.

Bekijken op Ourtime

Het datingplatform werkt als iedere andere dating website. Je maakt een profiel aan waarin je informatie over jezelf geeft, zodat mensen al kunnen bekijken of ze geïnteresseerd zijn. Je kunt ook kiezen om alleen basisinformatie in te vullen, maar een volledig profiel zorgt vaak wel voor meer interesse.

Parship

3. Parship

Een datingsite die er gewoon voor iedereen is, draagt de toepasselijke naam Parship. Of je nu tot de jongere of oudere generatie behoort, iedereen is welkom op dit datingplatform. Het is voor deze website het belangrijkste dat singles elkaar vinden, ongeacht leeftijd, opleiding of werk. Al vele jaren is Parship actief en het is niet voor niets dat al vele gebruikers hier de liefde konden vinden, ook vele 65-plussers.

Bekijken op Parship

De website van Parship is zeer overzichtelijk opgezet en goed te gebruiken voor iedereen. De opzet is simpel en daardoor ook voor gepensioneerden zonder problemen in gebruik te nemen. Je kunt je gewoon inschrijven op de website en foto’s toevoegen. Ook kun je je informatie toevoegen zodat mensen makkelijker zien wat je interesses zijn en of ze denken met je te matchen.

50liefde

4. 50liefde

Een andere website die wel speciaal voor 50-plussers is opgericht, is 50liefde. Als je namelijk gepensioneerd bent, wil je hoogstwaarschijnlijk iemand vinden die rond jouw leeftijd zit. Op deze website word je dat wat simpeler gemaakt. Alle leden van deze website zijn namelijk 50 jaar of ouder. Op 50liefde vind je voornamelijk serieuze vrijgezelle mensen die graag een gezellige afspraakje willen, een relatie zoeken of juist op zoek zijn naar hechte vriendschap.

Bekijken op 50liefde

De 50liefde website is makkelijk te gebruiken. Je wordt lid en kunt door de partnervoorstellen van de site heen bladeren. Door een glimlach te versturen naar degene die je leuk vindt, laat je zien dat je wel geïnteresseerd bent. Elke dag melden zich weer nieuwe mensen aan en zal je nooit zonder match komen te zitten.

e-Matching

5. e-Matching

Een datingwebsite die vooral in het leven geroepen is voor mensen die hoger opgeleid zijn, is e-Matching. Je kent het vast wel van de reclames op tv en op de radio. Ook AOW-ers kunnen natuurlijk tot de hoger opgeleiden behoren. Dit platform is in het leven geroepen om de hoger opgeleiden met elkaar in contact te brengen in de hoop dat er een serieuze relatie uit ontstaat.

Bekijken op e-Matching

Het voordeel is ook dat je enkel mensen van een hoger denkniveau tegenkomt. Zo kun je makkelijker met elkaar communiceren als je beide op hetzelfde niveau zit qua gedachten, intelligentie en ervaring. Zodra je je aangemeld hebt, zal je profiel gecheckt worden. Zodra je goedkeuring hebt, kun je op zoek gaan naar leeftijdsgenoten.

Dating voor gepensioneerden

Het is voor gepensioneerde mensen soms lastig om mensen te ontmoeten. Ze komen op minder plekken, zien minder mensen en dat is al helemaal zo als ze iemand zijn verloren. Het kan natuurlijk zijn dat je na een scheiding alleen achterblijft, maar het kan natuurlijk ook dat je partner is overleden. Hoe dan ook, voor gepensioneerden en eigenlijk iedereen die 50 plus dating probeert kan het lastig zijn in contact te komen met andere leeftijdsgenoten.

Aangezien veel gepensioneerden vervolgens al snel thuis belanden, kunnen de datingplatforms uitkomst bieden. Zo kun je als AOW-er nieuwe mensen ontmoeten zonder hiervoor je huis te verlaten. Uiteindelijk is het natuurlijk wel de bedoeling dat je de deur uitgaat om af te spreken, maar de drempel om mensen te leren kennen is aanzienlijk verlaagd. Online dating kan daarom een klein, benodigd duwtje in de juiste richting zijn.

Eenzaamheid tegengaan met online dating

Een alleenstaande gepensioneerde mist vaak iemand in zijn of haar leven die er is om dingen mee te delen. Dit kunnen de kleine dingen zijn, maar ook grote levensveranderende dingen als het verlies van een naaste of juist het geluk dat wordt gevonden. Het kan behoorlijk eenzaam worden en dan is het goed dat er een manier is om toch nieuwe mensen te leren kennen.

Doordat gepensioneerden online op zoek kunnen naar een nieuwe vriendschappen en eventueel een nieuwe partner, wordt die eenzaamheid ook minder. Op de online platforms is het ook mogelijk om berichten te sturen en kan vanuit huis al contact gemaakt worden. Als het dan klikt, kun je wanneer mogelijk afspreken met elkaar. Je kunt dan gezellig een kop koffie gaan drinken, gezellig lunchen of lekker dineren. En wie weet leidt dat wel tot iets moois.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

50-plusser: ‘Knuffelen en zoenen intiemer dan seks’

Stel je voor dat je gezellig met je lief op de bank zit. Op televisie kijk je naar een Net…