Grindr Unlimited: wat is het, wat kun je ermee en wat kost het?

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
5 minuten leestijd

Wie Grindr de afgelopen maanden heeft gebruikt heeft de pop-up-advertenties gezien: Grindr Unlimited komt eraan. Wat zal het zijn? En voor wie is het bedoeld? Nu is Unlimited eindelijk beschikbaar zodat we antwoord kunnen geven op deze vragen.

Vrij stilletjes heeft Grindr het nieuwe lidmaatschap geïntroduceerd en lang niet iedereen is daar blij mee. Want hoewel Unlimited het lidmaatschap is met de meest exclusieve functies is het niet bepaald goedkoop.

Is het waar gebruikers op zitten te wachten? Wat kost het? En wat kun je er precies mee doen?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat is Grindr Unlimited?

Grindr Unlimited is het nieuwe lidmaatschap van de gay dating app met een aantal exclusieve features. In deze zin is het te vergelijken met Grindr Xtra, alleen dan met nieuwe en andere functionaliteit waar je gebruik van kunt maken. Naast de premiumfuncties die bij Grindr Xtra worden geleverd, hebben Unlimited-abonnees exclusieve toegang tot de volgende functies:

  • Unlimited Profiles: onbeperkt aantal profielen om te bekijken en te chatten.
  • Viewed Me: bekijk wie je profiel heeft bekeken.
  • Incognito: blader door profielen zonder gezien te worden.
  • Typing Status: weet wanneer iemand je een bericht stuurt.
  • Unsend: verzonden berichten en foto’s ongedaan maken.

In aanloop naar de introductie van Unlimited heeft Grindr al deze features getest onder leden. Op basis van feedback heeft de dating app uiteindelijk gekozen voor deze vijf functies die nu onderdeel uitmaken van het Unlimited-abonnement.1

Unlimited Profiles

Heb je een hekel aan de limiet van de profielen die je kunt bekijken? Met Unlimited Profiles kun je onbeperkt blijven scrollen zonder dat de profielen opraken of niet meer getoond worden.

Viewed Me

Benieuwd wie je profiel hebben bezocht, maar niet gereageerd? Met Viewed Me kun je zien wie je profiel heeft bekeken in de afgelopen 24 uur.

Incognito

Zoals de naam al aangeeft is Incognito een nieuwe functie die je onzichtbaar maakt voor anderen. Verander je status van Online naar Incognito en je kunt profielen bekijken, scrollen door de profielen zonder dat iemand het doorheeft. Met Incognito word je niet op de grid getoond en ook niet in de “Viewed Me” lijsten van anderen.

Typing Status

Talloze apps hebben de typestatus-functie, maar Grindr had dit nog niet. Met Unlimited is daar verandering in gekomen omdat dit lidmaatschap voorziet in de Typing Status. Wanneer iemand anders actief aan het typen is komen nu de bekende bolletjes tevoorschijn die je inzicht geven in het typegedrag van de ander.

Unsend

Soms verstuur je iets en zou je willen dat je het kon terugnemen. Met de Unsend-feature kun je precies dat doen. Maak verstuurde berichten en foto’s ongedaan door erop te drukken, vast te houden en “Unsend Message” te selecteren.

Wat kost Unlimited?

Zoals je begrijpt is bijna niets in het leven gratis, en dat geldt ook voor Unlimited. In een poging om nog meer te verdienen, bedenken dating apps zoals Grindr manieren om meer geld te verdienen. En dat doen ze voornamelijk door meer opties aan te bieden voor een premium prijs. Voor Grindr betekent dit een vaste prijs per maand, die aanzienlijk meer is dan Grindr Xtra. Dit zijn de huidige prijzen van Grindr Unlimited:

  • 1 maand: $49,99
  • 3 maanden: $99,99 (33% besparing)
  • 12 maanden: $29,99 (50% besparing)

Tegelijk met de introductie van het nieuwe Unlimited-abonnement werd de prijs van Grindr Xtra verhoogd. Gebruikers betalen nu geen $11,99 per maand, maar $24,99 per maand: meer dan een verdubbeling. En daar zijn veel klachten over, wat begrijpelijk is bij een dergelijke prijsstijging. Mocht je om deze reden eens wat anders dan Grindr willen proberen, dan zijn er gelukkig meerdere alternatieven. Dit zijn een aantal andere datingsites voor gay mannen, mocht je ze nog niet kennen.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie