Home Algemeen Top drie emoji’s waar singles een hekel aan hebben (+3 turn-on emoji’s)

Top drie emoji’s waar singles een hekel aan hebben (+3 turn-on emoji’s)

2 minuten leestijd
0
knipoog

Plenty of Fish (POF), één van de bekendste dating apps in de Verenigde Staten, heeft onlangs onderzoek gedaan onder haar leden. Uit het onderzoek met de naam “Conversation Nation 2018” blijkt dat de singles veel waarde hechten aan de conversaties.

Maar liefst 74 procent van de ondervraagde singles gaf aan dat de conversatie een belangrijke maatstaf voor chemie en compatibiliteit is, nog meer dan fysieke aantrekkingskracht. Door de introductie van smartphones en dating apps is de manier waarop deze conversaties plaatsvinden veranderd. Emoji’s spelen tegenwoordig een belangrijke rol in dating gesprekken waar singles van kunnen profiteren.

Inmiddels worden de gaymoji aan de lopende band gebruikt op Grindr en gaan sommige heterosingles op Tinder gaan zelfs zo ver dat het gehele profiel enkel uit emoji’s bestaat. Er zijn leuke emoji’s die een turn-on kunnen zijn maar er zijn ook een aantal emoji’s waar singles een hekel aan hebben, zo blijkt uit het onderzoek.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Top 3 emoji’s die singles haten

Het zal niet als een verrassing komen maar iedereen heeft favoriete en minder favoriete emoji’s die gebruikt worden. Plenty of Fish was benieuwd welke emoji’s favoriet zijn onder singles en welke emoji’s je beter niet kunt gebruiken.

1. Aubergine 🍆

De aubergine staat bovenaan de lijst met emoji’s waar singles een hekel aan hebben. De associatie met een penis is voor 75 procent van de ondervraagden reden om een uiterste hekel te hebben aan deze niet zo onschuldig ogende vrucht.

2. Perzik 🍑

Met 49 procent van de ondervraagden die op de perzik gestemd hebben staat deze vrucht op de tweede plek. Singles zien deze emoji niet als een perzik maar als twee blote billen. Let dus op als je je match wilt vragen om eens perziken te gaan plukken.

3. Vuur 🔥

De emoji die op de derde plek staat van de meest gehate emoji’s is vuur. De veelgebruikte emoji wordt waarschijnlijk iets te veel gebruikt waardoor singles het nu wel een keer zat zijn. Voor singles een reden om iets anders te verzinnen als je wilt zeggen dat iemand 🔥 is.

Top 3 turn-on emoji’s

Dating app Plenty of Fish onderzocht niet alleen aan welke emoji’s singles een hekel hebben maar ook welke emoji’s altijd goed ontvangen worden. De drie emoji’s die het beste scoren zijn de volgende:

  • 😉 Knipoog (55%)
  • 😘 Kus met hartje (43%)
  • 😍 Smiley met hartjes-ogen (41%)
  • 😳 Blozende smiley (40%)

Emoji’s

Emoji’s zijn in iedere chat app te gebruiken; van Whatsapp en Facebook Messenger tot honderden andere apps. Met slecht één emoji kun je laten weten hoe je je voelt, hoe je over iets denkt en wat je reactie op een bericht is. Woorden zijn niet meer nodig om je gevoelens en gedachten te uiten in een app. Zo bieden de emoji’s een nieuwe maar vooral ook leuke manier om met elkaar te communiceren. Niet voor niets hebben veel datingsites een knipoog functie. Als je in het vervolg niets weet te verzinnen als openingszin dan is het fijn om te weten dat je altijd kunt terugvallen op de beste emoji’s.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Uit elkaar gaan of niet: 5 manieren om dat te testen

Het is een van de moeilijkste beslissingen die we maken in ons leven: uit elkaar gaan of b…