50 plus relatie? Zo vind je een nieuwe liefde na je 50ste

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

50 plus en op zoek naar een nieuwe relatie? Er zijn verschillende redenen waarom je op een latere leeftijd na een jarenlange relatie weer vrijgezel wordt. En in zo’n geval kan het best spannend zijn om weer te starten met daten.

Maar als je de rest van je leven niet alleen wilt blijven, zul je toch de sprong in het diepe moeten wagen om weer een nieuwe liefde te vinden. Hieronder geven we je een aantal tips om te daten als je ouder bent dan 50 jaar en om een geweldige partner te vinden.

Zorg ervoor dat je weet wat je wilt

Om een passende partner te vinden, zul je allereerst moeten weten wat je wilt. Als je al een tiental jaren niet meer hebt gedatet, zullen je wensen en dromen ook veranderd zijn. De tijden zijn veranderd en jij bent ook niet meer dezelfde persoon. Misschien heb je nu wel hele andere wensen en dromen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het is daarom erg belangrijk om te weten wat je wilt en dit duidelijk voor jezelf op een rijtje te zetten. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag waarom je weer wilt gaan daten? Ben je op zoek naar een serieuze relatie of gaat je voorkeur uit naar een latrelatie? Wat zijn je dromen nog voor de toekomst? Wat voor karaktereigenschappen zoek je in een toekomstige partner? Als je al deze zaken duidelijk voor ogen hebt, kun je de stap wagen en beginnen met daten.

Online daten steeds populairder: ook voor 50+

De kans dat je buiten op straat zomaar een geweldige, vrijgezelle vijftigplusser tegenkomt, is niet enorm groot. Niet alleen voor tieners en jongeren is online daten een steeds belangrijker begrip in de datingwereld, ook voor 50-plussers en ouderen is er tegenwoordig een groot aanbod aan dating apps en websites. Deze zijn vaak specifiek gericht op mensen boven de 50, waardoor de kansen groter worden dat je een passend maatje vindt. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 72 procent van de ouderen die actief zoeken naar een relatie ook gebruikmaken van datingwebsites- of apps.1

3 datingsites voor 50+’ers

Aangezien datingwebsites zo populair zijn, is het dus een goed idee om je bij zo’n site in te schrijven. Dit kan een spannende stap lijken, maar registeren betekent niet meteen dat je op date hoeft. Je kunt rustig aan doen en eerst elkaar leren kennen door online te chatten of te mailen. Op deze manier kun je er achter komen of jullie hetzelfde idee hebben van een relatie.

Als je je inschrijft, is het verstandig om een leuke foto te kiezen en een mooi profiel te maken. Kies een foto die recentelijk is gemaakt en die van goede kwaliteit is. Het is belangrijk dat je wel even wat tijd steekt in het maken van je profiel. Beschrijf jezelf zo goed mogelijk en zorg ervoor dat andere gebruikers ook geïnteresseerd raken in jouw interesses en hobby’s. Zorg dat je geen langdradige verhalen typt, maar kort en bondig vertelt wie je bent en naar wat voor iemand je op zoek bent.

Dan rest natuurlijk de grote vraag: bij welke datingwebsites kun je terecht als 50-plusser? Er is tegenwoordig een vrij groot aanbod om uit te kiezen. Hieronder geven we je drie tips voor datingwebsites: 50liefde, 50Plusmatch en Ourtime. Er wordt een korte samenvatting gegeven en de belangrijkste kenmerken van de datingsites worden beschreven zodat je weet of welke datingsite bij je past.

50liefde

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

1. 50liefde

50liefde is een datingsite die speciaal is opgericht voor 50-plussers. Als je dus in deze categorie valt dan kun je hier serieuze singles vinden die op zoek zijn naar een date, een relatie of een goede vriendschap. Het is een drukbezochte datingsite waardoor het de ideale manier is om een nieuwe relatie te vinden. De site is makkelijk in gebruik, waarbij het vooral om de partnervoorstellen en de matches gaat. Je kunt deze gemakkelijk bekijken en direct een bericht sturen als er een leuke single tussen zit. De site maakt gebruik van jouw interesses en bepaalde eigenschappen om goede matches voor jou te vinden.

Bekijk 50liefde

Het is mogelijk om je gratis aan te melden en een profiel aan te maken. Het versturen van berichten is echter niet gratis, en hiervoor zul je een premium lidmaatschap nodig hebben. Daarna kun je onbeperkt berichten sturen en gebruik maken van de functies van de site.

50plusmatch

2. 50Plusmatch

Een andere datingsite die gericht is op 50 plussers is 50Plusmatch. Op deze website kun je gemakkelijk persoonlijke berichten sturen en ook is chatten met online leden een mogelijk. Je kunt hier snel en gemakkelijk een profiel aanmaken. Tevens hoef je hier geen betaald lid te zijn om te kunnen chatten en hoef je niet te betalen om een hoop functies te kunnen gebruiken.

Bekijk 50Plusmatch

Op 50Plusmatch kun je per dag maximaal 10 interesse berichten versturen. Wees hier uniek in en stuur een bericht dat opvalt om de kans te vergroten dat je ook een reactie krijgt. Gebruik bijvoorbeeld informatie uit het profiel en toon interesse in de hobby’s van de mogelijke match. Daarnaast is het op 50Plusmatch ook mogelijk om een online quiz met andere leden te spelen. Hiermee kom je in contact met andere singles.

ourtime

3. Ourtime

Een vrij nieuwe site op het gebied van daten is Ourtime. Je kunt je hier wederom gemakkelijk aanmelden door een aantal basisgegevens in te vullen. Als je wat hulp nodig hebt, kun je op Ourtime de hulp inschakelen van Julie, de virtuele coach. Je kunt hier vragen stellen om je account compleet te maken. Nadat je geregistreerd bent kun je direct je profiel zo volledig mogelijk invullen en foto’s toevoegen. Via de uitgebreide zoekcriteria en profielaanbevelingen kun je andere singles bekijken. Het is mogelijk om singels bij jou in de buurt te vinden of juist te zoeken op een gemeenschappelijke interesse.

Bekijk Ourtime

Let er wel op dat je voor het versturen van persoonlijke berichten hier wel een betaald account moet aanmaken. Er zijn hier verschillende pakketten voor mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een membership van 1 maand voor €25,- of een account voor 6 maanden voor €10,- per maand.

Minder kandidaten onder ouderen

Let er bij het daten wel op dat er een stuk minder singles actief zijn dan dat het geval is voor jongeren. Uit onderzoek van CBS is gebleken dat hoe ouder singles zijn, hoe vaker zij liever alleen blijven. Dit geldt vooral voor vrouwen, die geen zin meer hebben in relatieperikelen. Vooral boven de 65 zijn vrouwen vaker alleen dan mannen en geeft zo’n 70 procent aan niet meer aan de man te willen.2

Een van de meest voorkomende redenen hiervoor is dat ze hun vrijheid willen bewaren. Andere redenen zijn dat relaties te veel problemen met zich meebrengen of dat ze slechte ervaringen hebben met vorige relaties. Maar dit alles neemt niet weg dat iedereen het fijn vindt om liefde te vinden. En in het geval van ouderen, gebruiken ze daar steeds vaker de datingsites voor.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Deel dit artikel
Geef je reactie