Home Dating apps Match heractiveert per ongeluk oude gebruikersprofielen

Match heractiveert per ongeluk oude gebruikersprofielen

1 minuten leestijd
0
profieltekst

Een Match.com glitch heeft een aantal oude gebruikersprofielen gereactiveerd, wat voor verassing en verwarring heeft gezorgd bij ex-leden van de datingsite. Volgens een rapport van The Verge heeft Match.com, de leidende datingsite van de Match Group, per ongeluk een aantal oude accounts gereactiveerd. Afgelopen week ontvingen voormalig leden van de datingsite plotseling e-mailmeldingen van Match, een datingsite die men jarenlang niet gebruikt had. In sommige gevallen hadden de ex-leden van Match de datingsite al tientallen jaren niet meer gebruikt.

Profiel “verwijderen”

Wie gebruik maakt van een datingsite dient een profiel te creëren. Dit profiel is voor andere leden van de datingsite te benaderen. Wie liefde vindt via de datingsite, of op een andere manier, verwijdert op een gegeven moment het datingprofiel. Het datingplatform is dan niet langer nodig omdat je een partner hebt gevonden.

Waar je er als gebruiker vanuit gaat dat alle gegevens verwijderd worden blijkt dit bij Match niet het geval te zijn. Afgezien van de voor de hand liggende onrust binnen een relatie die de e-mails kunnen veroorzaken rijst er ook de vraag of Match deze profielen wel moet bewaren nadat de gebruiker de account heeft “verwijderd”.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Nieuw privacybeleid

Een woordvoerder van Match Group heeft bevestigd dat een gelimiteerd aantal oude accounts per ongeluk zijn geactiveerd als gevolg van de glitch. Het is onduidelijk hoeveel accounts dit precies zijn. In de huidige privacy statement geeft het bedrijf aan dat bepaalde gegevens gekoppeld aan het profiel bewaren wordt, zelfs als het profiel verwijderd wordt door de gebruiker.

De woordvoerder vertelde verder dat het van plan was in de komende maanden een nieuw privacybeleid uit te rollen om te voldoen aan de algemene verordening gegevensbescherming van de EU (AVG).

Match.com, opgericht in 1993, is één van de grootste partijen in de datingmarkt. Het moederbedrijf, Match Group, is ook eigenaar van dating apps zoals OkCupid, PlentyofFish en Tinder. Het blijkt dat niet alleen Match.com gebruikersgegevens bewaard als profielen verwijderd worden maar ook bij OkCupid is dit het geval, net als bij PlentyofFish en Tinder. In Europa is het inmiddels mogelijk om te eisen dat al je persoonlijke gegevens verwijderd worden als onderdeel van de algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…