Home Algemeen ‘#MeToo heeft het gedrag van veel singles veranderd’

‘#MeToo heeft het gedrag van veel singles veranderd’

2 minuten leestijd
0
vrouw angst

Wat betekent het om single te zijn in de huidige samenleving? Van swipen en sexting tot vreemde trends en sliding into dm’s, het is niet raar dat je geen idee hebt of je dit alles volgens de regels doet. Ondertussen zetten familie en vrienden je onder druk om weer eens iemand aan de haak te slaan. Want single zijn is nog steeds niet de standaard.

Dit alles komt aan bod in het jaarlijkse onderzoek van Match, een Amerikaanse datingsite, dat onderzoek deed onder maar liefst 5000 singles wonend in de Verenigde Staten. De nieuwe gegevens onthullen een aantal verrassende trends die spelen, zoals hoe singles op zoek zijn naar liefde, maar toch vermoeid zijn geraakt door het proces en hun houding ten opzichte van seks en dating. En daarin komt ook naar voren hoe mannen zich anders gedragen in het #MeToo-tijdperk.

#MeToo

De MeToo-beweging tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag begon twee jaar geleden als de hashtag #MeToo op Twitter, maar is inmiddels uitgegroeid tot krachtig fenomeen. Het nieuwe onderzoek van Match speelt hierop in en toont aan dat #MeToo wel degelijk effect heeft gehad op hoe mannen zich gedragen.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Volgens het onderzoek heeft 51% van de Amerikaanse mannen het gevoel dat de beweging hun manier van handelen heeft veranderd. Van alle singles die zijn ondervraagd voor het onderzoek gaf 59% aan dat de beweging belangrijk voor hun was en bijna de helft was het ermee eens dat het broodnodig tijd was om het erover te hebben, oftewel een ‘much-needed conversation’.

Mannen hebben hun gedrag veranderd

Helen Fisher, biologisch antropoloog en wetenschappelijke adviseur van Match, zegt tegen CBS dat het “een massale sociale verandering in onze samenleving markeert”. Volgens Fisher heeft 51% van de mannen hun gedrag veranderd naar aanleiding van het gesprek rondom #MeToo.

“40% van de mannen heeft hun gedrag op het werk veranderd en 33% van de mannen heeft hun gedrag op een date veranderd,” zegt Fisher. “Sociale wetenschappers volgen de sociale veranderingen al tientallen jaren; dat is een enorme verandering.”

metoo

Singles zijn terughoudender

Over het algemeen zijn zowel mannen als vrouwen meer terughoudend wanneer ze iemand in het openbaar benaderen, waarvan 35% toegeeft zich in te houden. En hiernaast geldt dit ook voor 33% van de ondervraagden die terughoudender zijn op een date, en 28% die beter oplet met wat ze posten op social media

Bovendien denkt 19% van de singles twee keer na over de grappen die ze maken tijdens het daten, de onderwerpen die ze bespreken (15%) en het uitnodigen van de ander om mee naar huis te gaan (15%). Maar terwijl mensen over het algemeen niet goed tegen verandering kunnen, geeft slechts 14% van de singles aan dat #MeToo-beweging dating uitdagender heeft gemaakt. Met andere woorden: een welkome verandering.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Milieubewuste match: ‘Klimaatverandering steeds belangrijker voor singles’

Wil je de toekomstige generaties niet opzadelen met de gevolgen van hoe wij nu leven? De u…