Homo chat: dit is hoe en waar je met homo mannen kunt chatten

Jay
Door Jay
7 minuten leestijd

Chatten doen we zo’n beetje elke dag via diensten als Whatsapp of Facebook Messenger, maar niet iedereen zal chatten met onbekenden in bijvoorbeeld een chatroom. Toch is het steeds gebruikelijker om mensen online te leren kennen in plaats van in het plaatselijke café. Denk alleen al aan alle dating apps en je hoeft tegenwoordig niet eens meer de deur uit om een date te regelen.

Zo hebben we dating apps als Tinder die ons aan het swipen hebben gezet, maar zijn er ook speciale apps die bedoeld zijn voor homo’s en lesbiennes. De meest bekende daarvan is Grindr, maar dat neemt niet weg dat er nog meer online opties zijn om andere homo’s te ontmoeten. En die zijn lang niet altijd gericht op het daten zelf. De meeste chatsites hebben namelijk een erotisch tintje en zijn bovendien erg discreet. Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van chatten met gay mannen? Vandaag namen we er een paar met je door.

Chatten met homo mannen

Chatten doen we het liefst met gelijkgestemden en zo heeft iedereen zijn of haar voorkeuren. Die voorkeuren kunnen zich baseren op geografische gegevens, persoonlijke interesses, fysieke kenmerken, religieuze voorkeuren, en uiteraard: geaardheid.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Voor de homo’s en biseksuelen onder ons bestaan er al lange tijd speciale chatdiensten en dat maakt het wel zo prettig, want laten we duidelijk zijn: nog lang niet iedereen in de gay community is uit de kast. Via een chatdienst kun je als homo zijnde nog redelijk op de vlakte blijven en toch nieuwe mensen ontmoeten. Sterker nog: misschien is een chatdienst wel een hele prettige uitkomst voor je om je hart te luchten en even gewoon jezelf te zijn.

Niet zo gek dus dat chatten met homo’s vanwege de discretie en de toegankelijkheid steeds gebruikelijker is in Nederland. Dat zien we ook terug in het groeiende aanbod van de chatsites en mobiele apps.

Websites en apps

Nederland is één van de landen die voorop loopt op het gebied van homoacceptatie en dat is natuurlijk alleen maar toe te juichen. Kijken we naar online gay dating, dan zien we eigenlijk hetzelfde terug: ook online bestaan er volop mogelijkheden voor homoseksuelen en bi’s.

Gaybuddy

Gaybuddy

Dit is gelijk één van de meest gebruikte online ‘ontmoetingsplaatsen’ in Nederland voor vooral mannen. De website geeft aan vooral gericht te zijn op spanning en aan opwinding is dan ook geen enkel gebrek op Gaybuddy. Wat we daarmee bedoelen? Dat een aanzienlijk deel van de gebruikers erotische bedoelingen heeft en dat is terug te zien in zowel de profielen als het chatgedrag van de leden. Tegelijkertijd proberen de moderators van Gaybuddy zoveel mogelijk nepprofielen te vermijden en daarom worden alle profielen handmatig gecontroleerd.

Bezoek Gaybuddy

grindr

Grindr

Dat is iets minder bij Grindr, de meest gebruikte dating app ter wereld voor homoseksuelen. Deze app heeft als belangrijkste doel om leuke mensen te ontmoeten voor misschien wel een relatie. Grindr kun je beschouwen als een variant op Tinder die gericht is op homo’s, bi’s, en transseksuele gebruikers. Ook in Nederland geniet de app van een ongekende populariteit.

Het voordeel ten opzichte van andere websites is dat Grindr niet alleen gericht is op seksueel verkeer, maar ook op daten in het algemeen. Het gebruik van Grindr zit hetzelfde in elkaar als bij Tinder, wat betekent dat je een profiel aanmaakt, geografische en demografische voorkeuren instelt en je mag gaan swipen. Bij Grindr ontmoet je mensen op basis van jouw geografische locatie en daarbij geldt: hoe dichterbij, hoe spannender.

App StoreGoogle Play

bullchat

Bullchat

Met Bullchat hebben we wederom een chatsite te pakken en wel eentje dat gericht is op zowel homo’s als lesbiennes. Een account aanmaken hoeft niet, waardoor je met een paar simpele gegevens (zoals je locatie en gebruikersnaam) meteen aan het chatten kunt gaan. Bullchat biedt ook de mogelijkheid tot webcammen en verzekert jouw anonimiteit. Zo is jouw ip-adres niet zichtbaar voor andere gebruikers en ben je ook niet verplicht om bijvoorbeeld een afbeeldingen te uploaden.

De meeste gebruikers van Bullchat zijn tussen de 25 en 45 jaar en zijn op zoek naar spannende contacten. Dat de website elke dag wordt gebruikt door meer dan 60.000 gebruikers zorgt ervoor dat je flink wat nieuwe contacten kunt scoren.

gaychat

Gaychat

Toegegeven, het heeft misschien het design van een chatbox uit de jaren ‘90, maar het is wel gelijk één van de bekendste homo chatsites van ons land. Op Gaychat.nl kun je chatten en cammen met duizenden mannen en jongens. Vooral het cammen is erg populair onder de gebruikers. In principe werkt de chatsite als andere websites en dat betekent dat je een profiel aanmaakt en toegang krijgt tot de chatruimte waar je weer kunt kiezen uit een chatbox die past bij jouw interesses of andere voorkeuren.

Let wel dat Gaychat gebruikers vanaf 16 jaar toestaat, wat betekent dat er ook een hoop jongere leden zijn. De meeste andere websites werken namelijk met een minimale leeftijd van 18 jaar. Ook op Gaychat zijn veel gebruikers op zoek naar erotische avonturen, dan wel virtueel of via een date. Mocht je op zoek zijn naar iets meer inhoud, dan is dit wellicht niet de site waar je naar op zoek bent.

Bezoek Gaychat

Let wel op

Omdat bovenstaande websites vooral gericht zijn op chatten en anonimiteit doe je er goed aan om jezelf niet teveel bloot te geven. Pas op met het delen van gevoelige informatie.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie