Binkdate

3,5 van 5

Op zoek naar die ene speciale persoon voor vanavond? Ontmoet hem bij Binkdate, de datingsite die niets aan de verbeelding overlaat. Deze doelgerichte site koppelt je aan een reeks mogelijke dates, gebaseerd op jouw eigen unieke voorkeuren. Neem het heft in eigen handen en probeer het uit, want bij Binkdate, begint jouw spannende avontuur vandaag.

PluspuntenExclusief voor homomannenGenoeg profielenActieve community
MinpuntenGebrek aan actieve gebruikersBeperkte functionaliteitenAanwezigheid nepprofielen

Een stoere kerel, een sterke man of een atletische knul: als we het over een bink hebben, dan weten we allemaal dat het om een vent gaat. En hoewel een bink zowel hetero als homo kan zijn, hebben de binks op Binkdate allemaal een seksuele geaardheid die is gericht op mannen.

Heb je nu zin en tijd om wat te doen? Wil je je (seksuele) gevoelens voor mannen ontdekken? Of wil je gewoon even erotisch chatten met andere mannen? Het is precies waar Binkdate voor gemaakt is: een seksdatingsite voor homo, bi en nieuwgierige mannen. Geen liefdespogingen, geen romantici en geen relatieverwachtingen – het draait er maar om één ding.

Binkdate is enorm laagdrempelig, wat het helaas ook plek maakt waar fakers vrijbrief krijgen. Wegens de klachten die wij hebben ontvangen over Binkdate raden wij een andere datingsite aan. Ben je op zoek naar een gay seksdate? Dan ben je waarschijnlijk beter af bij Gaybuddy.

Bekijk deze datingsite

Hoe werkt Binkdate?

Datingapps overspoelen het landschap voor online daten, maar Binkdate blijft trouw aan het klassieke concept van een datingsite. Sterker nog, het maakt gebruik van de beproefde methode van profielen en een klassiek berichtensysteem. Volgens Binkdate zelf is dit nog altijd dé manier om ‘snel en simpel een date’ te scoren.

Je kunt op Binkdate gratis een profiel aanmaken. Deze profielen zijn behoorlijk simpel, waarbij je de keuze hebt om foto’s te plaatsen en informatie over jezelf en je wensen te delen. Wat je in de profieltekst schrijft mag je helemaal zelf weten. Vul het aan met je kenmerken, zoals je lengte en gewicht, en je bent al klaar met je profiel op Binkdate.

Wat vooraf handig is om te weten: de meeste oproepen zijn overduidelijk seksueel en erotisch getint. Dat geldt ook voor de foto’s die bij de oproepen worden geplaatst. In tegenstelling tot veel andere datingsites is het plaatsen van een foto verplicht. Foto’s van gezichten tref je er echter nauwelijks aan – het merendeel van de foto’s bij de oproepen toont mannelijke geslachtsdelen.

De basis werkwijze van Binkdate is niet moeilijk te begrijpen. Met behulp van een zoekopdracht op locatie kun je leden bij je in de buurt vinden. De filters helpen je om alleen de profielen te zien die aansluiten op je voorkeuren. Op basis van de informatie in het profiel mag je bepalen wat je ermee wil: doorgaan naar een ander profiel of benaderen met een bericht. Dit is in het kort hoe Binkdate werkt, maar we leggen het nu ook in detail uit.

binkdate profiel

Aanmelden en profiel invullen

Lange vragenlijsten, veel eisen, nog meer voorwaarden: hebben we niet allemaal een hekel aan van die tijdrovende registratieprocedures? Gelukkig is daar bij Binkdate geen sprake van. Integendeel zelfs, het is slechts een kwestie van een minuut van je tijd. Het enige dat nodig is om lid te worden van de datingsite is het volgende:

 • (Schuil)naam
 • E-mailadres
 • Wachtwoord
 • Leeftijd

Bevestig je e-mailadres zodat Binkdate weet dat je een echt en bestaand e-mailadres gebruikt voor je account. Als je het bevestigt, dan kom je meteen terecht in het tweede deel van het aanmelden, want dan word je gevraagd om je profiel in te vullen.

Het invullen van je profiel kost iets meer tijd, maar alsnog is het zo gebeurd. In je profiel kun je informatie delen over je woonplaats, geaardheid, (penis)lengte, gewicht en meer. Ben je een top of zie je jezelf meer als versatile? Ook dit kun je vermelden in je profiel. Wat belangrijk is om niet te negeren: profielen zonder foto’s worden niet getoond in de zoekresultaten. In de praktijk betekent dit: geen foto = geen profielbezoekers. Een foto publiceren is dus cruciaal voor je succes op Binkdate.

Onze tips

Bij het gebruik van een gaydatingsite is het als man altijd belangrijk om te denken aan je veiligheid. We weten allemaal wat er kan gebeuren als je niet zorgvuldig bent. Dit zijn onze tips om veilig een datingsite te gebruiken:

 • Gebruik niet de automatische locatiedetectie, maar vul je woonplaats in.
 • Verzin een uniek en niet eerder gebruikt wachtwoord.
 • Vul niet je echte naam in, maar bedenk een unieke naam.
 • Maak een nieuw e-mailadres aan voor datingsites.
 • Vul geen persoonlijke gegevens in die je ware identiteit kunnen verklappen.
 • Deel niet te snel je persoonlijke gegevens met anderen.

Houd er rekening mee dat de profielen op Binkdate voor iedereen zichtbaar zijn. Je hoeft geen account aan te maken of in te loggen voordat je de profielen kunt bekijken.

Profiel verbergen

Heb je het even te druk met je carrière? Of heb een (seks)maatje gevonden waarmee je je de komende tijd wilt vermaken? Het is niet meer nodig om je profiel te verwijderen. Je kunt je profiel op Binkdate ook verbergen. Je profiel wordt dan niet getoond op de website totdat je hem weer zichtbaar maakt. Maar let op: jee kunt dan ook geen berichten meer versturen of ontvangen.

Gericht zoeken

Binkdate maakt het mogelijk om gericht te zoeken op basis van je voorkeuren en wensen. Je kunt op Binkdate bijvoorbeeld zoeken naar mannen bij jou in de buurt. Een snelle date? Dan is het handig dat je op locatie kunt zoeken, want je wilt dan niet eerst nog drie uur moeten reizen naar het eindpunt van Nederland.

Op zoek naar een wat oudere gast met ervaring? Met het leeftijdsfilter kun je iemand zoeken in een leeftijdsgroep die bij je wensen past. Ook als je iemand van je eigen leeftijd zoekt, of juist een jonge jongen, is dit een handige zoekoptie. Daarnaast kun je filteren op seksuele positievoorkeur, online-status, commerciële advertenties en alleen profielen met foto’s tonen. Via het berichtensysteem kun je meteen contact opnemen met de persoon achter het profiel.

Verder kun je advertenties bekijken van mannen die een WhatsApp-nummer, Kik-profiel of Snapchat bij hun advertentie hebben gezet. Met deze mannen kun je dus geheel buiten de website om direct contact leggen – zonder zelf lid te zijn van Binkdate. Houd er wel rekening mee dat dit soms professionele sekswerkers zijn die alleen beschikbaar zijn voor seks of seksuele diensten tegen betaling.

binkdate man

Daadwerkelijke dates

Stel je eens voor: je schopt tegen iets aan en het stuit tegen je televisie aan. Het scherm is verbrijzeld, terwijl een verticale gekleurde balk in beeld verschijnt. Een ongelukje kan gebeuren, je televisie is stuk. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe televisie wil je weten hoe andere die televisie ervaren. Want als je ergens 1.000+ euro voor neerlegt, dan wil je wel weten wat de ervaringen van anderen zijn. Bij Binkdate hebben ze iets vergelijkbaars: daadwerkelijke dates.

Om een bepaalde vorm van vertrouwen te creëren geeft Binkdate aan met wie je een date hebt gehad. Heb je een afspraakje gehad met een bink via de datingsite? In het profiel van de ander kun je dit aangeven. Als de ander dit ook bij jou doet, hebben jullie een succesvolle date en zal dit worden weergegeven op je profiel. Dit geeft anderen het vertrouwen dat je geen faker bent, omdat je immers al een date met iemand van Binkdate hebt gehad.

Onze beoordeling van Binkdate

De eerste keer dat ik de Binkdate-site op mijn computerscherm zie, valt mijn mond bijna open van verbazing. Het lijkt erop dat iedereen z’n jongeheer hier aan je wil laten zien. Dat is prima, maar dat is niet wat je verwacht als je een datingsite voor de eerste keer opent – de meeste apps en sites houden het in ieder geval op de homepage een beetje tactvol. Maar Binkdate dus niet.

Gelijk daarna overvalt het gevoel van een digitale tijdsprong me meteen. Het ontwerp is verouderd, iets wat ik niet verwacht had. Misschien is het een vorm van retro-chic? Het oogt wat saai en donker. ‘Een frisse nieuwe jas zou niet misstaan’, merk ik lichtelijk geamuseerd op in mijn notitieboekje.

Ronddwalen door de digitale gangen van Binkdate, kom ik wel een overvloed aan profielen tegen. Dat is dan toch een lichtpuntje. Duizenden mannen, allen op zoek naar een intieme connectie. Een speelveld vol potentie en mogelijkheden. Behalve dan dat – en hier slik ik even – een behoorlijk aantal van deze profielen fictief blijkt te zijn. ‘Dat doet de pret geen goed’, denk ik al snel. De transparantie van Binkdate is daar bovendien niet duidelijk over en daardoor voelt het toch als een domper.

Met een enigszins gedempte enthousiasme probeer ik verder te navigeren. Het feit dat Binkdate zo specifiek op Nederland en homomannen gericht is, spreekt me wel aan. Hier heb je een doelgroep van mannen die mannen zoeken voor seks, en geen twijfel mogelijk, die doelgroep wordt bediend.

Wat me verder opvalt, is dat Binkdate geen mobiele app heeft. In een tijdperk waarin we aan onze smartphones vastgeplakt zitten alsof ze onze reddingslijn zijn, komt dat toch over als een serieus nadeel. De functionaliteit en het gemak van Binkdate missen dus helaas de aansluiting met het tijdperk van ‘overal en altijd’ online zijn.

Na wat veldwerk, waan ik me bijna een detective met mijn notitieboekje vol observaties over Binkdate. Ik kijk nog een laatste keer naar mijn scherm, een lichte frons tussen mijn wenkbrauwen. Binkdate zit boordevol potentieel, maar het voelt een beetje alsof ze de laatste boot hebben gemist. Een renovatie van het ontwerp en de techniek zou de app een nieuwe leven in kunnen blazen. Maar totdat die dag er is, blijft mijn Binkdate-avontuur na deze eerste verkenning bij een gematigde 3,5 van de 5.

Beoordeling vond plaats in september 2023 door Thomas Lammers.

Voor wie is het?

Binkdate is specifiek gericht op mannen die zich aangetrokken voelen tot mannen. Het is bedoeld voor homoseksuele, biseksuele en nieuwsgierige mannen die in de markt zijn voor seksuele contacten. Waar Binkdate niet voor is? Serieuze relaties, duurzame liefdesverbindingen en noem het maar op. Binkdate draait voor 99% om de spanning, seks en erotiek.

“Simpel en snel een date scoren!” – Binkdate

Hoewel Binkdate bekend staat als een platform voor homomannen, wordt er ook grif gebruik van gemaakt door mannen die (nog) niet uit de kast zijn of zij die een dubbelleven leiden. Zij willen vaak afspreken op buitenlocaties of geven aan dat ze zich verplaatsen: ze vermelden dit dan ook nadrukkelijk in hun profiel.

Vanwege het seksuele karakter van Binkdate en de beperkte voorwaarden voor expliciete inhoud, mag je er rekening mee houden dat je erotische beelden te zien krijgt. Naaktheid en het tonen van geslachtdelen is er toegestaan – wat bij een eerste bezoek aan Binkdate al meteen duidelijk is. De minimale leeftijd voor Binkdate is 18 jaar oud.

Gratis en betaald

Binkdate is een website waar iedereen zich gratis en zonder kosten kan inschrijven. Maar dat betekent niet dat het helemaal gratis is. Sommige functies kosten niets, terwijl andere functies tegen betaling beschikbaar zijn. Het aanmaken van een account is gratis, net als het creëren van een profiel, foto’s toevoegen en zoeken naar andere Binkdaters. Je kunt gratis de profielen bekijken, inclusief de foto’s en alle informatie. En ook kun je berichten ontvangen en versturen zonder kosten te maken. Dit valt onder het gratis lidmaatschap:

 • Registreren
 • Profiel invullen
 • Foto’s publiceren
 • Profielen zoeken
 • Profielen filteren
 • Profielen en foto’s bekijken
 • Profielbezoekers bekijken (1 dag)
 • Berichten lezen, ontvangen en versturen

Wat je niet kunt met dit gratis lidmaatschap? Dat zijn de onderdelen die beschikbaar zijn onder het Premium-abonnement, Omhoogplaatsen en de Spotlight-functie.

spotlight binkdate

Spotlight

Wil je opvallen met je profiel? Als je je profiel in de spotlight zet, dan val je extreem veel op. In de spotlight staan op Binkdate betekent dat je profiel groter en bovenaan alle profielen wordt getoond. Het is beschikbaar voor € 2,00 per keer. Dit is onderdeel van de Spotlight op Binkdate:

 • Je staat 8 uur lang in de spotlight op elke pagina.
 • Je kunt aan/uitzetten dat je direct beschikbaar bent om te daten.
 • Je bent altijd zichtbaar, ongeacht filters & zoekopdrachten van anderen.

Omhoogplaatsen

Meer bezoekers naar je profiel krijgen? Met de Omhoogplaatsen-functie word je weer bovenaan de zoekresultaten getoond. Voor een bedrag van € 1,40 per keer sta je weer bovenaan in de volgende overzichten:

 • Regio overzicht.
 • Online overzicht.
 • Recente profielen.

Premium

Voor een vast bedrag per maand toegang krijgen tot een aantal nieuwe functies en geen limieten meer in het gebruik van de datingsite? Het kan met Premium van Binkdate. Dit zijn de voordelen van het Premium-abonnement:

 • Profiel valt meer op.
 • Profielbezoeken van de afgelopen 7 dagen bekijken (i.p.v. 1 dag).
 • Commerciële reclames verbergen.
 • Chats worden 30 dagen bewaard (i.p.v. 10 dagen).
 • Wis bezoekers of je eigen bezoek.
 • Onbeperkt profielen markeren als favoriet.

Al deze extra functies zijn onderdeel van Premium, het abonnement dat beschikbaar is met een looptijd van 1 maand, 3 maanden en 1 jaar. Hoe langer de periode van het abonnement, hoe voordeliger het is. Dit zijn de prijzen van Premium:

 • 1 maand voor € 7,95
 • 3 maanden voor € 20,85 (€ 6,95 p/m)
 • 1 jaar voor € 71,40 (€ 5,95 p/m)

Belangrijk om te onthouden: het abonnement wordt na afloop van deze periode stilzwijgend verlengd. Het abonnement loopt voor onbepaalde tijd door. Hoewel Binkdate dit niet vermeld tijdens de betaling, is het wel degelijk een doorlopend abonnement, zo wordt ook bevestigd in de voorwaarden.

App en website

Van een datingsite met de populariteit van Binkdate verwacht iedereen dat het nu wel een app zou hebben, maar dat is niet het geval. Binkdate heeft (nog) geen app: het is exclusief beschikbaar als datingsite. Dat wil echter niet meteen zeggen dat het niet te gebruiken is op smartphones en tablets, want dat is het wel. Binkdate is op elk apparaat te gebruiken via de internetbrowser. De datingsite is mobielvriendelijk – de inhoud past zich aan het scherm aan, of dat nu een smartphone is op desktop computer.

Privacy en veiligheid

In gebruikerservaringen wordt er over Binkdate geklaagd dat er veel fake-accounts aanwezig zijn. Als je op zo’n account reageert, krijg je bijvoorbeeld spam van een betaalde escortservice voor mannen of andere reclame. Van de man waar je op reageerde hoor je natuurlijk nooit meer niet terug, want die bestaat hoogstwaarschijnlijk niet. Binkdate geeft niet expliciet aan dat het gebruikmaakt van fictieve profielen, maar dat lijkt wel het geval te zijn.

Je kunt misbruik melden bij Binkdate, maar het is een beetje dweilen met de kraan open. Doordat het plaatsen van een profiel gratis is werkt dit het plaatsen van nepberichten erg in de hand. Hier zit natuurlijk ook wel een risico in als het gaat om geweld tegen homoseksuelen. Om deze reden raden we Binkdate niet aan. Gezien het reële risico dat je als man loopt op deze website hebben andere datingsites de voorkeur zoals deze:

Veiligheid en risico’s

Een profiel publiceren op Binkdate is zo gebeurd. Je hebt in een handomdraai een tekstje in elkaar geflanst en een intieme foto van jezelf is met je smartphone ook zo gemaakt. Hoe simpel dit alles ook lijkt, het is nog altijd een risicovolle onderneming om jezelf op deze manier te presteren. Vooral als de datingsite in kwestie niet bekend staat om de zorgvuldige controle van nieuwe leden.

Wees altijd voorzichtig wanneer je gaat daten met iemand via Binkdate. Zeker als er wordt gezegd dat iemand alleen kan verplaatsen en niet ontvangen. Kan de ander alleen op een afgelegen plek afspreken, zoals in een bos of nabij een parkeerplaats? Dan mag je gaan twijfelen of het wel de real deal is. Het komt helaas maar al te vaak voor dat homo- en bi mannen gelokt worden door kwaadwillenden.

Gegevensbescherming

Binkdate maakt gebruik van een https-webadres en SSL-encryptie. Dit betekent dat de websiteverbinding beveiligd is en dat je gegevens niet eenvoudig zijn te onderscheppen. Maar een slotje en een https-webadres zeggen niet altijd alles. Wees dus altijd voorzichtig met het verstrekken en delen van informatie die privacygevoelig is.

Als je je telefoonnummer deelt op een site als Binkdate, dan is de kans groot dat mensen er met je nummer aan de haal gaan. Je kunt dus het beste een tweede, prepaid telefoonnummer aanschaffen die je uitsluiten voor dating gebruikt. Op Binkdate en op de andere gay datingplatforms waar je actief bent.

Alternatieven voor Binkdate

Zijn er te veel fakers aanwezig? Ben je de nepprofielen zat? Of heb je op Binkdate gewoon niet kunnen vinden wat je zoekt? Er zijn gelukkig nog meer datingwebsites voor homo- en bi-mannen. Je kunt ook op deze datingsites gratis een oproep plaatsen om op deze manier in contact te komen met mannen die op zoek zijn naar een seksdate of misschien wel naar een serieuze relatie. Een voorbeeld van een alternatief is deze datingsite:

Bekijk deze datingsite

Over Binkdate

Binkdate.nl is eigendom van 4uMedia BV, een bedrijf dat in Nederland is gevestigd. Het is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en beheerder van meerdere datingsites en escortsites. Heb je een vraag over het datingplatform van Binkdate? De helpdesk is bereikbaar via het contactformulier op de website.

Beoordeel Binkdate

Alle beoordelingen van Binkdate

3,0
Rated 3,0 out of 5
3,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed67%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk33%

Eenvoudige interface

Rated 4,0 out of 5
12 april 2024

De interface is eenvoudig waardoor het makkelijk is om door profielen te bladeren en matches te vinden

Papegaai3
Gecontroleerd

Tijdverdrijf

Rated 4,0 out of 5
20 maart 2024

Chatsite s een leuke manier om de tijd door te brengen. Het is ontspannend en vermakelijk

Irene
Gecontroleerd

Je kan 1 foto per bericht versturen en ze hebben geen app

Rated 1,0 out of 5
27 januari 2024

Zie hiervoor

Andre
Gecontroleerd