Home MeetMe

MeetMe

MeetMeMeetMe: de sociale app waar je kunt chatten en mensen in de buurt kunt vinden. Als het op dating apps aankomt dan is er geen tekort aan nieuwkomers maar MeetMe valt niet onder deze categorie. Zo is MeetMe al in 2005 opgericht door een broer en zus, genaamd Catherine en David Cook. In die tijd heette het nog myYearbook en was het een website dat in weinig opzichten op de app van nu lijkt. Al na enkele maanden was de website onder duizenden Amerikaanse jongeren van vele scholen bekend en was de groeispurt niet meer te houden. Binnen korte tijd werden 100 medewerkers aangenomen, was er een financiële injectie van 17 miljoen dollar en groeide de website naar miljoenen leden. Tegenwoordig is MeetMe nog steeds een manier om met anderen in contact te komen. De één gebruikt het om te daten, de ander voor een leuk gesprek. Vandaag de dag heeft MeetMe meer dan 100 miljoen leden waar er iedere dag nog duizenden nieuwe leden bij komen. Als het je puur om online dating gaat dan is MeetMe misschien niet de beste optie. Bekendere dating apps zoals de Badoo app hebben in Nederland meer leden die lid zijn om te daten.

Bezoek Badoo

Hoe werkt MeetMe?

Een account aanmaken is zo gebeurt. Nieuwe leden kunnen met behulp van de Facebook koppeling lid worden of gewoon met het email adres en aanvullende gegevens.
Voor je profiel is alleen de basis informatie nodig inclusief een foto. Later kun je dit nog aanvullen als je wilt met gedetailleerde informatie over jezelf. Als je de koppeling met Facebook hebt gelegd dan kun je foto’s vanuit je Facebook profiel importeren.

Met behulp van de standaard zoekfunctie kun je andere leden bij je in de buurt zoeken. Dit is niet anders dan veel andere dating apps. Met de match functie kun je mensen identificeren binnen een bepaald leeftijdsbereik of vlak bij de locatie waar je je begeeft. Probeer met de Match functie andere leden te vinden die jou leuk hebben gevonden. MeetMe is meer dan een dating app en hierdoor kun je nog veel meer doen dan alleen “daten”. Het heeft dan ook meer een entertainment factor dan veel andere apps die je tegenwoordig ziet.

MeetMe

Voor wie is het?

De MeetMe app is er voor iedereen: ongeacht je leeftijd, nationaliteit en achtergrond. Eigenlijk is het bijna iedereen, als je jonger dan 13 jaar bent dan kun je geen lid worden van de dating app. Uiteraard ben je als Nederlander welkom op de dating app. De focus ligt bij MeetMe op het ontmoeten van nieuwe vrienden, niet op het in contact blijven met je huidige vrienden of die uit je verleden. Het is geen Facebook, Instagram of Snapchat. MeetMe is een zogenoemd sociaal ontdekkingsnetwerk waar je nieuwe mensen kunt leren kennen die je op straat niet tegenkomt.

MeetMe app

Om lid te worden van MeetMe is het uiteraard eerst nodig om de dating app te downloaden. Dit kun je in de app store van je smartphone of tablet doen. MeetMe is één van de vele apps die je gratis kunt downloaden in de app store van Apple en de Google Play Store. Meer dan 100 miljoen mensen hebben de dating app gebruikt voor allerlei doeleinden.

Tinder App StoreTinder Google Play

MeetMe credits

De credits kun je gebruiken om de premium diensten op de website of in de app te benutten. Met deze credits kun je sneller contact leggen en wordt je bijvoorbeeld beter zichtbaar op de website en app zodat anderen jou ook sneller vinden. Met de Boost functie kun je bijvoorbeeld je de eerste persoon zijn die anderen zien. Je wordt daarmee bovenaan de Meet sectie getoond. Met de Match Spotlight sta je vooraan in de rij en krijg je prioriteit in de Match functie. Hiernaast is er nog de Live Feed Spotlight waarmee het bericht dat je deelt door iedereen te zien is. Dit levert je meer reacties op, meer aandacht en misschien zelfs een hele leuke discussie.