Home Algemeen Tindstagramming: wat is het?

Tindstagramming: wat is het?

2 minuten leestijd
0
instagram liefde

In de beginjaren van Tinder veegde je naar links als je door wilde naar het volgende profiel, was er geen match en hoorde je nooit iets van de persoon. In 2015 veranderde Tinder de dating app en voegde daarbij nieuwe features toe. Eén van de features was het koppelen van Instagram aan het Tinder profiel. Het was bedoeld om je perfecte leven nog beter te kunnen tonen aan iedereen die je Tinder profiel bekeek. Of je de koppeling instelde om meer van jezelf te laten zien of om twijfelaars over de streep te trekken; het had een nadeel. Het geeft namelijk iedereen de mogelijkheid om je buiten de Tinder app te vinden. Zo kunnen Tinder gebruikers die je afgewezen toch plotseling in je virtuele leven verschijnen door je te stalken op Instagram. Deze trend die nu al een tijdje speelt heet Tindstagramming.

Hoe werkt het?

Alleen je voornaam wordt in de Tinder app getoond wat het voordeel heeft dat je niet snel gevonden wordt mocht iemand je op het internet opzoeken. Zo kun je relatief “anoniem” gebruik maken van Tinder zonder dat iemand direct al je persoonlijke gegevens heeft. Door de koppeling met Instagram ben je echter makkelijker dan ooit te vinden. Tinder gebruikers die je zonder nadenken naar links veegt kunnen je toch benaderen, ook al wil je dit niet. Een match is niet meer nodig om je aan te spreken doordat je je Insta gekoppeld hebt aan je Tinder profiel.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Inmiddels zijn er veel vrouwen die last hebben gehad van deze werkwijze1. Op Twitter zijn tientallen meldingen te vinden waarin vrouwen ongewenst benaderd worden door Instagram gebruikers die het Tinder profiel tegengekomen zijn. Voor mannen lijkt het een eenvoudige manier om snel te laten weten dat je bovengemiddelde interesse hebt maar in werkelijkheid wordt het niet gewaardeerd. Het werkt niet. Het kan de vrouw zelfs onveilig laten voelen. Een typisch Tindstagram bericht ziet er uit zoals dit: “Hey, hoe is het? Ik kwam je tegen op Tinder en dacht laat ik je Insta even checken. Zin om eens een kopje koffie te doen? ;)”

Tinder en Instagram zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden nu iedereen het Insta-profiel koppelt aan het dating profiel. Je mag je echter afvragen of je dat echt wil. Het geeft andere Tinder gebruikers de kans om je op te zoeken en te benaderen met een DM. Op Instagram is het immers voor iedereen mogelijk om je een bericht te versturen, op Tinder niet. Mocht je een match opheffen en deze komt erachter dat de match weg is dan kan de persoon je nog altijd op Instagram benaderen. Als je er persoonlijk last van krijgt dan is het ontkoppelen van je Instagram profiel de enige oplossing. Tindstragramming vormt hiermee een nieuwe vorm van stalking die zijn oorsprong heeft gevonden op Tinder.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Single reizen voor hoger opgeleiden: dit zijn de garanties van VillaVibes

Scrol door Instagram of surf over het web en er is content genoeg om je inspiratie te geve…