Gay seksdate? Dit zijn je opties voor een pikante homodate

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
17 minuten leestijd

Als het op daten aankomt, dan kunnen we wel stellen dat er veel is veranderd in de afgelopen twintig jaren. Terwijl je in de beginjaren van deze eeuw nog naar een club, bar of parkeerplaats moest om andere mannen te regelen voor een seksdate, open je tegenwoordig een app om vanavond nog af te spreken met een gewillige jongeman. De tijden veranderen en dat geldt ook voor seksdating.

Dankzij alle technologie die we in ons dagelijkse leven gebruiken is het niet meer nodig om de ontmoetingsplekken af te struinen. Urenlang wandelen en zoeken naar gelijkgestemden? Niet meer van deze tijd. Door de opkomst van datingsites en app ben je binnen enkele klikken in gesprek met iemand die precies hetzelfde wil als jou. Daarom vertellen wij je over de opties die je hebt.

7 opties voor gay seksdating

Allereerst is het belangrijk om te weten dat bijna elke (homo)man z’n seksdate online regelt. Dat kan via een gay-app, via een datingsite of met behulp van een chatsite voor homomannen. Hoewel de technologie achter deze platforms verschilt, gaat het meestal om hetzelfde: mannen die berichten uitwisselen met andere mannen. Maar niet alle platforms voor homo’s zijn hetzelfde.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Sommigen platforms zijn meer gericht op het gemeenschapsgevoel, anderen meer op daten en weer anderen zijn meer gericht op seksuele contacten. Als je de voorkeur geeft aan het laatstgenoemde, het fysieke aspect, dan zijn dit de opties die je hebt.

Gaybuddy

1. Gaybuddy

Zoals de naam al aangeeft, vind je hier je gaybuddy. Als een van de bekende chatsites staat Gaybuddy bekend als een plek waar je je behoeften en verlangens kunt vervullen. Flirten, seksuele gesprekken en intieme onderonsjes: het kan allemaal bij deze homo-ontmoetingsplek. En het speelt zich allemaal online af op Gaybuddy.

Registreren voor een account is gratis en neemt maar weinig tijd in beslag. Het voordeel van een datingsite zoals Gaybuddy is dat er een handmatige controle van de leden is waardoor je relatief veilig en anoniem mannen kunt leren kennen.

App StoreGoogle Play

grindr

2. Grindr

Van alle datingapps voor mannen die een avontuurtje willen meemaken is Grindr waarschijnlijk het bekendst. Als mensen het over een homo-app hebben, dan wordt Grindr het eerst genoemd. Grindr is dan ook de app die homodating groot heeft gemaakt en miljoenen gebruikers hebben via de app een snelle hookup geregeld.

Hoewel Grindr door de jaren heen van strategie is veranderd, en het zich niet meer alleen op sekscontacten richt, blijft dat nog wel altijd de grootste reden waarom mannen de app gebruiken. Online seksdaten begon bij de Grindr-app en na ruim vijftien jaar is dat niet veel veranderd. Grindr is te downloaden in de appstores van Apple en Google.

App StoreGoogle Play

romeo

3. Romeo

Het sociale netwerk voor gay mannen dat eigenlijk gewoon een datingsite genoemd mag worden: Romeo. Dit Europese platform is beschikbaar als website, maar ook als app met uiteenlopende features. De app wordt veel gebruikt om snel en effectief mannen te ontmoeten voor een seksdate. Met miljoenen leden wereldwijd is Romeo een plek waar je veel mannen kunt tegenkomen, ook uit Nederland.

Wat Romeo bijzonder maakt? Dat is de community. De meeste van de gebruikers zijn op zoek naar écht contact, hoewel dat niet meteen betekent dat iedereen er op zoek is naar een seksdate. De gebruikers zien Romeo als een plek waar je alles kunt vinden, van een luisterend oor tot aandacht van andere mannen tot vriendschap en spannende dates. Wereldwijd is Romeo een van de grootste datingplatforms met meer dan drie miljoen gay, bi, trans en queer mensen.

App StoreGoogle Play

gaychat

4. Gaychat

Een van de bekendste chatsites voor mannen is Gaychat. Het is elke dag een komen en gaan van mannen die even willen chatten. Van oudsher is Gaychat een traditionele chatsite die zonder registratie te gebruiken is. Registreren is niet nodig; alleen een nickname, omschrijving en locatie zijn genoeg om te kunnen chatten. Hoewel Gaychat niet exclusief voor seksdaten bedoeld is, is dat wel het doel waarvoor het platform het meest wordt gebruikt.

Houd er wel rekening mee dat Gaychat – mede vanwege het ontbreken van een registratie en verificatie – een chatsite is die allesbehalve veilig is. Zoals Gaychat het zelf aangeeft, zijn er veel spammers aanwezig die niet tegenhouden kunnen worden door de moderators. Gaychat is alleen beschikbaar als website en niet als app.

bullchat

5. Bullchat

Ooit was Bullchat een van de populairste homochatsites van Nederland. Inmiddels is die populariteit sterk verminderd, ondanks het feit dat er nog altijd honderden mannen per dag actief zijn. Er is zelfs nu nog veel activiteit op de website, maar de controle op de leden is niet zoals het is geweest.

Over het algemeen is het niet moeilijk om een seksdate te vinden bij Bullchat. Maar het gebruik van de chatsite komt daarentegen wel met de nodige risico’s en gevaren. Je komt er jammer genoeg steeds meer mensen tegen die je eigenlijk niet wilt ontmoeten. Van fakers tot scammers en noem het maar op: Bullchat is niet aan te raden als je veilig wilt blijven. Lees meer over Bullchat en de alternatieven.

Gaypartner

6. Gaypartner (BE)

Voor de Belgen onder ons is er ook een platform voor seksuele contacten, Gaypartner genaamd. Deze chatsites is gemaakt voor Belgische homomannen die willen flirten en chatten met andere mannen. Gaypartner zelf geeft aan dat het meer dan anderhalf miljoen bezoekers per maand heeft. Deze wisselen maandelijks meer dan 100.000 berichten uit.

Als de Belgische variant van Gaybuddy komt GayPartner met een vergelijkbare werkwijze. Een beproefde methode van zoeken en gezocht worden met een eigen profiel. Om vandaag nog te chatten meld je je aan voor een profiel en voor je het weet zit je middenin een spannend gesprek.

App StoreGoogle Play

binkdate

7. Binkdate

Als er een datingsite is die duidelijk aangeeft dat het alleen is bedoeld voor seksdates, dan is het Binkdate wel. Bij een eerste blik op de website is dat al meer dan duidelijk. Laten we zeggen dat ze er niet omheen draaien bij Binkdate: het is gemaakt om afspraken te maken voor een seksdate.

Wat betreft de werkwijze is Binkdate enorm simpel. Iedereen krijgt de mogelijkheid om een profiel aan te maken waarin je je seksuele oriëntatie, leeftijd, lengte en andere eigenschappen kunt vermelden. Daarmee kunnen andere mannen snel scannen of je voldoet aan hun wensen. Als je met iemand contact wilt, stuur je snel een bericht met de berichtenfunctie. Binkdate is alleen beschikbaar als datingsite en niet als app.

Als je Binkdate probeert, dan kom je erachter dat niet alles is wat het lijkt. Er zijn namelijk veel fakers en scammers actief op de gay datingsite. Aangezien de moderatie ook niet naar wens is, zoals wij vaker horen, raden bij deze chatsite voor mannen niet aan.

Een website voor gayseksdating bied je de mogelijkheid om snel en effectief af te spreken zonder al te veel poespas. Geen langdurige gesprekken over je diepste geheimen en verborgen gevoelens; het draait er meer om de lust, spanning en het avontuur. De smalltalk die je gewend bent op een serieuze homodatingsite is niet nodig, want iedereen is op zoek naar één ding: spannende seksontmoetingen met een leuke jongen of man.

14 tips voor veilig seksdaten

Een seksdate zou spannend en plezierig moeten zijn. Niet twijfelachtig, intimiderend en gevaarlijk. Daarom is het belangrijk om veilig te blijven, want we weten allemaal met welke risico’s je te maken hebt als homoman zijnde. Dit zijn veertien tips die je helpen om de seksdate zo veilig mogelijk te ervaren.

1. Weet met wie je afspreekt

Anonimiteit is belangrijk voor de meeste homomannen, omdat het ze in staat stelt om volledig zichzelf te zijn. Sommigen zijn voorzichtig om te voorkomen dat hun omgeving erachter komt, anderen zijn hun seksuele oriëntatie nog aan het ontdekken. Het is daarentegen net zo belangrijk dat je weet wie je gaat ontmoeten, nog vóórdat je afspreekt.

Gezien de gevaren van afspreken met een onbekende is duidelijkheid nodig om veilig te blijven. Vraag bijvoorbeeld om een link naar een sociale mediaprofiel of iets anders waarmee je de identiteit van de ander kunt checken.

2. Gebruik betrouwbare apps en websites

Als je wilt seksdaten, gebruik dan alleen de bekende en gerenommeerde datingapps en websites. Dit vergroot de kans dat je met een betrouwbare partner afspreekt. Over het algemeen geldt dat hoe groter de datingapp, hoe beter de veiligheid is geregeld. Zo hebben de meeste homochatsites bijvoorbeeld helemaal geen registratie, terwijl sommige apps een profielverificatie kunnen doen.

3. Maak afspraken op openbare plaatsen

Het is veiliger om af te spreken in een drukke, goed verlichte locatie, zoals een café of restaurant. Een openbare plek voor je seksdate kiezen, in eerste instantie alleen voor de ontmoeting, is misschien wel de belangrijkste tip. Ga nooit meteen naar iemands woning of naar een andere privélocatie waar geen andere mensen aanwezig zijn. Kies liever een publieke locatie waar mensen in de buurt zijn als er iets misgaat. Dit maakt het veel veiliger en geeft je meer vertrouwen voorafgaand aan de date.

4. Deel geen persoonlijke informatie

Geef nooit je huisadres, bankrekeningnummer of andere persoonlijke informatie uit voordat je iemand beter kent. Hoewel je mag zeggen hoe je heet, is het ook verstandig om niet te veel informatie te geven over je volledige naam. Je weet maar nooit wat er met je gegeven gebeurt als het gesprek niet naar wens verloopt.

5. Draag altijd bescherming

Draag altijd een condoom of andere vorm van bescherming tijdens de seks. Voor mannen die seks hebben met mannen is dit nog veel belangrijker dan voor hetero’s, zoals je waarschijnlijk wel wet. Je wilt immers geen seksueel overdraagbare aandoening oplopen, omdat je alleen even snel je seksbehoeften wilde vervullen. Vraag je date eventueel ook om de HIV-status en PrEP als je dat wilt weten.

6. Overleg over verwachtingen en grenzen

Praat met elkaar over wat je verwacht als je afspreekt. Dit kan variëren van een casual en speels gesprek over wat je opwindt tot wat je allemaal van plan bent met betrekking tot de fysieke intimiteit. Heb je bepaalde kinks die je wilt proberen of wil de ander misschien iets wat jij nooit zou doen? Zorg ervoor dat je beiden akkoord gaat met de afspraken, zodat er geen misverstanden kunnen zijn. Oftewel: bespreek duidelijk waar je grenzen liggen voordat je seks hebt. Dit zorgt voor duidelijkheid en comfort tijdens de seksdate.

7. Vermijd seks onder invloed van drugs of alcohol

Hoewel alcohol soms wordt gezien als seksuele smeerolie, kan het ook leiden tot slechte beslissingen op seksueel vlak. Dus drink met mate of vermijd het helemaal als dat mogelijk is. Ook drugsgebruik is niet slim tijdens dates, want dit kan leiden tot ongewilde situaties waarin je veiligheid in gevaar wordt gebracht. Het is beter om nuchter te blijven tijdens een seksdate, zodat je helder kunt nadenken en altijd de controle kunt houden.

8. Houd je telefoon bij de hand

Zorg ervoor dat je telefoon opgeladen is en dat je deze bij de hand hebt tijdens een seksdate. Hierdoor kun je altijd snel hulp inroepen als dat nodig is. Dit gaat niet alleen om fysieke gevaren van jezelf, maar ook om je sekspartner.

9. Vertrouw op je intuïtie

Soms kan het lastig zijn om te weten wat een goede seksdate is en wat niet. In de meeste gevallen moet je gewoon vertrouwen op je intuïtie. Als iemands gedrag apart lijkt of als er iets is dat niet goed aanvoelt, wees dan voorzichtig en vertrouw op je natuurlijke instinct. Een onveilig gevoel betekent meestal dat het een onveilige situatie is. Luister naar je intuïtie en ga niet door met een seksdate als je je niet op je gemak voelt.

10. Weet hoe je nee kunt zeggen

Ben je een jaknikker die moeilijk nee kan zeggen? Houd er dan rekening mee dat je grenzen dan snel in gevaar zijn. Denk erover na hoe je nee kunt zeggen om je grenzen te beschermen. Als je je ongemakkelijk voelt, zeg dat altijd nee – hoe moeilijk dat soms ook is.

11. Maak geen foto’s of video’s zonder toestemming

Een digitale souvenir van de seksdate is misschien leuk om te hebben, maar zonder toestemming foto’s en video’s maken tijdens de seksdate is niet gewenst. Dat geldt al helemaal als je sekspartner aanzienlijk onder invloed is. Dit is respectloos en kan ook gevolgen hebben voor jouw privacy.

12. Wees bewust van je omgeving

Als je op een openbare locatie afspreekt, wees altijd alert op mogelijke dreigingen in je omgeving. Homomannen zijn geregeld een doelwit. Kijk daarom uit voor verdachte personen of situaties en wees niet bang om contact met andere mensen te maken als er iets vreemd aan de hand lijkt te zijn. Loop snel weg en zoek hulp als je denkt dat het nodig is.

13. Zorg voor eigen vervoer

Als je wilt veilig blijven tijdens een seksdate is eigen vervoer noodzakelijk. Dat zorgt ervoor dat je altijd onafhankelijk bent tijdens de date. Geen eigen auto? Regel dan een Uber of taxi. Zo ben je niet afhankelijk van degene met wie je afspreekt en voorkom je dat deze controle over jou heeft tijdens de date.

14. Maak jezelf onherkenbaar

Het is bij de meeste chat- en datingsites niet verplicht om een foto te plaatsen. Mocht je niet herkend willen worden, dan kun je ervoor kiezen om slechts een deel van je lichaam te tonen. Let daarbij op de aspecten waaraan je herkend kunt worden, zoals tattoos en littekens. Het is dus niet nodig om een profielfoto met alleen je gezicht te plaatsen. Een foto plaatsen heeft altijd de voorkeur boven géén foto plaatsen – het vergroot de kans op contact aanzienlijk.

Het is belangrijk om veilig te blijven tijdens de seksdates die je hebt met andere mannen. Door de bovenstaande tips in acht te nemen, kan jouw volgende seksuele avontuur veel veiliger verlopen.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie