Home Datingsites Daten voor jongeren: deze datingsites zijn er voor jongvolwassenen

Daten voor jongeren: deze datingsites zijn er voor jongvolwassenen

4 minuten leestijd
0
jongeren dating

De praktijk wijst uit dat, hoe leuk het vrijgezellenbestaan ook kan zijn, vrijwel iedereen uiteindelijk toch voor een relatie kiest. Liefde, genegenheid, een steun en toeverlaat, iemand bij wie je volledig jezelf kunt zijn. Dat zijn allemaal aspecten die fijn aan het hebben van een levenspartner. Als jongere of jongvolwassene leid je vaan een leuk en druk bestaan, je staat aan het begin van je carrière, gaat vaak nog vaak op stap met vrienden en hebt nog geen kinderen waar je je mee bezig hoeft te houden.

Veel vrijgezelle jongeren zijn op relatiegebied een periode lang aan het flierefluiten. Het is niet gek dat er op vrijdagmiddag na werk geborreld wordt en dan elke borrel iemand anders aan de haak wordt geslagen. Dat is interessant en vermakelijk, voor een tijdje. Maar als je deze periode achter je wil laten, en open begint te staan voor een serieuzere aanpak, dan zijn er meer dan genoeg populaire datingsites voor jongeren en jongvolwassenen.

Dating voor jongeren

Bij datingsites denk je misschien in eerste instantie aan een platform waar oudere mensen zich na hun scheiding aanmelden in de hoop weer liefde te vinden. Niets is minder waar, ook datingsites zijn voor jongeren al jaren hartstikke populair. Of je nu zoekt naar een nieuwe vriendschap, een fling, prettige dates of serieuze relaties: je vindt het allemaal online. In dit artikel vind je een aantal betrouwbare datingsites die veel door jongeren worden gebruikt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De minimale leeftijd om je aan te melden

Voor de meeste datingwebsites geldt dat je minimaal 18 moet zijn om je aan te melden. Dit heeft te maken met het feit dat veel mensen op deze websites serieus op zoek zijn naar een relatie. Maar natuurlijk heeft ook de wettelijke regeling hier mee te maken: het is in Nederland verboden om seksuele relaties te hebben met jongeren onder de 16 jaar. Natuurlijk willen datingplatforms zo min mogelijk risico lopen op een rechtszaak aan hun broek, ze kiezen daarom vaak voor een leeftijdsgrens van 18 jaar.

De “regel” van het leeftijdsverschil

Weet jij niet zo goed welk leeftijdsinterval jij moet gebruiken om te zoeken naar potentiële dates? Een grappige ‘leeftijdsverschil regel’ die vaak wordt gehanteerd luidt: de minimale leeftijd die gepast is, is je eigen leeftijd gedeeld door twee + zeven. Ben je 30 jaar? Dan geldt een minimale leeftijd van (30 / 2) + 7 = 22 en een maximale leeftijd van (30 – 7) * 2) 46. Neem dit rekensommetje niet te serieus, en kies vooral voor een leeftijdsrange waar jij je goed bij voelt.

lexa

1. Lexa

Het eerste datingplatform is Lexa. De leden van Lexa variëren grotendeels van 18 tot 35 jaar, en je hebt natuurlijk de mogelijkheid om jouw leeftijdsvoorkeur in te vullen. Je kunt iemand direct een berichtje sturen maar Lexa organiseert ook veel offline evenementen waar je je voor kunt aanmelden. Op die manier kun je gemakkelijk een aantal vrijgezellen uit jouw buurt ontmoeten en merk je meteen of het klikt of niet. Lexa heeft trouwens ook een dating app, veel jongeren geven daar tegenwoordig toch de voorkeur aan.

Bekijken op Lexa

tinder

2. Tinder

Dit is het bekendste en ook grootste datingplatform dat je in Nederland gaat vinden. Daarom is het de perfecte vijver om als jongvolwassene uit te vissen: je vindt er eindeloos veel leeftijdsgenoten. Al 8 jaar lang wint Tinder de prijs voor de populairste datingwebsite. Dat is niet zo gek, met de miljoenen leden. Tinder biedt de kenmerkende swipe-functionaliteit waardoor je met gemak leeftijdsgenoten vindt die voldoen aan jouw eisen. Je kunt ook de mobiele app van Tinder downloaden, dat maakt de zoektocht naar een date nóg gemakkelijker.

Bekijken op Tinder

meet me

3. MeetMe

MeetMeis een grote, internationale datingwebsite waar je gemakkelijk contact kunt leggen met leeftijdsgenoten van over heel de wereld. Dat is leuk wanneer je bijvoorbeeld op reis bent of wanneer je een toekomst buiten Nederland wel ziet zitten. MeetMe is ontwikkeld voor het vinden van nieuwe contacten: niet alleen relaties maar ook vriendschappen kom je tegen op MeetMe. Ook voor MeetMe geldt dat je gemakkelijk een app kunt downloaden, zodat je niet je laptop mee hoeft te zeulen om gebruik te maken van het platform.

Bekijken op MeetMe

metjou

MetJou

MetJou is een online datingplatform waar je een groot aanbod aan jongeren tegen zal komen. De interface van het platform is gebruikersvriendelijk, het doet een beetje denken aan Facebook. Je zult je hier dus snel thuis voelen en gemakkelijk wegwijs kunnen maken. Datingsite MetJou is een populair datingplatform: elke dag melden zich 250 nieuwe leden aan. Je kunt het platform trouwens ook gemakkelijk op je mobiel gebruiken.

Bekijken op MetJou

pepper

Pepper

Dit online datingplatform trekt veel jongeren aan omdat het werkt met beeld: de interface is zo ontworpen dat foto’s en fotocollages als eerst in het oog springen. Interesses worden niet enkel getoond in woorden, maar hier kun je als lid dus een collage van maken zodat degene die op jouw profiel kijkt meteen ziet of jij diegene aanspreekt. Je kunt dus lekker creatief aan de slag, dat is weer eens wat anders dan het invullen van die gebruikelijke saaie profielomschrijving. Nog een bijkomend voordeel aan Pepper is dat je het platform gratis kunt gebruiken, je hoeft dus geen aanmeldkosten te betalen.

Bekijken op Pepper

paiq

Paiq

Misschien vind jij het helemaal niet erg om inschrijfgeld of maandelijkse kosten te betalen aan een datingsite. Toch is het altijd prettig wanneer je een datingplatform kosteloos kunt gebruiken. Paiq is een originele én gratis datingsite. Bij Paiq vul je jouw gegevens in en upload je foto’s van jezelf naar keuze. Het algoritme van Paiq gaat dan op zoek naar een match voor jou. Er wordt natuurlijk ook rekening gehouden met jouw leeftijd en woonplaats, je hoeft je geen zorgen te maken dat je opeens wordt gematcht met iemand die je vader of moeder had kunnen zijn.

Bijzonder aan Paiq is dat het platform in eerste instantie gericht is op een ‘innerlijke match’. Een foto van de ander wordt pas zichtbaar zodra jullie een gesprek aangaan: hoe meer jullie kletsen, hoe meer van de foto wordt onthuld.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Opzoeknaarjou verwijderen: hoe zeg je je profiel op?

Alle singles die online op zoek gaan naar hun perfecte match hebben hun eigen verlanglijst…