The Meet Group introduceert 1-op-1 videochat op MeetMe-app

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Als een van de grote partijen op de markt van dating apps en sociale ontdekkingsnetwerken richt The Meet Group zich steeds meer op video en livestreaming. De apps van het bedrijf hebben al verschillende mogelijkheden op live-video’s te delen met andere gebruikers en daar komt nu een nieuwe videofunctie bij voor MeetMe, de vlaggenschip-app van het bedrijf. The Meet Group introduceert een 1-op-1 videochat op MeetMe zodat je met andere gebruikers kunt videobellen.

1-op-1 videochat

Catherine Connelly van The Meet Group zegt: “Als een foto meer zegt dan duizend woorden, dan is een video miljoenen woorden waard.” Volgens Connely hebben gebruikers van MeetMe het meest gevraagd om deze nieuwe 1-op-1 videochat-functie, die het mogelijk maakt om iemand binnen de app te leren kennen, zonder telefoonnummers uit te delen.

Videobellen is hiermee een extra toevoeging aan de app en voornamelijk bedoeld om de veiligheid van de gebruikers te vergroten. Er is immers niets dat naast een fysieke ontmoeting een beter beeld geeft van de persoon met wie je chat dan videobellen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Ongeveer 50 procent van de dagelijkse actieve gebruikers van MeetMe hebben 1-op-1 chatgesprekken met andere gebruikers, zonder de livestreaming sectie van de app te bezoeken. Voor deze gebruikers is de introductie van videobellen een manier om kennis te maken met de andere functies die de app te bieden heeft, zo wordt gezegd in het persbericht.

Hoe het werkt

Om te videobellen tijdens zo’n 1-op-1 gesprek hoef je alleen maar op het videochat-pictogram in de MeetMe-app te tikken. Hiermee verstuur je een videochat-verzoek naar de ander. Dit kan alleen bij de gebruikers met wie je al berichten hebt uitgewisseld. De ander heeft vervolgens de mogelijkheid om de videochat-aanvraag te accepteren of te weigeren.

Vorig jaar introduceerde MeetMe al een 1-op-1 livestreaming functie met de naam Quick. Met deze functie is het mogelijk om voor één persoon te livestreamen. The Meet Group is niet de enige datingpartij die de waarde inziet van videobellen. Onlangs werd bekend dat ook Bumble videobellen mogelijk maakt voor haar gebruikers. In aanvulling op videobellen introduceerde Bumble ook het delen van spraakoproepen zonder het delen van beelden.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie