bullchat
Twee top daddies die een bttm stud zoeken, een 19-jarige student die ‘gewoon even’ rondkijkt en een dertiger die zichzelf een camslaaf noemt: op Bullchat kom je deze mannen tegen. Met wat ooit een van de populairste platforms voor mannen was, stelt Bullchat een gebruiksvriendelijke, maar enorm simpele chatsite beschikbaar.

Heb je tijd over en zoek je iemand voor vanavond? Wil jij je (seksuele) verlangens naar mannen ontdekken? Of is een kinky chat al voldoende om aan je trekken te komen? Het is precies waar Bullchat voor is gemaakt: om gesprekken tussen gays te faciliteren. In die zin is Bullchat een seksdatingsite voor homo, bi en nieuwgierige mannen. Geen romantiek, geen liefde op het eerste gezicht en geen serieuze relaties – Bullchat staat synoniem aan seks voor mannen.

“Chat, Meet, Play” – Bullchat

Bullchat wordt door velen als een gevaar voor de gay-samenleving gezien. Omdat iedereen zich doodeenvoudig kan aanmelden is de chatsite een plek geworden waar dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Het wordt gezien als de gevaarlijkste plek voor mannen die willen afspreken, omdat de beheerders er weinig aan doen om de veiligheid van gebruikers te waarborgen.

Vanwege de aanhoudende negatieve publiciteit en vele klachten over Bullchat raden wij een andere gaydatingapp aan. Als je op zoek bent naar een datingapp voor gay’s, dan raden wij eerder de volgende chatsite aan:

Bezoek GayParship

Wat is Bullchat?

Bullchat is een anonieme gay-chatroom waar je andere jongens van over de hele wereld kunt ontmoeten. Hoewel dit de officiële beschrijving is waarmee de chatsite zichzelf profileert, weet iedereen dat Bullchat met name in Nederland populair is. Wat dat betreft is Bullchat net een Nederlandse homobar waar je ‘online’ met duizenden andere bezoekers kunt praten.

Dankzij een simpel chatsysteem is registreren niet vereist en kun je met alleen een bijnaam al chatten met andere mannen. In de chats kan iedereen berichten uitwisselen, afbeeldingen verzenden en een videochat starten. Bullchat wordt vooral gebruikt voor gay dating en minder voor platonische relaties.

Hoe werkt Bullchat?

Terwijl de meeste datingapps zich continu blijven aanpassen, houdt Bullchat zich vast aan het vaste concept van een klassieke chatroom. Vanaf 2005 is er dan ook niet veel veranderd aan de werkwijze van Bullchat. De chatsite voor mannen is erg simpel in gebruik – het is niet eens nodig om een account aan te maken.

Geen registratie vereist

Vanuit de basis is Bullchat gemaakt om privacyvriendelijk te zijn. Dat wil zeggen: met zo min mogelijk informatie inloggen en chatten. Je bezoekt de website om in te loggen. Dit gebeurt volledig anoniem en je kunt zelfs een nickname invullen, dus niet je echte naam. Je kunt een locatie selecteren, maar dit hoeft niet: geen locatie mag ook. Je kunt daarnaast nog een foto uploaden als profielfoto en iets over jezelf vertellen. Bullchat vraagt alleen om deze gegevens:

 • Gebruikersnaam (vereist)
 • Beschrijving
 • Afbeeldingen
 • Locatie

Locatie delen

Als je Bullchat in een browser gebruikt, wat de meeste gebruikers ook doen, dan kun je Bullchat toegang geven tot je locatie. De chatsite vult je locatie dan automatisch in op basis van de info die je browser deelt. Aangezien dit tot op de wijk nauwkeurig kan zijn, moet je er wel rekening mee houden dat dit wel heel precies is – en of je dat wel wil. Mocht je de locatie willen wijzigen, dan tik je op je locatie en kies je op de kaart een andere locatie uit.

bullchat inlog

Chatbox

Zodra je de basisgegevens hebt ingevuld, kom je in de chatbox terecht. Dit is waar het om draait bij Bullchat en dit is de plek waar je op zoek kunt gaan naar mannen. Je kunt op regio zoeken naar mannen, maar ook aan de hand van gebruikersnamen en foto’s. Als je even door de foto’s of namen scrolt, dan kom je er al snel achter waar Bullchat voor bedoeld is: een snelle seksdate.

Waar de mannen naar op zoek zijn geven ze meestal aan met behulp van hun nickname. Ze nemen vaak niet eens de moeite om hun beschrijving in te vullen, maar proppen alles met een paar korte termen in hun gebruikersnaam. Vanuit de chatbox kun je zoeken naar geschikte gesprekspartners, met ze chatten en cammen.

Aangezien de profielen van gebruikers niets aan de verbeelding overlaten, is dat iets om rekening mee te houden. Het overgrote merendeel van de bijnamen zijn seksgerelateerd of geven een seksuele wens weer. Dat geldt zowel voor de namen als voor de foto’s die bij de profielen horen. Laten we dus stellen dat Bullchat niet met een preutse bril bekeken kan worden. In tegenstelling tot veel andere datingapps en sites is het plaatsen van een persoonlijke afbeelding echter niet verplicht.

Sneltoetsen
 • Ctrl + [M]: lees bericht
 • Ctrl + [+]: inzoomen
 • Ctrl + [-]: uitzoomen
 • Ctrl + [0]: zoom resetten
 • F11: Fullscreen modus
Onze tips

Bij het gebruik van een gaydatingsite is het altijd zeer belangrijk om te denken aan je veiligheid. Vooral Bullchat is het nemen van voorzorgsmaatregelen een must. Dit zijn onze tips om veilig de chatsite te gebruiken:

 • Gebruik niet de locatiedetectie van je browser, vul handmatig je locatie in.
 • Bedenk een unieke gebruikersnaam.
 • Vul nooit je echte naam in.
 • Gebruik een nieuw e-mailadres voor online contacten.
 • Vul geen persoonlijke gegevens in.
 • Stap eerst over een naar andere chatapp voor het afspreken.
 • Spreek niet te snel af.

Houd er rekening mee dat iedereen zich kan aanmelden op Bullchat. Iedereen die bekend is met de chatsite zal kunnen bevestigen dat de chatsite niet alleen overspoeld wordt door homomannen die willen afspreken, maar ook door fakers, catfish, oplichters en anderen die niets goeds van plan zijn. Het advies is daarom om altijd uiterst voorzichtig te zijn met Bullchat-contacten.

“192 94 kg 54 18.5 bttm ontvang!” – Bullchat gebruiker

Zoeken

Bij Bullchat kom je na het inloggen meteen terecht in de chatbox. Links zie je de nieuwste aanmeldingen, in het midden de chatters die je kunt benaderen en rechts worden de gesprekken getoond. Door op de menu-icoontje te tikken kun je de lijst met chatters anders indelen, ofwel door deze te sorteren op gebruikersnaam of op afstand. Als extra optie kun je ook nog selecteren op basis van de profielen die een foto hebben bijgevoegd. Met de pijltjes kun je van het ene naar het andere profiel navigeren.

In de lijsten met gebruikersnamen kun je gebruikers selecteren die je wilt spreken. Tik op de naam om het profiel te bekijken. Aan de rechterzijde wordt het profiel getoond, terwijl je onderin in het chatformulier een bericht kunt versturen naar diegene. Open het gesprek door een bericht te typen of deel meteen een afbeelding.

“31 onervaren geil. Fantasie is om gedwongen naakt te moeten voor jouw plezier.” – Bullchat gebruiker

Contact leggen is over het algemeen niet lastig op de Bullchat-website. Je geeft aan waar je naar op zoek bent, of in je naam of in je beschrijving, en je krijgt bijna automatisch al de eerste berichten binnen. Andersom kan het natuurlijk ook. Als jij een interessante nickname ziet met precies hetgeen wat je zoekt, dan kun je zelf ook contact opnemen met de man.

Je kunt berichten versturen naar elkaar, maar je kunt ook de webcam aanzetten zodat je elkaar kunt zien. Als je de webcam inschakelt, kun je ervoor kiezen om deze aan iedereen te tonen of alleen aan de personen met wie je in gesprek bent. Dat is wel zo fijn als je verder anoniem wilt blijven op de chatsite.

Gekleurde letters

Leg je het liefst contact met nieuwe gebruikers? Of wil je alleen profielen bekijken die een beschrijving hebben? Of foto’s? Met de gekleurde letters kun je snel zien bij wie je moet zijn.

 • New
 • Text
 • Profile
 • Cam

Met de letters NTPC maakt Bullchat bekend wat er bij een profiel verwacht kan worden. Een PC vermelding achter een gebruikersnaam betekent dat diegene een webcam heeft en een profiel. Een NT vermelding geeft bijvoorbeeld aan dat diegene zowel nieuw is en ook een tekst heeft ingevuld bij de omschrijving van het profiel.

Het is anoniem

Voor wie is het?

Als homo, bi man of nieuwsgierige jongen heb je vast wel eens kennisgemaakt met Bullchat. Mocht dat niet zo zijn, dan weet je wel meteen wat de doelgroep is van de klassieke chatkamer. Bullchat is een chatsite met webcamfeature waarmee je snel grote aantallen mannen kunt leren kennen. Het is bedoeld voor homo’s, biseksuele mannen en mannen die nieuwsgierig zijn naar andere mannen.

Wat Bullchat vooral anders maakt dan veel datingapps en datingsites is dat het vooral bedoeld is voor seksdates met mannen. Snelle afspraken, discreet en anoniem: dat is in het kort waar het om gaat op Bullchat. Als je niet op zoek bent naar een seksdate maar een relatie, dan ben je bij Bullchat op het verkeerde adres. De gebruikers zijn voornamelijk uit op een quick-fix: een seksdate.

Gevoelens komen er vaak niet aan te pas en lust is het enige dat telt. Als je op zoek bent naar een man voor een vaste relatie, of iets met meer diepgang, dan zijn er betere opties. Andere datingsites die alleen homo’s toelaten zijn de volgende.

Twijfel je of de term ‘hetero’ wel bij je past? Heb je het gevoel dat je niet in één hokje thuis hoort? Of dat je niet tevreden bent met het label dat je draagt? Ondanks dat Bullchat bekendstaat als het platform voor homo’s, wordt de chat ook veelvuldig gebruikt door mannen die nog niet precies weten waar hun seksuele interesses liggen.

Bovendien is Bullchat een plek waar mannen komen die willen experimenteren. Of dat nu met Party and Play is een kinky fantasie: de meest gekke wensen komen voorbij in de chats op Bullchat. Wat dat betreft is Bullchat dus ook een plek waar mensen hun fantasieën laten uitkomen en meer sekservaring kunnen opdoen. Bullchat is daarmee een sekspositief platform waar alles open en bloot besproken wordt.

Vanwege dit alles kun je op Bullchat te maken krijgen met seksuele verzoeken, expliciete inhoud en naaktheid. Je kunt erop rekenen dat je al snel erotische beelden te zien krijgt – zelfs beelden die je misschien liever niet had gezien. Bijna alles is toegestaan op Bullchat, wat bij een bezoek aan Bullchat al meteen duidelijk is.

bullchat chat dashboard

Gratis en betaald

De Bullchat-website kun je niet echt zien als een datingsite. Het is meer een chatbox die mannen bij elkaar brengt. Je kunt zonder kosten inloggen en gebruikmaken van alle functies. Berichten versturen is gratis, maar ook webcammen met andere mannen is kosteloos. Hierdoor is Bullchat toegankelijk voor ieder budget en zijn de kosten nooit een probleem, aangezien deze er niet zijn. Althans, niet voor ‘normale’ gebruikers.

 • € 0,99 euro voor 24 uur

Iedereen die op Bullchat een dienst aanbiedt, dient dit te doen met een persoonlijke advertentie. Deze advertenties kosten wel geld, hoewel het slechts 99 cent per keer is. Voor iedereen die geen dienst aanbiedt is Bullchat echter wel gratis in gebruik. Hoe dit kan?

Bullchat verdient niet direct aan de gebruikers die er chatten. Je hoeft geen abonnement af te sluiten en ook hoef je niet te betalen voor extra functies, zoals gebruikelijk is op datingsites. In plaats daarvan biedt Bullchat advertenties aan die wel of niet relevant zijn voor homo’s. Zo zien we bijvoorbeeld dat er geadverteerd wordt voor poppers, wat natuurlijk een product is die aansluit bij de behoeften van de Bullchatters. Omdat deze adverteerders betalen voor de zichtbaarheid in de chatbox hoeft Bullchat geen geld te vragen aan gebruikers.

App en website

Van Bullchat werd al heel lang verwacht dat er wel een app zou komen, maar tot op heden is deze er nooit gekomen. De reden is voor kenners echter wel duidelijk: de naaktheid en seksuele content wordt simpelweg niet toegestaan in de officiële appstores. Mocht Bullchat daarom een app maken, dan zou het niet toegelaten worden tot de appstores van Google en Apple.

Om alle mobiele gebruikers van Bullchat een alternatief te geven, hebben de makers een mobiele website ontwikkeld. In het Help-gedeelte van de website kun je overschakelen naar de mobiele versie van Bullchat. Door deze versie is Bullchat te gebruiken op alle apparaten die een internetbrowser hebben, of dat nu een laptop is of een smartphone.

Privacy en veiligheid

Bullchat heeft je privacy hoog in het vaandel staan, zo zeggen de ontwikkelaars van de chatkamer. In hun eigen woorden noemen ze Bullchat ‘privacy first en privacy by design’. Het gebrek aan een uitvoerige registratie toont dit al aan, maar Bullchat gaat nog veel verder. Zo worden de profielen alleen lokaal op je apparaat opgeslagen en niet op een server. Al je gegevens worden niet ergens opgeslagen. Bullchat zegt zelf geen persoonlijke gegevens te verzamelen en ook delen ze deze niet met anderen.

Het is privé.

Veiligheid en risico’s

Gezien de media-aandacht die Bullchat door de jaren heen heeft gekregen, kan niemand eromheen dat het gebruik ervan gepaard gaat met een aantal risico’s. Hoewel je binnen een minuut actief kunt zijn op Bullchat, kun je ook snel zo snel opgelicht worden. Omdat de controle op de profielen minimaal is en iedereen zich anoniem kan aanmelden, blijft het een groot risico om Bullchat te gebruiken. Als we bijvoorbeeld alleen al kijken naar de vermelding van Bullchat in rechtszaken, dan vinden we meteen al 68 rechterlijke uitspraken waarin de naam wordt vermeld. En dan zijn er ook nog heel wat krantenberichten waarin de chatsite wordt vermeld, waaronder deze:

 • ‘Rechtbank spreekt man (55) vrij die op homodatingsite chatte met lokprofiel Quinten
 • ’Zorgen over buiten beeld blijven jongensprostituees
 • ‘Docent en jeugdleider Eibergen met kinderporno veroordeeld tot 4 maanden cel
 • ‘Man ontkent afpersing bij ‘seksdate’, maar de rechter ziet: ‘U draagt dezelfde jas als op de camerabeelden

Het beste advies is om altijd voorzichtig te zijn wanneer je met iemand van Bullchat afspreekt – of via elke andere gay app. Er zijn genoeg voorbeelden van uitlokking en mishandeling die hun oorsprong vonden op de chatsite. Maak van jezelf geen slachtoffer en neem alles wat iedereen zegt met een korreltje zout. Wees extra voorzichtig als iemand zich alleen kan verplaatsen, niet ontvangen, en ook met afspraken op afgelegen locaties. Spreek in eerste instantie altijd af op een openbare locatie om eventueel samen te verplaatsen naar een andere plek.

Gegevensbescherming

Over het algemeen deelt Bullchat nauwelijks informatie om veilig te daten. Het lijkt er sterk op dat de makers die overlaten aan de gebruikers zelf, terwijl het platform natuurlijk ook deels verantwoordelijk is. Een aantal tips om veilig te blijven met daten en je persoonlijke gegevens te beschermen zijn de volgende:

 • Deel je telefoonnummer nooit.
 • Gebruik een chatapp waarbij je telefoonnummer niet nodig is.
 • Koop eventueel een prepaidkaart voor online contacten.
 • Geef je adres nooit door aan een chatcontact.

Alternatieven voor Bullchat

Voel je je niet veilig genoeg om af te spreken? Kom je alleen maar fakers tegen die op het laatste moment afhaken of afzeggen? Of ben je gewoon toe aan iets anders? Er zijn gelukkig nog veel meer apps en sites waar homo’s en bi-mannen met elkaar in contact komen. En bij deze datingsites wordt er wel rekening gehouden met je veiligheid. Dit zijn de beste alternatieven voor Bullchat:

Over Bullchat

Er wordt veel gezegd over Bullchat; in positieve en negatieve zin. Zo zijn er verhalen over drugsdealers en escorts op de website. De media heeft de Bullchat-naam al zo vaak genoemd in verband met homogeweld, moordzaken, pedojagen, mishandelingen en uitlokkingen dat het vrij bijzonder is dat er nog mensen actief zijn op de gay chatsite. Maar als je daar doorheen kijkt en echt alleen op zoek bent naar een seksgesprek, dan is het nog altijd mogelijk om dit te vinden op de chatbox.

Terwijl de één zegt dat de chatbox al lang over het hoogtepunt heen is, kan de ander er nog altijd zijn ei kwijt. Wat je ook wil als homo of bi-man; op Bullchat kun je het vinden, zolang het maar geen relatie is.

Veelgestelde vragen

Is Bullchat voor iedereen?

Nee, Bullchat is alleen bedoeld voor mannen die mannen zoeken. Aanmelden als vrouw is niet verstandig en niet gewenst. Bij de aanmelding wordt niet om een leeftijd gevraagd.

Is Bullchat gratis?

Ja en nee. Bullchat is niet voor iedereen gratis. Voor normale gebruikers die alleen willen chatten is het gratis, maar niet voor degenen die een dienst willen aanbieden. Zij moeten een persoonlijke advertentie aanschaffen.

Kun je swipen op Bullchat?

Nee, swipen is niet mogelijk op Bullchat. De chatsite werkt volgens de klassieke methode van een chatkamer en berichten uitwisselen. Als je interesse hebt, stuur je een bericht naar een ander.

Is er een minimumleeftijd voor Bullchat?

Nee, Bullchat vraagt niet om een leeftijd tijdens de aanmelding. Er wordt daardoor geen onderscheid gemaakt tussen minderjarigen en volwassenen.

Zijn er vergelijkbare datingsites als Bullchat?

Ja, een vergelijkbare datingsite als Bullchat is Gaybuddy, een chatsite voor homo’s in Nederland. De Belgische variant van Gaybuddy staat bekend onder de naam GayPartner.

Heeft Bullchat een app?

Nee, Bullchat is niet beschikbaar als een chatapp. Dat betekent dat er geen applicatie te vinden is in de appstores van Google en Apple. De chatsite is wel te gebruiken op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets met de mobiele versie.