Home Vriendschap Vrienden apps: dit zijn de 4 beste apps voor vriendschap

Vrienden apps: dit zijn de 4 beste apps voor vriendschap

4 minuten leestijd
0
vriendschap

Vrienden zijn belangrijk om te hebben. Je kunt bij ze terecht met problemen, maar er ook leuke dingen mee ondernemen zoals samen uitgaan, winkelen of een dagje weg. Vrienden kunnen je helpen als je problemen hebt en je bent er op jouw beurt ook voor hen.

Nu hebben veel mensen tegenwoordig veel ‘vrienden’ op Facebook en andere sociale media. Niks mis mee natuurlijk, maar je wilt immers ook echte vrienden hebben waar je op kunt bouwen. Goede vrienden vinden is niet altijd even makkelijk.

Vrienden maken

Voel je je wel eens alleen of wil je graag samen met andere mensen dingen ondernemen of praten over gezamenlijke interesses of dingen die je leuk vindt en dergelijke? Daar zijn vrienden prima voor geschikt. Maar hoe pak je het nu het beste aan om vrienden te vinden en ook te maken? Daarvoor zijn verschillende manieren mogelijk.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Zo kun je ervoor kiezen om eropuit te gaan om andere mensen te ontmoeten. Sommige mensen vinden het best eng om op anderen af te stappen of ze aan te spreken en als je daar moeite mee hebt, is mensen ontmoeten in het ‘echt’ best een grote stap om te zetten.

4 vrienden apps

Vind je mensen ontmoeten in real-life situaties bijzonder ingewikkeld of heb je er de gelegenheid niet voor om zo vrienden te maken? Dan zijn er ook andere manieren om dit te doen.

Probeer eens een website waarop je vrienden kunt tegenkomen en download een app om vrienden te maken. Er zijn tal van websites waarop je dit kunt doen en op die manier kun je al met mensen praten of gezellig kletsen voordat je overgaat tot het ontmoeten van die persoon.

Omdat je niet meteen in levende lijve tegenover elkaar staat vinden veel mensen het gebruik van een app prettiger, omdat je alles dan nog even voorzichtig kunt aftasten. Als je een app zoekt om vrienden te maken, geven we hier vier apps waar je daarvoor prima terecht kunt.

hey vina

1. Hey!Vina

Ben je als vrouw op zoek naar een leuke vriendin of misschien meer vriendinnen om dingen mee te ondernemen? Dan is het zeker aan te raden een kijkje te nemen op Hey!Vina. Je meldt je aan op de app en vult antwoorden in op verschillende vragen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Als je dan iemand vindt die hetzelfde leuk vindt, swipe je naar rechts om verder te kunnen gaan. Doet de ander dit ook, dan kun je verder kletsen over wat jullie leuk vinden en kijken of er gezamenlijke interesses zijn. Klikt het goed, dan kun je natuurlijk ook meteen een afspraak maken om samen iets te ondernemen.

App StoreGoogle Play

Hoe werkt Hey!Vina?

De app werkt voor een deel gratis en het is zeker aan te raden dit eerst te doen voordat je verdergaat tot de betaalde onderdelen ervan. Als je het leuk vindt de app te gebruiken en er serieus nieuwe vriendinnen kunt vinden kun je nog altijd een abonnement nemen op diverse betaalde onderdelen. Als je betaald lid wordt van de app krijg je toegang tot de premium functies. De app werkt via een link met Facebook.

bumble

2. Bumble BFF

Een andere app die je kunt gebruiken als je op zoek bent naar nieuwe vrienden is Bumble. Bumble is een dating app waarbij vrouwen het voor het zeggen hebben. De app bestaat uit meerdere onderdelen waaronder Bumble BFF. BFF staat voor Best Friends Forever en is bedoeld om vrienden te vinden waar je leuke dingen mee kunt ondernemen. Je kunt er dus ook terecht als je niet op zoek bent naar een date of relatie, maar graag nieuwe vriendschappen wilt sluiten.

App StoreGoogle Play

De BFF-sectie gebruiken

Als je dit deel van de app inschakelt zoekt de app voor jou naar gebruikers van hetzelfde geslacht waarvan de app denkt dat jullie vrienden kunnen worden. Je kunt beiden een gesprek beginnen als er een match is. Je zet zes foto’s op de app als je op zoek bent naar een vriend waarin je laat zien wat jij leuk vindt. Als de ander naar rechts veegt en jij ook, dan hebben jullie een match en kan je contact leggen indien gewenst.

badoo

3. Badoo

Een derde voorbeeld van een app waarmee je vrienden kunt vinden is Badoo. Badoo noemt zichzelf graag een sociaal netwerk maar het is toch heus een datingsite. Je kunt er terecht als je op zoek bent naar een relatie maar ook om een goede vriend te vinden is de app geschikt. De app kan zowel gratis als betaald gebruikt worden, maar als je betaalt krijg je natuurlijk wel meer voordelen. De app is eenvoudig in het gebruik en je bent snel aangemeld. Wil je meer? Dan kun je er ook een leuke tekst bij doen waarin je jezelf beschrijft en laat weten waar je naar op zoek bent.

Doe mee aan het Kennismakingsspel

Om mensen te ontmoeten die jij leuk vindt en die jou leuk vinden doe je het beste mee aan het Kennismakingsspel. Hierin kun je aangeven welke mensen je leuk vindt en welke niet. Als iemand anders jou ook leuk vindt krijgen jullie allebei een berichtje dat er interesse in elkaar is en dat jullie contact met elkaar kunnen leggen als je wilt.

meet me

4. MeetMe

Als laatste app om vrienden te vinden noemen we MeetMe. De app heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen leden en kan gebruikt worden om te daten maar ook om leuke vrienden in de buurt te vinden waar je wat mee kunt gaan ondernemen. Om gebruik te maken van de app dien je deze eerst te downloaden en zet je er vervolgens een foto van jezelf op en vermeld je wat basisinformatie. Je kunt de link leggen met Facebook zodat daar de nodige informatie uitgehaald worden maar aanmelden met een e-mailadres kan ook. De app is grotendeels gratis maar als je voor bepaalde betaalde diensten kiest krijg je wel meer service en voordelen.

Tinder App StoreTinder Google Play

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Vriendschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…