Home Dating Zombieing: wat is het en wat moet je ermee?

Zombieing: wat is het en wat moet je ermee?

2 minuten leestijd
0
zombieing

Dating anno 2017 is een moeizaam en ingewikkeld proces als je pech hebt. Je wordt op Tinder snel en oppervlakkig beoordeeld op basis van je uiterlijk en als je dan eindelijk een match hebt word je volledig genegeerd. Een verfijnd karakter en hoge intelligentie zijn niet meer nodig om de leukste singles aan de haak te slaan. Het leven van de hedendaagse single is makkelijker dan ooit maar ook weer niet. Zo zijn er afgelopen jaren heel wat dating termen bijgekomen om verschillende typerende dating situaties te omschrijven. Het is moeilijk om op de hoogte te blijven van al deze ontwikkelingen. We hebben al geschreven over ghosting, stashing en benching maar heb je al eens gehoord van zombieing?

Wat is zombieing?

Bij een zombie denk je waarschijnlijk niet meteen aan een dating term maar dat is het wel. De eerste gedachten bij het woord zombie gaan naar een mythisch wezen dat opstaat uit de dood door de reïncarnatie van een menselijk lichaam. Dat is precies waar de dating term de oorsprong vindt. De dating term Zombieing is afkomstig uit de Verenigde Staten waar het gebruikt wordt om iemand te omschrijven die na een tijd van volledige radiostilte opeens weer van zich laat horen.

Bijvoorbeeld, je leert iemand kennen via Badoo en spreekt geregeld af om deze nieuwe relatie rustig te beginnen. Opeens is het stil; je hoort niets meer van de persoon en je berichten worden niet meer beantwoord. Wat is er gebeurt? Dagen worden weken zonder enige vorm van communicatie. Is de persoon misschien overleden? Na een tijdje geef je de hoop op en ga je schoorvoetend alleen verder met je leven. Misschien was het toch niet de “ware”. Na een half jaar ben je neergedaald vanuit de wolken en zit je er zelfs weer aan te denken om je aan te melden bij Badoo. Plotseling ontvang je weer een bericht van je crush: “Hey, hoe is het?” Dit is de zombie waar iedereen het over heeft als er gesproken wordt over de term zombieing.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wat is het verschil met ghosting?

Bij ghosting gaat het om een persoon die zonder reden of kennisgeving uit je leven verdwijnt, voorgoed. Dit is bijvoorbeeld het geval als je twee keer met iemand op date bent geweest waarna je niets meer van de persoon hoort. Zombieing is net als ghosting alleen gaat het nog een stapje verder doordat de persoon uit het niets weer tot leven komt.

Wat moet je ermee?

Als het om de relatie met een zombie gaat dan is het beter om de relatie te begraven, waar het behoort. Je kunt alle ramen in je huis met planken dichttimmeren maar dat weerhoudt de moderne zombie er niet van om je een bericht te versturen op Whatsapp of je statusupdate op Facebook te liken. Je kunt positief reageren, alsof er niets gebeurt is, maar dan houdt je geen rekening met je eigen gevoelens. De beste manier om met de zombie om te gaan is om alle vormen van communicatie te verbreken. Reageer je toch op het bericht? Vraag dan duidelijk wat de bedoelingen van het bericht zijn en bepaal voor jezelf of je het contact wilt verbreken of opnieuw wilt beginnen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…