Home Dating Caspering: dé manier om het contact met je date te verbreken?

Caspering: dé manier om het contact met je date te verbreken?

1 minuten leestijd
0
datingtrends

Dating apps hebben de manier waarop singles communiceren veranderd. Waar je ooit elkaar enkel en alleen in levende lijve sprak, vaak na een blind date, zijn het nu de chat en dating apps die dit voor rekening nemen. De interacties tussen singles zijn veranderd en nieuwe trends blijven opkomen door al deze veranderingen. Zo krijgen typische situaties een naam en ontstaan er nieuwe trends die gepaard gaan met deze veranderingen. Wat te denken van ghosting, waarbij iemand opeens verdwijnt tijdens het daten, stashing of breadcrumbing. Allerlei nieuwe termen duiken op en nu is het tijd voor “caspering”.

Wat is caspering?

“Caspering” is een vriendelijk alternatief op ghosting. Waar ghosting een enge klank heeft is caspering afgeleid van Casper, het lieve spookje. In tegenstelling tot bij ghosting zijn er bij caspering geen negatieve gevolgen. In plaats van iemand te negeren en van de radar te verdwijnen vertel je de persoon eerlijk hoe je je voelt en zeg je op een respectabele manier vaarwel om voorgoed uit het leven van de persoon te verdwijnen. Bijvoorbeeld: “Je bent geweldig in wat je doet, maar ik voel de magie niet. Ik vond het enorm leuk om je te leren kennen.”

Het doel van deze werkwijze is om de ander een goed gevoel te geven terwijl het contact verbroken wordt. Voor veel singles is dit de meest eerlijke en liefste manier om de beginnende relatie te verbreken. Sommigen vinden zelfs dat dit dé manier is om het te doen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Caspering: een vriendelijk alternatief op ghosting

Met respect

De term is bedacht door de International Business Times. Hoewel het beestje eigenlijk geen naam gegeven hoeft worden heeft het dat nu wel gekregen door de nieuwsoutlet. Het is een roep om aandacht op de positieve effecten van online daten. Het hoeft namelijk niet allemaal een negatieve klank te hebben. Caspering brengt daar verandering in door het respect terug te brengen in de manier waarop singles elkaar afwijzen. Door de dating en chat apps is het contact onpersoonlijk geworden maar dit betekent immers niet dat niemand met respect behandeld hoeft te worden. In dit opzicht is ook “geen reactie is geen interesse” een veelbesproken onderwerp.

De laatste jaren zijn verschillend dating termen opgedoken die veelvoorkomende situaties een naam geven. Niet lang geleden kwam de term Pigging nog in het nieuws nadat een Nederlandse jongeman een Engelse vrouw voor schut gezet had. Bekijk deze pagina voor een recente lijst met dating termen en afkortingen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…