Home Lovoo

Lovoo

lovoo
Lovoo is één van de datingapps die op Nederlandse bodem voet aan de grond probeert te krijgen. De van origine Duitse dating app groeit snel waardoor ook de database met Nederlandse singles gestaag toeneemt. Het maakt niet uit waar je woont; van Venlo tot Den Helder zie je altijd singles die bij je in de buurt zijn.

De app maakt gebruik van de locatievoorzieningen van je smartphone waardoor je met behulp van een radar singles bij je in de buurt kunt vinden. De gratis Lovoo datingsite zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig met andere singles in contact kunt komen. Of je nu op zoek bent naar een losse flirt, een serieuze relatie of gewoon vrienden wilt maken; bij Lovoo is het mogelijk.

Het enige nadeel? Het ontbreekt aan genoeg Nederlandse gebruikers. Wil je daten met Nederlandse singles? Dan hebben we een beter alternatief:

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt Lovoo?

Lovoo is een gebruiksvriendelijke app die in de verschillende app stores te downloaden is. Je kunt zonder moeite een account aanmaken. Voeg je leukste foto’s toe waarop je op je best te zien bent, vul wat begeleidende tekst in en je bent ready to go. Om in contact te komen met andere singles kun je de live radar gebruiken. Dit is een feature waarbij je singles in een radar zoekt, met cirkels die de afstand tot de single weergeven.

In plaats van de radar kun je ook op een wat meer normale manier zoeken naar singles in de buurt. De profielen van de singles uit de radar worden dan op een geordende lijst weergegeven. Kom je een single tegen waar je interesse in hebt? Dan hoef je alleen maar het profiel aan te klikken waarna je nog één klik verwijderd bent van het eerste gesprek.

Matches bij Lovoo

Laten we de matchfunctionaliteit niet vergeten. Als je hebt aangegeven wat je zoekt dan krijg je automatisch de juiste voorstellen in de Match omgeving. Je beslist zelf wie je leuk vindt en met wie je contact wil. Je kunt zelfs andere leden beoordelen. Als je een goede rating geeft dan kan de andere single dit zien en eventueel contact met je opnemen. Vind de ander jou ook leuk? Dan is er een match. Als je per ongeluk het profiel negatief beoordeeld hebt dan kom je het later alsnog tegen. Alle profielen kun je vaker tegenkomen.

De matchvoorstellen en de selectie singles die je in de radar tegenkomt zijn gebaseerd op de informatie uit je zoekopdracht. Als extra feature heeft de Lovoo datingapp een travel functie; voor als je wat gezelschap zoekt terwijl je je in een ander land begeeft. Voordat je vertrekt naar het buitenland kun je al contact opnemen met singles die er wonen.

lovoo app

Gratis en betaald

De Lovoo app is gratis te downloaden, zoals vrijwel iedere datingapp. Als gratis lid kun je gebruik maken van alle eerder genoemd functies. Zo kun je de radar gebruiken, de lijst met singles bekijken, contact opnemen, matches krijgen en andere singles beoordelen; alles is mogelijk met een gratis Lovoo account. Er is een beperking voor het aantal matches per dag en berichten die je verstuurd als gratis lid. Als je het niet te gek maakt dan bereik je deze limiet niet snel. Met behulp van credits kun je meer aandacht voor je profiel krijgen en gebruik maken van extra functionaliteiten. Het is echter niet verplicht om een aankoop te doen. Lovoo is volledig gratis tenzij je ervoor kiest dat je meer tools wilt gebruiken om op te vallen.

Het is bij de Lovoo datingsite mogelijk om een VIP lidmaatschap aan te schaffen. Je hebt dan de mogelijkheden van een zogenoemde poweruser. Zo kun je je profiel omlijsten met een gouden frame, onbeperkt het match spel spelen en in de ghost modus profielen bekijken. Als extra verschijnen je berichten altijd bovenaan in de inbox van de singles waar je mee spreekt. Uiteraard kun je als VIP onbeperkt berichten versturen, kun je zien wie je profiel bezocht heeft en zijn er verder geen beperkingen.

Website en app

Een datingsite zonder app loopt achter op de feiten maar Lovoo gelukkig niet. Lovoo is zelfs een datingapp en geen echte datingsite. Of je nu thuis op bed ligt, in de trein op weg naar je werk zit, of op vakantie bent; de Lovoo app zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte blijft. De app is gratis te downloaden in de Google Play store en Apple app store.

App StoreGoogle Play

Over Lovoo

Lovoo begon klein met alleen Duitsland als voornaamste datingmarkt maar dat is al lang veranderd. De app bestaat al heel wat jaren en is in deze tijd snel gegroeid gezien het aantal leden. Wereldwijd heeft de datingapp nu al meer dan 60 miljoen gebruikers wat het één van de snelstgroeiende sociale datingnetwerken maakt.

Als het op de statistieken aankomt dan kan Lovoo pochen met 4,2 miljard matchstemmen, 8 miljoen foto uploads en 420 miljoen chatberichten per maand. Zoals je kunt begrijpen is dit niet te faciliteren met een klein groepje werknemers. In totaal werken er nu zelfs al meer dan 200 mensen bij het bedrijf, die samen werken aan de beste prestaties voor de leukste singles.

Veelgestelde vragen

Is Lovoo voor iedereen?

Ja, Lovoo is voor iedereen geschikt. De datingapp richt zich niet op een kleine groep singles of mensen met een specifieke interesse – iedereen is welkom op de datingapp.

Is Lovoo gratis?

Ja, Lovoo is gratis in gebruik voor de meeste functies. De app is echter niet helemaal gratis. Sommige functies zijn alleen tegen betaling beschikbaar. Er zijn credits te koop waarmee functionaliteiten van de app gebruikt kunnen worden en ook is er een Premium-abonnement beschikbaar voor nog meer opties.

Kun je swipen op Lovoo?

Ja, swipen is mogelijk op Lovoo. Om profielen bij jou in de buurt te beoordelen, kun je naar links en rechts swipen. Naar rechts is een goedkeuring en het tonen van interesse, naar links is een afwijzing. Chatten zonder te matchen is ook mogelijk bij Lovoo.

Is er een minimumleeftijd voor Lovoo?

Ja, het is mogelijk om lid te worden van Lovoo vanaf een leeftijd van 18 jaar. Iedereen die meerderjarig is kan lid worden van de datingapp. Minderjarigen worden niet toegelaten tot Lovoo.

Heeft Lovoo een website?

Ja, Lovoo heeft een website maar deze is niet als datingplatform te gebruiken. De website is alleen gemaakt om informatie te voorzien over de app.