Ablo app: internationaal vrienden maken met live- en videochat

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Met andere mensen praten over van alles en nog wat is altijd leuk, zeker als je gelijkgestemd bent of dezelfde interesses hebt. Ook met mensen die in een ander land wonen of een andere taal spreken dan jij kun je communiceren, zelfs wanneer je de vreemde taal niet machtig bent. Hiervoor is namelijk Ablo in het leven geroepen. zodat je met anderstaligen kunt communiceren over van alles en nog wat, gewoon in je eigen moedertaal.

Gelanceerd in 2019 en nog hetzelfde jaar uitgeroepen worden als Google’s beste app van het jaar. Dat is niet voor veel apps weggelegd en dus zijn er hooggespannen verwachtingen. Terwijl Ablo al actief is in meer dan 180 landen en al 5 miljoen keer is gedownload, kennen nog maar weinig Nederlanders de app. Daarom laten we je kennismaken met Ablo. Dit is hoe de app werkt, voor wie het is en wat je ermee kunt doen.

Voor wie is Ablo bedoeld?

Ablo kan door iedereen ter wereld gebruikt, ongeacht waar je woont. Maar de meeste gebruikers zijn jongeren tussen de 18 en 25. De app is vooral bedoeld voor mensen die willen communiceren met mensen die een andere taal dan zij spreken (waar dan ook ter wereld), maar die taal zelf niet spreken, schrijven of lezen. Ablo werkt namelijk met een real-time vertaalprogramma dat ervoor dat wat jij zegt vertaald wordt in de voorkeurstaal van de andere persoon en andersom.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Het is daarbij wel belangrijk dat je goed en duidelijk spreekt als je gebruik maakt van de videochat of duidelijk schrijft als je berichten stuurt. Probeer zoveel mogelijk standaardtaal en geen dialect te spreken, want dan begrijpt het programma je mogelijk niet of geeft het een verkeerde vertaling weer.

Hoe werkt Ablo?

Om van Ablo gebruik te maken kun je je aanmelden via de website. Het enige dat je ervoor hoeft te doen is jezelf te registreren. Dit kun je doen door op Registreer op Ablo of Aanmelden te klikken. Je vult in wat gevraagd wordt en voor je het weet ben je ready-to-go. Je dient ook een telefoonnummer in te vullen, maar dit is slechts om na te kunnen gaan of je een echte gebruiker bent en niet fake. Je telefoonnummer blijft geheim: niemand die je telefoonnummer kan zien.

Je kunt één foto plaatsen bij de aanmelding zodat mensen een goede eerste indruk van je krijgen. Wil je een keer een andere foto erop? Dat kan maar dan wordt de oude vervangen omdat je maar één foto tegelijk kunt gebruiken.

Ablo is een chat app die je in contact brengt met gesprekspartners wereldwijd. Tijdens de chats praat en type je gewoon in je eigen taal, de app vertaalt je tekst live. Zelfs in de videogesprekken word je ondertiteld met een vertaling. Zo is het mogelijk om met mensen uit elk willekeurig land te spreken, dankzij de ingebouwde vertaling.

Ablo is niet bedoeld als dating app: flirten is zelfs niet eens toegestaan. Het is gericht op vriendschap en het leren van culturen, landen en talen. Als dating app is Ablo dus niet geschikt en voor dat doel raden we daarom een dating app aan met Nederlandse singles:

Bekijk het beste alternatief

Gratis of betaald?

Na het aanmelden kun je met andere mensen praten over de hele wereld. Je geeft daarvoor wel je voorkeuren aan, zodat je zoveel mogelijk met mensen in contact komt uit de landen waar je voorkeur naar uitgaat. Je kunt door middel van filters aangeven met welke mensen uit welke landen je wilt chatten, maar dit is niet standaard ingegrepen bij de gratis versie van Ablo.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Ablo kan kosteloos gebruikt worden, maar dan kun je niet van alle beschikbare diensten gebruik maken. Om dit wel te kunnen doen heb je (betaalde) coins nodig. Het kost je dan dus wel iets om te kunnen chatten, maar dan kun je altijd bepaalde voorkeuren aangeven.

ablo app

Coins kopen voor meer functies

Heb je nu bijvoorbeeld de voorkeur om alleen met mannen of vrouwen of met mensen uit een specifiek land te chatten? Dan kun je dit aangeven maar daarvoor betaal je wel. Dit betalen doe je door middel van zogenaamde coins. De coins geven je toegang tot bepaalde (extra) functies zodat jij beter je voorkeuren kunt aangeven en kunt chatten met mensen die aan jouw wensen of eisen voldoen. Hoe meer coins je koop, hoe voordeliger deze zijn. Je kunt de coins altijd veilig betalen via je eigen bank.

Coins gebruiken

De coins die je gekocht hebt, zet je in voor bepaalde functies. Iedere keer als je voor bepaalde functies kiest, worden daarvoor coins gebruikt en ben je die kwijt. De coins zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk met mensen in contact komt die dezelfde interesses hebben of die bijvoorbeeld in een streek wonen waarin jij geïnteresseerd bent. Zo krijg je hoofdzakelijk de juiste contacten te zien en voorkom je gesprekken met mensen waarop je niet zit te wachten.

Live chatten en videochats

Je kunt met andere mensen overal ter wereld chatten op diverse manieren. Belangrijk is daarbij dat je het altijd netjes houdt en andere mensen fatsoenlijk bejegent. De website vraagt dat je zelf een net profiel onderhoudt en andere personen met het nodige respect behandelt. Het chatten kan zowel live als via een videochat plaatsvinden.

Om live te kunnen chatten hoef je slechts via Live op Tik om te vertrekken te klikken en kun je met je chat beginnen. Wil je liever met beeld erbij met iemand chatten, dus via een videochat? Ook dat is mogelijk. Daarvoor dien je eerst een bericht te hebben verstuurd naar een ander. Als hij of zij dit beantwoord heeft, kun je ervoor kiezen de camera erbij te halen, zodat je samen kunt videochatten.

App StoreGoogle Play

Berichten naar andere mensen versturen

Een bericht sturen naar iemand anders is simpel. Je klikt hiervoor op Berichten en gaat op zoek naar de persoon waarmee je wilt praten. Heb je iemand gevonden die je een bericht wilt sturen? Maak dan een leuke tekst en verstuur deze via het vliegtuigje dat je op de berichtenpagina vindt. Zo komt je bericht snel aan bij de ander en krijg je hopelijk vlug een antwoord terug.

Vind je het leuk om ook afbeeldingen of foto’s te versturen en niet alleen een tekstbericht? Als je elkaar minimaal twee berichten gestuurd hebt, kun je deze er aan vastmaken en versturen. Als je een antwoord verwacht wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk weten of je een bericht binnen gekregen hebt.

Eigenlijk werkt Ablo daarbij net zo als via de ‘gewone’ e-mail: je kunt het zo instellen dat je een notificatie krijgt als er nieuwe berichten binnengekomen zijn en de nieuwe berichten zelf zijn vetgedrukt zodat het meteen opvalt dat ze nieuw (en nog niet gelezen) zijn.

ablo

Over Ablo

Hoewel Ablo in 2019 nog vrij onbekend is in Nederland, heeft de Belgische app de prestigieuze “App of the Year”-award van Google gewonnen. Ablo is de nieuwste app van een Gents bedrijf dat eerder al succes behaalde met Netlog en later ook met dating app Twoo. Samen zijn al deze apps weer onderdeel van de grootste datingpartij ter wereld, Match Group.

De app werd begin 2019 gelanceerd inmiddels en is actief in meer dan 180 landen. Tot op heden is de app al meer dan 5 miljoen keer gedownload en dagelijks ontstaan er meer dan 50.000 vriendschappen over de gehele wereld.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
1 reactie