8 hookup sites en apps om te proberen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
12 minuten leestijd

De tijden zijn veranderd. In vergelijking met de tijden van onze grootouders daten we niet met de gedachte om een levenspartner te vinden. Op je 18e trouwen en jezelf voor het leven lang verbinden aan het huisje-boompje-beestje ideaal? Dat is niet de toekomst waar de meeste jongvolwassenen over dromen. Ze willen eerder zo lang mogelijk vrijgezel blijven, genieten van wat er beschikbaar is en eventueel daarna pas een gezin stichten.

Onze generatie is niet zo enthousiast als onze ouders en grootouders om al op vroege leeftijd energie en tijd te investeren in een huwelijk. Dat komt later pas. Gelijktijdig met deze trend is ook het verlangen naar seks zonder enige verplichtingen toegenomen, omdat deze mensen geen relatie willen maar wel behoeften hebben. En zo zijn we terecht gekomen in de hookup-cultuur waarin seks wordt losgekoppeld van emotionele intimiteit.

Wat is een hookup?

Niet iedereen is klaar voor een langdurige, vaste relatie met één persoon. In plaats daarvan zijn mensen tegenwoordig meer gericht op het vervullen van de seksuele behoeften. En dat is waar het vooral om gaat bij een hookup. Een hookup is een sekscontact zonder de verplichtingen die gepaard gaan met een toegewijde relatie. Er is geen investering van emoties, een gebrek aan exclusiviteit en geen binding.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Vanwege een druk leven en een gevulde agenda hebben de meesten van ons geen tijd meer om daarnaast ook nog volledig voor een liefdesrelatie te gaan. Er is simpelweg geen tijd en energie beschikbaar om te investeren in een relatie. Een hookup is de perfecte oplossing, omdat het de fysieke behoeften bevredigt zonder daarbij de verplichtingen te creëren. Hookups worden ook wel one-night-stands genoemd, maar ook vallen friends with benefits, scharrels en flings onder de noemer ‘hookup’.

Hookups geven je dus niet alleen de mogelijkheid om mensen te ontmoeten, maar het leert je ook om geen genoegen te nemen met de eerste de beste persoon die je ontmoet. In feite is de hookup een goede manier om je opties te verkennen voordat je een beslissing neemt over met wie je je leven wilt delen.

8 hookup apps en sites

Dankzij de grote vraag naar deze ‘nieuwe’ vorm van daten hebben verschillende apps en sites zich erop toegespitst. Zij hebben zich afgesloten van de doelgroep die liefde en relaties zoekt, terwijl ze zich volledig zijn gaan richten op gebruikers die seks willen in de vorm van een hookup. En aangezien tegenwoordig bijna iedereen liever anoniem op een app naar een hookup zoekt dan in een bar, zijn de apps en hookup-sites als paddenstoelen uit de grond geschoten.

Ben jij op zoek naar een hookup? Of in ieder geval een sekscontact zonder de verplichtingen die samengaan met een ‘echte’ relatie? Op deze sites en apps ontmoet je mensen met een vergelijkbare mindset die zich op één plek hebben verzameld.

Voor hetero’s

Hookup-apps zijn voor er voor iedereen, ongeacht je leeftijd, opleiding, huidskleur, geslacht en seksuele voorkeur. Dit zijn de bekendste hookup-sites en apps voor hetero’s.

novamora

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

1. Novamora

Novamora geldt als de grootste en beste hookup-site van Nederland. De site vertegenwoordigt het concept van casual dating, de ‘relatievorm’ waarbij er geen verwachtingen zijn van een relatie. Een spannende date, friends with benefits, no strings attached en een beetje pittig: het zijn vier steekwoorden die Novamora omschrijven. Daarnaast is het mogelijk om anoniem en discreet te daten op het platform – het is niet eens verplicht om een foto te gebruiken.

Doordat Novamora regelmatig adverteert in bushokjes, op billboards, op radio en TV, melden zich dagelijks duizenden nieuwe leden aan. Met al deze gewillige gebruikers is Novamora de perfecte hookup-plek voor onbeperkte seks met (meerdere) vreemden. Reden genoeg dus om Novamora eindelijk eens te proberen.

App StoreGoogle Play

ondeugend daten

2. Ondeugend Daten

Als we het hebben over Ondeugend-Daten, dan zegt de naam eigenlijk al genoeg. Deze Nederlandse hookup-site heeft alles in huis om een geduchte concurrent te zijn van Novamora, mede omdat de twee websites veel gemeen hebben. Het is in ieder geval een plek waar je moet zijn als je je seksuele fantasieën wilt vervullen of je dirty talk wilt upgraden.

Elk profiel op Ondeugend Daten heeft een gedetailleerde beschrijving van de persoon erachter, terwijl het ook de locatie, fysieke kenmerken en seksuele voorkeuren toont. Je kunt filteren op leden dichtbij of navigeren op basis van je behoeften. Bij Ondeugend Daten maken ze bovendien geen gebruik van fictieve profielen en er worden geen credits gebruikt zoals sommige seksdatingsites dat wel doen. Ondeugend Daten is gratis om te proberen. Een VIP-lidmaatschap is nodig om van alle functies gebruik te kunnen maken.

App StoreGoogle Play

secretflirt

3. Secretflirt

Hookups beginnen vaak met een flirt en soms in het geheim. Dat is de insteek van Secretflirt, een plek waar je de energie kunt vinden die relaties zo interessant maken. Aandacht krijgen, flirten, leuk gevonden worden, chemie en aantrekkingskracht: het kan allemaal gevonden worden op Secretflirt, dat ook wel onder de naam SF door het leven gaat. Deze hookup-site is voor jou als je in de markt bent voor friends with benefits, open relatie, vriendschap plus of een hookup zonder de hoop op meer.

Voor Secretflirt is er geen grens tussen gebonden en ongebonden, wat betekent dat echt iedereen er welkom is om te flirten. Zolang je respectvol, communicatief en eerlijk bent, ben je welkom op Secretflirt. Of je nu een relatie hebt of vrijgezel bent: het is voor iedereen mogelijk om discreet te zoek naar een hookup. Op de site van Secretflirt geven alle leden aan wat hun wensen zijn en wie ze zoeken. Misschien zijn ze wel op zoek naar jou: laat je verrassen.

App StoreGoogle Play

regio sexcontact

4. Regio Sexcontact

Een hookup is je regio? Of het nu een sekscontact in je eigen stad, gemeente of provincie is, bij Regio Sexcontact willen ze jou in contact brengen met gelijkgestemden die in de buurt zijn. Regio Sexcontact is vooral populair voor ontmoetingen tussen liefhebbers van discrete seksafspraken.

De hookup-site biedt een plek waar mannen, vrouwen en stellen aan elkaar worden voorgesteld door middel van de FotoZapper en zoekopdrachten. Ze noemen zichzelf een ‘erotische datingsite’ zodat het voor iedereen duidelijk is wat de mensen er komen doen. Geen liefde maar seksuele intimiteit, dat is waar het om gaat bij Regio Sexcontact.

App StoreGoogle Play

Voor gay, bi en lesbi

Hookups zijn niet alleen populair onder hetero’s. Ze zijn nog veel populairder onder de LGBTQ-gemeenschap. Dit zijn de hookup-sites en apps voor gay, bi, lesbi en queer singles.

bilove

5. Bi Love

Bi Love is de onbetwiste hookup-site voor lesbiennes en biseksuele vrouwen. Het is veel gemakkelijker voor vrouwelijke LGBTQ-singles om er hun matches te vinden dan op reguliere datingapps. Bovendien biedt Bi Love een discrete en anonieme sfeer zodat iedereen er kan zijn wie men wil zijn. Het is niet alleen een plek om ontmoetingen te regelen, want het moedigt ook sociale interactie aan waar lesbiennes en biseksuelen vrijuit kunnen communiceren over hun voorkeuren, doelen, wensen en gedachten zonder te worden beoordeeld.

Bi Love is een open gemeenschap van lesbiennes en biseksuele vrouwen die een hookup overwegen of daar werk van willen maken. Als je een vrouw bent die op zoek is naar een vrouw is Bi Love de website om te proberen.

App StoreGoogle Play

grindr

6. Grindr

Voor mannen die seksueel geïnteresseerd zijn in mannen bracht Grindr een revolutie teweeg. Het was de app die cruisen overbodig maakte en hookups bereikbaar binnen een veeg op het scherm. Met een raster van profielen en locatiegebaseerde voorstellen zorgde Grindr voor een superslimme manier om andere mannen te leren kennen. Of dat nu voor vriendschap was, liefde of iets anders: Grindr is sindsdien niet meer weg te denken uit het app-aanbod voor gay en bi-mannen.

Grindr is tegenwoordig nog steeds een ideaal platform voor willekeurige seksafspraken, losse seks en snelle ontmoetingen. Als je openstaat voor een snelle hookup om in je behoeften te voorzien, zowel persoonlijk als online, dan is Grindr een van de eerste keuzes. Grindr is gratis te downloaden, terwijl de ervaring verbeterd kan worden met de Grindr Xtra en Grindr Unlimited-abonnementen.

App StoreGoogle Play

scruff

7. Scruff

Scruff is een app voor gaydating dat vooral beroemd is geworden toen het enkele seizoenen de sponsor was van RuPaul’s Drag Race. Sindsdien staat Scruff wereldwijd bekend als het alternatief voor Grindr met een iets oudere mannelijke doelgroep. Hoewel het een matchfunctie op basis van locatie heeft, staat Scruff ook bekend als een ontspannen datingapp waar niets moet en alles mag. En zoals vaker het geval is bij apps voor mannen die mannen zoeken, gaat het bij Scruff vooral om hookups.

Met 20 miljoen mannen verdeeld over de hele wereld en van alle typen is er in ieder geval geen tekort aan potentiële chatcontacten. Naar eigen zeggen heeft de app de meeste features van alle gaydatingapps. Bekijk potentiële hookup-partners, geef je oordeel en wacht tot je een match hebt.

App StoreGoogle Play

romeo

8. Romeo

Het is een bekend feit dat homo’s het vaak moeilijk vinden om een hookup te vinden in het echte leven als ze niet in een grote stad wonen. Datingapps als Romeo hebben dat veranderd, omdat ze een oplossing hebben gevonden voor dit probleem. Bekijk de populaire hookup-site Romeo die de afgelopen jaren veel aandacht heeft gekregen voor het upgraden van de sekslevens van vele mannen. Bij Romeo zijn ze er trots op de GBTQ-levensstijl te vertegenwoordigen, kansen te bieden om je horizon te verbreden en mannen onderling te laten verbinden.

Met miljoenen gebruikers in Europa alleen is Romeo een van de grootste hookup-apps voor mannen. Als je nog niet zo bekend bent met de gaycultuur, dan is Romeo een goede plek om te beginnen. Breek het ijs met de beroemde ‘footprints’, vind de foto’s van andere mannen leuk en regel die hookup. De basisversie van Romeo is gratis terwijl extra mogelijkheden beschikbaar zijn met Romeo Plus.

App StoreGoogle Play

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie