meet me
MeetMe: de sociale app waar je kunt chatten en mensen in de buurt kunt vinden. Als het op dating apps aankomt dan is er geen tekort aan nieuwkomers, maar MeetMe valt niet onder deze categorie. Het was oorspronkelijk zelfs exclusief bedoeld voor het maken van vrienden en dat is ook nog steeds min of meer de insteek: het sociale element.

Hoewel MeetMe al in 2005 werd opgericht, is het tegenwoordig nog steeds een manier om met anderen in contact te komen. De één gebruikt het om te daten, de ander voor een leuk gesprek. Vandaag de dag heeft MeetMe meer dan 100 miljoen leden terwijl er iedere dag nog duizenden nieuwe leden bij komen. Als het je puur om online dating gaat, dan is MeetMe wellicht niet de beste optie. Bekendere dating apps, zoals de onderstaande dating app, hebben in Nederland meer leden die lid zijn om te daten.

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt MeetMe?

Een account aanmaken is zo gebeurd. Nieuwe leden kunnen met behulp van de Facebook-koppeling lid worden of gewoon met je e-mailadres en wat aanvullende gegevens. Voor je profiel is in eerste instantie alleen de basisinformatie nodig inclusief een foto. Later kun je dit – als je wilt – nog aanvullen met gedetailleerde informatie over jezelf. Als je de koppeling met Facebook hebt gelegd dan kun je foto’s vanuit je Facebook-profiel importeren. Doe je het met je e-mailadres? Dan kun je foto’s vanaf je smartphone of tablet uploaden. Ben je aangemeld? Dan kun je meteen beginnen in een van de vijf secties:

menu meetme

1. Lokaal

Met behulp van de standaard ‘Lokaal’-zoekfunctie kun je naar leden bij je in de buurt zoeken. Dit is niet anders dan bij andere (dating) apps. Met de lokale zoekfunctie kun je mensen identificeren binnen een bepaald leeftijdsbereik of die vlak bij de locatie zijn waar je je begeeft. Zij worden allen weergegeven in een grid met foto’s; met filters kun je instellen wie getoond mogen worden. Je kunt mannen selecteren, vrouwen, of beide. En daarnaast kun je filteren op leeftijd, locatie en kun je aangeven of je een voorkeur hebt voor de relatiestatus.

meetme lokaal

2. Live

Het ‘Live’-gedeelte van de MeetMe app is de laatste jaren enorm populair geworden. Het bedrijf achter MeetMe heeft behoorlijk veel tijd en energie gestoken in het perfectioneren van de livestreaming en videochat in de app. Met de Live-features kun de livestreamingsessies van anderen volgen, meediscussiëren, meekijken en ook kun je uiteraard zelf live gaan. Daarnaast kun je MeetMe-gebruikers in de buurt zoeken die live zijn, met NextDate en MijnDates kun je live daten en om dit interactieve deel van de app af te ronden worden er ook nog eens scoreborden bijgehouden.

3. Match

Probeer de ‘Match’-functie om andere leden te vinden die jou leuk hebben gevonden. Maar ook gebruik je deze functie om nieuwe mensen te ontmoeten – door op het kruisje te tikken om af te wijzen en op het hartje om aan te geven dat je iemand leuk vindt. Wat dat betreft is deze functie vergelijkbaar met Tinder, die de gehele app op deze functie heeft gebaseerd.

meetme match

4. Chat

Een van de belangrijkste delen van de app is te vinden onder ‘Chat’. Dit is de plek waar al je berichten binnenkomen. Heb je een match waarmee je bent gaan chatten? In het ‘Chat’-gedeelte van de MeetMe app kun je berichten uitwisselen met je contacten.

5. Mij

Hoewel dit gedeelte niet zozeer helpt bij het vinden van andere mensen, is het ‘Mij’-gedeelte wel heel belangrijk. In dit deel van de app kun je namelijk al je voorkeuren aangeven; van het instellen van je notificaties en instellingen tot het upgraden naar MeetMe+ en verifiëren van je profiel. Het is ook de plek waar je je favorieten kunt vinden, vrienden en bezichtigingen van je profiel. Wil je bijvoorbeeld niet vindbaar zijn in de ‘Match’-functie? Dan kun je dit aangeven in de Instellingen. Daarnaast zijn er nog talloze andere instellingen die je kunt aanpassen om je voorkeuren door te geven.

Voor wie is het?

De MeetMe app is er voor iedereen: ongeacht je leeftijd, nationaliteit en achtergrond. Eigenlijk is het bijna iedereen, als je jonger dan 13 jaar bent dan kun je geen lid worden van de dating app. Uiteraard ben je als Nederlander welkom op de dating app. De focus ligt bij MeetMe op het ontmoeten van nieuwe vrienden, niet op het in contact blijven met je huidige vrienden of die uit je verleden. Het is geen Facebook, Instagram of Snapchat. MeetMe is een zogenoemd sociaal ontdekkingsnetwerk waar je nieuwe mensen kunt leren kennen die je op straat niet tegenkomt.

MeetMe app

Om lid te worden van MeetMe is het uiteraard eerst nodig om de app te downloaden. Dit kun je in de app store van je smartphone of tablet doen. MeetMe is één van de vele apps die je gratis kunt downloaden in de app store van Apple en de Google Play Store. Meer dan 100 miljoen mensen hebben de app gebruikt voor allerlei doeleinden; voor nieuwe mensen ontmoeten, livestreaming en natuurlijk dating.

App StoreGoogle Play

MeetMe credits

Heb je niet genoeg aan de standaard mogelijkheden binnen de app? MeetMe geeft je de kans om boven de rest uit te stijgen, zowel met credits als met een premiumlidmaatschap. De credits kun je gebruiken om de premiumdiensten op de website of in de app te benutten. Met deze credits kun je sneller contact leggen en word je bijvoorbeeld beter zichtbaar op de website en app zodat anderen jou ook sneller vinden. Dit zijn de prijzen van de MeetMe credits:

  • 70.000 voor €349,99
  • 16.500 voor €109,99
  • 3.700 voor €27,99
  • 2.000 voor €16,99
  • 500 voor €5,49

Met de Boost functie kun je bijvoorbeeld je de eerste persoon zijn die anderen zien. Je wordt daarmee bovenaan de ‘Lokaal’-sectie getoond. Met de Spotlight sta je vooraan in de rij en krijg je prioriteit in de ‘Match’-functie: het helpt je om meer views te krijgen in Match. Hiernaast is er nog de Feed Spotlight waarmee het bericht dat je deelt bij iedereen bovenaan wordt geplaatst. Dit levert je meer reacties op, meer aandacht en misschien zelfs een hele leuke discussie.

MeetMe+ lidmaatschap

In aanvulling op de credits biedt MeetMe ook een premium lidmaatschap aan, genaamd MeetMe+. Met dit lidmaatschap ga je een abonnement aan met automatische verlenging. Je krijgt dan wel toegang tot een aantal exclusieve functies waarover de gratis leden niet beschikken. Zo kun je de MeetMe app advertentievrij maken, chatten met de populairste leden en je berichten worden bovenin de inbox van de ontvanger weergegeven. Het is echter een betaald abonnement met deze prijzen:

  • 1 maand voor €7,95 p/m
  • 3 maanden voor €16,99 (€5,66 p/m)
  • 6 maanden voor €24,99 (€4,16 p/m)

meetme prijzen

Over MeetMe

MeetMe is meer dan een dating app. En hierdoor kun je nog veel meer doen dan alleen “daten”. Het heeft dan ook meer de entertainmentfactor dan veel andere apps die je tegenwoordig ziet. Het lijkt misschien alsof MeetMe een relatief nieuwe app is, dankzij alle livechat-mogelijkheden, maar de werkelijkheid is dat MeetMe al heel wat jaren bestaat.

Zo is MeetMe al in 2005 opgericht door een broer en zus, genaamd Catherine en David Cook. In die tijd heette het nog myYearbook en was het een website dat in weinig opzichten op de app van nu lijkt. Al na enkele maanden was de website onder duizenden Amerikaanse jongeren van vele scholen bekend en was de groeispurt niet meer te houden. Binnen korte tijd werden 100 medewerkers aangenomen, was er een financiële injectie van 17 miljoen dollar en groeide de website naar miljoenen leden. Inmiddels is MeetMe onderdeel van het bekende The Meet Group: een bedrijf dat onder meer ook Skout, Lovoo en Tagged beheerd.

15 jaren na de originele introductie van MeetMe is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde speler. En niet zonder reden. Jaar op jaar introduceert het bedrijf nieuwe functies die zijn aangepast op de huidige vraag van singles en niet-singles. Zo was MeetMe er vroeg bij met de introductie van 1-op-1 videochat, loopt het voorop in de trend van livestreaming en is het als onderdeel van WePROTECT actief in het verbeteren van de veiligheid van gebruikers.

meet me

Veelgestelde vragen

Is MeetMe voor iedereen?

Nee, dat is het niet. Het is bedoeld voor het ontmoeten van nieuwe mensen.

Is MeetMe gratis?

Ja, MeetMe is gratis. Er zijn echter wel beperkingen als gratis lid. Een abonnement is vereist om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Kun je swipen op MeetMe?

Ja, MeetMe heeft een match-functie. De app heeft een gelijkwaardige swipefunctie waarmee je profielen kunt beoordelen met een X of hartje.

Wat is de minimumleeftijd voor MeetMe ?

Iedereen die meerderjarig is kan zich aanmelden op de datingsite. Voor Nederlandse gebruikers geldt een leeftijd van 18 jaar en ouder. De minimumleeftijd verschilt per land aangezien meerderjarigheid per land kan verschillen.

Heeft MeetMe een app of website?

MeetMe is beschikbaar als app en website.