Home Ouderen Senioren daten: waarom dating voor senioren werkt

Senioren daten: waarom dating voor senioren werkt

4 minuten leestijd
0

Misschien denk je als senior dat je je beste tijd gehad hebt om liefde te vinden maar niets is minder waar. Zelfs als je ouder dan 50 of zelfs 60 bent is het mogelijk om plotseling de liefde van je leven te ontmoeten. Het komt minder vaak voor, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Terwijl alle jongere singles op dating apps zoals Tinder te vinden zijn is er ook voor senioren een gevarieerd aanbod met datingsites. In tegenstelling tot de dating apps vind je er geen jongeren en singles van in de dertig. Alleen vrijgezelle mannen en vrouwen ouder dan 50 jaar worden toegelaten. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie, een vriend of vriendin om leuke dingen mee te doen of alleen een gesprek met diepgang; dit zijn de contactsites waar je naar op zoek bent:

Ben ik niet te oud?

Op elke leeftijd is het mogelijk om verliefd te worden. Als iemand je vertelt dat je te oud bent dan is het een leugen die je niet moet geloven. Leeftijd is maar een nummer, het zegt niets over hoe jong je je nog voelt. Het geboortecijfer op je rijbewijs vertelt je niet dat je niet meer mag daten. Diep van binnen weet je waarschijnlijk zelf ook dat het niet te laat is om liefde te vinden. Liefde is tijdloos en dat is hoe je erover moet denken. Leg de negatieve meningen en berichten over daten als oudere single naast je neer en kies voor jezelf. Jij bent degene die jou gelukkig kan maken, niemand anders.

Wat is anders?

De jaren van traditioneel daten zijn voorbij. Wie koppelt er nog iemand aan een vriend of vriendin? Het komt bijna niet voor sinds de intrede van het internet met al haar mogelijkheden om contact te hebben met anderen. In feite is dating anno 2017 niets anders dan vele jaren geleden. Dezelfde regels zijn van toepassing waarbij een gezonde dosis humor, spontaniteit en eerlijkheid hoog in het vaandel staan.

De jaren van traditioneel daten zijn voorbij.

Tip

Als oudere single neem je iedere dag je rugzak met ervaring mee. Hoewel al deze levenservaring veel goeds kan betekenen kan het ook een date verpesten. Leef in het heden en laat het verleden achter je. Misschien ben je een weduwe met veel goede herinneringen aan je partner of misschien heb je juist slechte herinneringen aan een langdurige en stressvolle scheiding. Neem al je ervaringen mee in je dagelijkse leven maar niet naar een date met een potentiële partner. Het daten en afspreken met iemand anders staat het in teken van elkaar leren kennen. Het is echter niet het goede moment om over je verleden te praten. Geniet van het contact en leef in het nu, niet in het verleden.

Een nieuwe start

Senioren stelWeer opnieuw liefde vinden betekent dat je open moet staan voor nieuwe personen. Vergelijk niemand met vorige liefdes en begin met een schone lei. Een nieuwe partner moet niet de plek innemen van een verloren liefde. Begin pas met daten als je er helemaal klaar voor bent en het verleden achter je kunt laten. Senioren dating draait om het vinden van liefde, niet om het opvullen van een leegte.

Invloed van anderen

Op een bepaalde leeftijd zijn je kinderen geen kleine kinderen meer maar volwassenen. Waarschijnlijk willen ze je gelukkig zien en wensen ze je het beste toe op relationeel gebied. Zonder dat je het weet heb je je misschien zelfs laten overhalen om weer “op zoek” te gaan. Sommige kinderen zetten de ouders onder druk om weer een nieuwe liefdesrelatie te vinden terwijl anderen het niet aan kunnen als de ouder weer gaat daten. Het maakt niet uit hoe jouw kinderen erover denken; luister naar ze maar maak je eigen keuzes.

Waarom senioren dating werkt

Als je twijfelt of je nog geschikt bent als relatiemateriaal dan is het tijd om eens alle voordelen te benoemen. Hoewel de lijst nog langer gemaakt kan worden zijn dit de voordelen van daten als oudere single.

Je hebt meer te bieden

In vergelijking met jaren terug ben je wijzer en slimmer geworden. Al je ervaringen in relaties hebben laten zien wat wel werkt, en wat niet. Als je je ervaring gebruikt dan heb je meer te bieden voor anderen omdat je niet meer dezelfde fouten maakt als vroeger.

Je kunt beter anderen beoordelen

Een voordeel van senioren dating is dat iedereen een leven lang ervaring heeft met andere personen. Na verloop van tijd, als de leeftijd toeneemt, begin je steeds meer door te krijgen hoe iemand is. Gebruik je krachtige intuïtie om hiervan te profiteren.

Je weet waar het leven om draait

Met vele jaren achter de rug weet je wat belangrijk is in het leven en wat niet. Is het uiterlijk echt zo belangrijk als wat jongeren denken? Jij weet het antwoord net als veel anderen ouder dan 55 jaar. Het uiterlijk is lang niet zo belangrijk. Het innerlijk telt, hoe cliché dat ook klinkt.

Je kent jezelf beter

Na vele jaren ervaring met jezelf weet je precies wie jij bent, wat je leuk vindt en waar je op afknapt. Je weet hoe je temperament is, wat je sterke eigenschappen zijn en wat je nodig hebt. Met al deze informatie is het makkelijker om een geschikte match te vinden.

Je jaren op aarde hebben je voorbereid op een nieuwe en liefdesvolle relatie. Ongeacht de fouten die je eerder hebt gemaakt, je bent nu een betere versie van jezelf. Als je je afvroeg of senioren dating wat voor je is dan weet je nu het antwoord. Daten kan altijd, overal en op iedere leeftijd.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Bekijk 50plusmatch
Laad meer artikelen
Laad meer in Ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Eerste echte date na lockdown nu nog belangrijker voor 50-plussers’

Terwijl sommige stellen zich afvragen of hun relatie de coronacrisis zal overleven, vragen…