Home LGBTQ Gaymoji: wat zijn het en wat kun je ermee?

Gaymoji: wat zijn het en wat kun je ermee?

1 minuten leestijd
0
gaymoji

De emoji kent iedereen. In apps van Whatsapp, Facebook, Instagram en Snapchat maken we er allemaal veelvuldig gebruik van. De smileys, poppetjes die iets uitbeelden en andere karakters kom in vrijwel ieder chatgesprek voorbij. In totaal bestaan er al 2823 emoji’s waarbij de laatste 157 emoji’s in februari zijn toegevoegd. Gaymoji’s zijn echter bij veel mensen nog onbekend. Deze speciale collectie emoji’s is in 2017 door Grindr geïntroduceerd.

Gaymoji

Zoals de naam het al vertelt zijn gaymoji’s niets anders dan gay emoji’s. Gaymoji is een collectie van meer dan 500 LGBTQ stickers die je met je smartphone of tablet kunt versturen. Waar je normaal gesproken de beschikking hebt over de 2823 eerder genoemde emoji’s kun je dit nu uitbreiden met 500+ specifieke gay emoji’s. Voor hetero’s zitten er zeker een aantal interessante emoji’s tussen maar voor deze doelgroep is de collectie gay emoticons niet bedoeld. De emoji’s beelden allerlei veelgebruikte termen en situaties in de gay scene uit. Grindr blijft de emoji’s voor de gay community toevoegen. Als je zelf een suggestie hebt dan kun je dit melden aan de dating app via de sociale kanalen.

Niets aan de verbeelding overlaten

Waar gay mannen eerder de aubergine gebruikte om een penis uit te beelden en een perzik voor het achterste is dat nu niet meer nodig. Het is ook niet meer nodig om de pijlen naar boven en beneden te gebruiken om aan te geven iemand top of bottom is. Met de gay emoji’s kan dit meer dan duidelijk gemaakt worden aan de hand van de beschikbaar emoj’s. Volgens Grindr haalt het gebruik van de gaymoji’s de druk weg om iets in woord te vertellen. Als je op zoek bent naar een seksdate dan heb je nu een afbeelding voor om in het chatgesprek te delen. De wat kinky cartoons zijn op deze manier een handig hulpmiddel voor iedereen die er moeite mee heeft om een originele openingszin te verzinnen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Downloaden

De eerste 100 gaymoji’s zijn gratis te downloaden waaronder visuele karakters van regenboog eenhoorns, bears en handboeien. De overige 400 gaymoji’s zijn beschikbaar voor iedereen die er 3.99 euro voor over heeft. Deze gaymoji’s zijn ingedeeld in categorieën zoals Mood, Objects, Body, Dating en Sex. Alle emoji’s zijn natuurlijk in de Grindr app te gebruiken maar ook in andere chat apps iMessage met behulp van de losstaande app. De Gaymoji zijn hier op iTunes en Google Play te vinden:

App StoreGoogle Play

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk het gayParship-Principe
Laad meer artikelen
Laad meer in LGBTQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is de gaydar? De wetenschap van de homoseksuele radar

Er bestaan nogal wat termen in de wereld van dating en liefde die de aandacht weten te tre…