Home Gay Romeo

Gay Romeo

romeo
Gay Romeo is het nummer één sociale netwerk in Europa voor de gay, bi of transgender-community. Terwijl de hetero’s zich vermaken op Facebook is er voor de gay community nu Gay Romeo, ook wel Planet Romeo genoemd. Het is een populaire plek om met andere mannen te chatten en eventueel te ontmoeten als je daar voor open staat. Hoewel Gay Romeo zichzelf omschrijft als een sociaal netwerk wordt het in de praktijk veel gebruikt als dating app, en dan vooral voor seksafspraken. Mocht je op zoek zijn naar meer dan dat, dan ben je waarschijnlijk beter af bij de volgende datingsite.

Bezoek GayParship

Hoe werkt het?

Om lid te worden van het sociale netwerk doen je je aan te melden met je email adres en profielnaam maar je kunt ook je Facebook account gebruiken om in te loggen. Dit kan op de website van Planetromeo maar natuurlijk ook in de app. Alle belangrijke features die je nodig hebt zijn gratis te gebruiken, weliswaar met beperkingen. Zodra je je profiel aangemaakt hebt kun je binnen minuten met andere mannen chatten. De profielen zijn gedetailleerd met meerdere steekwoorden waarin je kunt aangeven wat je belangrijkste eigenschappen en kenmerken zijn. Als je een hakken fetish hebt of een atletisch lichaam dan kun je dan met behulp van de tags kwijt op je profiel.

Als je interesse in een ander lid van de datingsite hebt dan kun je eenvoudig contact opnemen en een chatgesprek starten. Mocht je dit wat te direct vinden dan kun je ook een zogenoemde footprint achterlaten waarin je laat merken wat je van de persoon vindt. Bij GayRomeo kun je zien wie je profiel bezocht heeft, profielstatistieken bekijken, je positie verbergen, privé foto’s voor een beperkte tijd delen maar ook zien wie er nieuw bij jou in de buurt is. De mogelijkheden van de geavanceerde en uitgebreide dating app zijn bijna eindeloos.

Voor wie is het?

gay romeoOf je nu homo, lesbisch, bi of transgender bent; er is een plek voor je bij GayRomeo. Diversiteit wordt juist gevierd op het sociale netwerk met Duitse roots. Iedereen is welkom op de datingsite hoewel het gezegd moet worden dat het in sommige landen een leeftijd vereist van minimaal 18 jaar. In Nederland kun je de app downloaden als je 17 jaar of ouder bent. Wat je doel is maakt niet veel uit. Je kunt je tijd besteden door alleen te chatten, vrienden maken of op zoek gaan naar een hook-up.

App

De app heeft een gebruiksvriendelijk en intuitief design en is nu al een tijdje beschikbaar in de App Store van Apple en Play Store van Google. Het voordeel van GayRomeo is dat je eenvoudig van apparaat kunt overstappen. Zo kun je bijna geruisloos van je smartphone overstappen naar je laptop als je dat fijner vindt. Als extra is de app ook nog eens beschikbaar voor de Apple Watch. Het voordeel van een gay app is dat je er alleen maar gelijkgestemden tegenkomt en niemand van “buitenaf” die meteen klaar staat met een oordeel. Met de app en website wil Planet Romeo meewerken aan een betere wereld voor de gay community. Enerzijds door een plek aan te bieden om van gedachten te wisselen maar ook als hulpmiddel om mensen samen te brengen.

App StoreGoogle Play

Plus

Gay Romeo is niet helemaal gratis. Er is namelijk ook een betaalde variant beschikbaar dat het Plus lidmaatschap genoemd wordt. Als je dit lidmaatschap kiest dan heb je veel meer functionaliteiten tot je beschikking en zijn er geen beperkingen meer. Zo is een Plus lidmaatschap nodig om XXX content in de app of op de website te bekijken.

Over GayRomeo

Eigenlijk mogen we niet meer spreken over GayRomeo omdat dit niet meer de huidige naam van de datingsite is. Het heet nu PlanetRomeo. Het sociale netwerk is al in 2002 opgericht toen dating apps nog helemaal niet bestonden. Door de jaren heen is het ledenbestand aanzienlijk gegroeid met op dit moment ruim 2,6 miljoen leden wereldwijd. De datingsite is namelijk niet alleen in Nederland actief maar in nog veel meer landen. De website en app zijn niet voor niets vertaald in 20 verschillende talen. Van al deze leden komt het grootste deel uit Europa. De datingsite ondersteunt de gelijknamige Planet Romeo Foundation; een individueel opererende non-profit organisatie dat vecht voor gelijke rechten en kansen voor de LGBTI gemeenschap.