Home Binkdate

Binkdate

binkdate
Binkdate is een datingsite voor homo- en biseksuele mannen. Het is vooral een website waar je een seksdate kunt scoren; het is niet zozeer bedoeld voor mannen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De oproepjes die op Binkdate worden geplaatst zijn voor iedereen te zien, je hoeft geen account aan te maken of in te loggen voordat je de oproepen kunt bekijken. Je kunt zelfs gewoon op een oproep reageren zonder dat je bent ingelogd.

Dat maakt deze website laagdrempelig maar ook een vrijplaats voor fakers. Mocht je op zoek zijn naar een gay seksdate, dan ben je waarschijnlijk beter af bij Gaybuddy.

Bekijken op Gaybuddy

Hoe werkt het?

Je kunt op Binkdate gratis een oproep plaatsen. Wat je daar in schrijft mag je helemaal zelf weten. De meeste oproepen zijn overduidelijk seksueel en erotisch getint. Dat geldt ook voor de foto’s die bij de oproepen worden geplaatst. Het plaatsen van een foto is verplicht. Foto’s van gezichten zal je maar heel weinig aantreffen, het merendeel van de foto’s bij de oproepen toont mannelijke geslachtsdelen. Dat is natuurlijk niet zo vreemd voor een website die zich richt op homo seksdating.

Mocht je een oproep willen plaatsen dan is het verstandig om in je oproep geen persoonlijke gegevens te plaatsen zoals een emailadres of telefoonnummer. Zodra je een oproep plaatst moet je wel een e-mailadres opgeven, hier worden reacties op je oproep naartoe gestuurd. Ook als je reageert op een oproep moet je een geldig mailadres invullen zodat degene die je reactie ontvangt ook kan reageren.

Voor wie is het?

gay manBinkdate is specifiek gericht op homoseksuele en biseksuele mannen. Er wordt ook grif gebruik gemaakt van deze website door mannen die (nog) niet uit de kast zijn gekomen of die er een dubbelleven op nahouden. Zij willen vaak afspreken op parkeerplaatsen en vermelden dit dan ook nadrukkelijk in hun oproep. Het gaat wellicht om mannen die naast hun voorkeur voor seks met mannen ook een vrouw en wellicht een gezin hebben. Natuurlijk kan ook jij als biseksuele man een oproep plaatsen, bedenk alleen wel dat een dubbelleven je kwetsbaar en chantabel kan maken als je niet heel voorzichtig en discreet bent.

Gericht zoeken

Je kunt op Binkdate gericht zoeken naar contacten bij jou in de buurt. Dat is handig als je snel wilt afspreken en niet eerst nog drie uur wilt reizen. Je kunt ook zoeken op de leeftijd van de adverteerders. Als je iemand van je eigen leeftijd zoekt of juist een jonge jongen is dit een handige zoekoptie.

Verder kun je advertenties bekijken van mannen die een mobiel nummer bij hun advertentie hebben gezet. Met deze mannen kun je dus geheel buiten de website om direct contact leggen via Whatsapp of door ze te bellen. Houd er wel rekening mee dat dit soms professionele sekswerkers zijn die alleen beschikbaar zijn voor betaalde seks. Tot slot is er een tabblad waar je de nieuwste advertenties kunt inzien. Handig als je niet het risico wilt lopen dat je reageert op een oproep die wellicht al lang geleden is geplaatst en die dus niet meer actueel is.

Fake accounts

Er wordt over Binkdate in gebruikerservaringen online geklaagd over fake accounts die aanwezig zouden zijn. Als je op zo’n account reageert krijg je bijvoorbeeld spam van een betaalde escortservice voor mannen of andere reclame. Van de man waar je op reageerde hoor je natuurlijk nooit meer niet terug, want die bestaat hoogstwaarschijnlijk niet.

Je kunt dit misbruik melden bij Binkdate maar het is een beetje dweilen met de kraan open. Doordat het plaatsen van een oproep gratis is werkt dit het plaatsen van nepberichten wel erg in de hand. Hier zit natuurlijk ook wel een risico in als het gaat om geweld tegen homoseksuelen. Om deze reden raden we Binkdate niet aan. Gezien het reële risico dat je als man loopt op deze website hebben andere datingsites de voorkeur zoals deze:

De risico’s van gratis daten

gay seksdateEen oproep plaatsen op Binkdate is zo gebeurd. Je hebt in een handomdraai een tekstje in elkaar gedraaid en een pikante foto van jezelf met je smartphone is ook zo gemaakt. Maar wees wel voorzichtig met wat je doet. Je kunt verkeerde reacties krijgen op je oproep. Zeker als er wordt afgesproken op een afgelegen plaats zoals in ene bosrijke omgeving of op een parkeerplaats. Het komt helaas voor dat mannen naar zo’n locatie toe gaan om vervolgens opgewacht te worden door een groepje dat er alleen op uit is om je te mishandelen.

Neem in ieder geval altijd je mobiele telefoon mee en zorg dat deze je niet afhandig kan worden gemaakt. Als je maar even het vermoeden hebt dat het foute boel is probeer dan zo snel mogelijk te maken dat je wegkomt. Doe aangifte en stel de beheerders van Binkdate op de hoogte. Dit klinkt misschien allemaal erg negatief maar het is helaas noodzakelijk dat je je realiseert dat dit kan gebeuren.

Zijn je gegevens veilig?

Binkdate maakt gebruik van een https webadres. Je ziet als je de website in je browser laadt een slotje in de adresbalk. Dit zou moeten betekenen dat de website veilig is en dat je gegevens niet eenvoudig zijn te hacken. Maar een slotje en een https webadres zegt niet altijd alles. Wees dus altijd voorzichtig met het verstrekken en delen van informatie die privacygevoelig is.

Als je je telefoonnummer openbaar op een site als Binkdate zet dan is de kans natuurlijk vrij groot dat mensen met dat nummer aan de haal gaan. Je kunt dus het beste een tweede, prepaid mobiele telefoon aanschaffen die je voor je contacten op Binkdate wilt gebruiken. Die telefoon kun je dan uitzetten of desnoods niet meer gebruiken als je geen dates meer wilt of als je na verloop van tijd alleen nog maar spamberichten ontvangt omdat het mobiele nummer is gaan rondzwerven op het internet.

gay rainbow

Alternatieven voor Binkdate

Wanneer je op Binkdate niet vindt wat je zoekt dan zijn er gelukkig nog meer dating websites voor homo- en bi-mannen. Je kunt ook op deze datingsites gratis een oproep plaatsen om op deze manier in contact te komen met mannen die op zoek zijn naar een seksdate of misschien wel naar een serieuze relatie. Voorbeelden van alternatieven zijn GayParship en LexaGay. Er zijn zowel websites als apps waar je een oproep of profiel kunt plaatsen.

Voor alle homo datingsites en gay apps geldt dat je altijd voorzichtig moet zijn met het plannen van een date. Een date moet leuk zijn en zodra dat niet of niet meer het geval is dan is dat het moment om de date af te breken of af te blazen.