Home Dating 7 dating trends die iedere single in 2018 moet kennen

7 dating trends die iedere single in 2018 moet kennen

4 minuten leestijd
0
datingtrends

Tinder, Badoo, Happn; het zijn maar drie voorbeelden van het grote aanbod dating apps die je in 2018 kunt benutten om liefde te vinden. Lukt het bij de ene dating app niet dan ben je binnen een minuut overgestapt op een andere dating app waar het misschien wel lukt. De geavanceerde dating apps zijn volledig geïntegreerd in het leven van de moderne single en dit zorgt voor compleet nieuwe trends die “vroeger” niet bestonden. De technologie maakt het bijvoorbeeld mogelijk om vandaag een leuk gesprek te hebben om vervolgens niet meer te reageren op berichten. Plotseling kun je weer opduiken en het gesprek hervatten alsof er niets gebeurt is om daarna weer net zo abrupt van de radar te verdwijnen. De verwarde single die het meemaakt is het slachtoffer geworden van ghosting, één van de dating trends van de laatste jaren.

Dating anno 2018 gaat gepaard met allerlei dating trends die een eigen naam hebben gekregen. Er zijn zelfs zoveel nieuwe dating trends bijgekomen dat het moeilijk is om deze allemaal te kennen. Om je op de hoogte te houden van de laatste dating trends hebben we deze op een rijtje gezet zodat je het meteen doorhebt als een situatie zich voordoet.

1. Ghosting

De bekendste dating term van de laatste jaren is ghosting. Deze term omschrijft de situatie waarin een persoon acuut alle vormen van communicatie met je beëindigd terwijl je aan het daten was. In plaats van het respectvol uitleggen dat er geen toekomst in de relatie zit kiest de persoon ervoor om zonder enige vorm van kennisgeving al het contact te verbreken. Het is de “makkelijke” manier om de relatie te beëindigen zonder dit daadwerkelijk te doen. Er wordt echter totaal niet nagedacht over de gevolgen voor degene die het aangedaan wordt en met talloze onbeantwoorde vragen achterblijft.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Breadcrumbing

Als je het verhaal van Hans en Grietje kent dan herinner je ongetwijfeld de manier waarop de broer en zus de weg naar huis terug wilden vinden. Onderweg naar het bos waar de stiefmoeder beide kinderen wil achterlaten laat Hans een spoor van broodkruimels achter om zo de weg naar huis te vinden. De term Breadcrumbing betekent dan ook niets anders dan het achterlaten van broodkruimels. De datingvariant heeft ook deze broodkruimels als onderwerp alleen in dit geval zijn het hints dat er interesse in je is. In werkelijkheid is dit helemaal niet het geval en word je misleid door iemand die geen intenties heeft om iets met je te beginnen. Zo kan een willekeurige reactie op je Facebook update een broodkruimel zijn maar ook een “Hey, hoe is het?” bericht op Whatsapp. De broodkruimels leiden echter nooit tot het plannen van een eerste date of een relatie.

3. Haunting

Een dating trend die zich door het toenemende gebruik van social media heeft ontwikkeld is Haunting. Deze term omschrijft een situatie waarin twee personen met elkaar gedatet hebben maar één van de twee nog steeds met een like reageert op social media updates van de ander. Het is net als Ghosting waarbij iemand steeds weer terugkomt in het leven door via social media van zich te laten horen. Dit patroon van goed geplaatste likes kan ervoor zorgen dat je niet weet wat je ermee aan moet. Door de likes probeert de persoon nog steeds in je gedachten te komen terwijl je niet meer met elkaar aan het daten bent.

4. Pigging

Een datingtrend die onlangs breed uitgemeten werd in de media is Pigging. Deze krankzinnige datingtrend is eigenlijk een datingspel waarbij iemand enorm gekrenkt wordt. Niemand wil het meemaken, maar toch zijn er steeds meer slachtoffers van dit dating spel. Bij pigging gaat het om een door mannen gespeeld datingspel met als winnaar de persoon die de minst aantrekkelijke vrouw kan versieren.

5. Zombieing

Zombieing is het vervolg op ghosting. Waar er bij ghosting iemand volledig van de radar verdwijnt en nooit meer iets van zich laat horen komt de persoon bij Zombieing weer net tot leven. Net wanneer je dacht nooit meer de persoon te spreken neemt de persoon onverwacht weer contact met je op alsof er niets gebeurt is. Het is alsof de persoon uit het graf opgestaan is, als een zombie.

6. Stashing

Stashing is een datingtrend die bij veel singles bekend is. De situatie komt vaak voor maar veel singles weten nog niet dat er een naam voor is. Als er sprake is van Stashing dan heb je het in eerste instantie niet door dat het gebeurt maar uiteindelijk kom je er ongetwijfeld achter. Stashing omschrijft de situatie waarin er niets mis lijkt in de relatie maar je tot je ongenoegen niet uitgenodigd wordt om kennis te maken met de vrienden en familie. Je spreekt misschien meerdere keren per week af maar verder word je volledig afgescheiden van de rest van het leven van de persoon.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

7. Benching

Bij de term Benching denk je misschien meteen aan de sportschool maar dat wordt er niet mee bedoeld. Benching omschrijft de situatie waarin je op de reservebank gehouden wordt voor als alle andere opties niet meer beschikbaar zijn. Het lijkt veel op Breadcrumbing alleen is het bij deze dating trend wat duidelijker dat je een kans maakt. De persoon die dit doet wil niet te serieus met je worden maar aan de andere kant je ook niet opgeven. In werkelijkheid maak je ook wel een kans maar alleen als er niets beter voorbij komt. Het is hetzelfde wanneer je als speler van een team voor langere tijd de bank warm houdt, voor het geval de coach je nodig heeft. Je bent de reserve die goed van pas komt als één van de andere spelers uitvalt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…