WhatsApp datingtactiek voor mannen: van dating app naar eerste date

Redactie
Door Redactie
7 minuten leestijd

Je veegt naar links en rechts op een dating app en al snel heb je een match. Het gesprek verloopt vloeiend en natuurlijk waardoor je niet lang hoeft na te denken; dit is een kandidaat voor een eerste date. Dat is immers het doel als we actief zijn op een dating app.

Waar veel singles ervoor kiezen om oneindig contact te houden via de dating app, is dit niet beste route om te volgen. De eerste stap in het regelen van een date is je match zo snel mogelijk van de dating app te krijgen om verder te gaan op WhatsApp. Wacht er niet te lang mee; dit is belangrijk als je wilt afspreken.

Waarom over op WhatsApp?

Waarom eerst naar WhatsApp? Het lijkt misschien wat raar om eerst te chatten op een dating app en dan het gesprek te verplaatsen naar WhatsApp, maar dat heeft een reden. Meerdere redenen zelfs.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Je schakelt de concurrentie uit

Terwijl je een vloeiend gesprek met je match hebt zijn er vele anderen die met je concurreren. Op het moment dat je match ook maar een klein beetje het idee heeft dat het gesprek geen toekomst heeft of verveeld raakt is het over en uit. Een nieuw gesprek met iemand anders ligt altijd op de loer als je met iemand aan het chatten bent op een dating app.

Probeer het gesprek zo snel mogelijk te verplaatsen naar WhatsApp. Het verkrijgen van het telefoonnummer is de eerste stap om je dichter bij een date te brengen.

2. Het is privé

Waar een dating app door veel gebruikers redelijk anoniem gebruikt wordt, is WhatsApp onderdeel van het privéleven. WhatsApp is het tussenstation waarmee de selectieve groep mensen om haar heen binnendringt. Voor velen is WhatsApp een persoonlijke chat app waar alleen gechat wordt met familie, vrienden en de partner. Het is geen app die gebruikt wordt om met jan en alleman te chatten. Zodra je het telefoonnummer van je match hebt en op WhatsApp kunt chatten dan ben je binnen.

3. Je bent altijd bereikbaar

Als het telefoonnummer gedeeld is en je in de contactenlijst terecht bent gekomen, dan is er altijd de mogelijkheid om contact te hebben. Stel dat je match met iemand anders op date gaat waarna het contact verbroken wordt. Op een dating app verdwijnt je bericht zodra het profiel verwijderd wordt. Dit gebeurt niet bij WhatsApp als je eenmaal in de contactenlijst staat. Mochten de dates tot niets leiden dan heeft je match nog altijd de mogelijkheid om contact met jou op te nemen.

4. Het maakt de stap kleiner

Voor je met elkaar kunt chatten op WhatsApp heb je natuurlijk het telefoonnummer nodig en dit is wederom een persoonlijk iets. Het maakt de stap om af te spreken bovendien kleiner. Van dating app naar WhatsApp naar een echte date zijn kleinere stapjes dan wanneer je van een dating app naar een eerste date gaat.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Het is sneller

Tussen alle meldingen die iedereen tegenwoordig voorbij ziet komen op het ontgrendelscherm van de smartphone valt vooral het WhatsApp icoon op, bij de meeste mensen zelfs met een preview van het bericht. Dit geldt vaak niet voor de dating app meldingen waardoor een WhatsApp chatgesprek een groot voordeel biedt. Je bent direct te bereiken en je berichten worden sneller ontvangen.

6. Kom meer te weten

Een onderdeel van veilig daten is het onderzoeken van de personen met wie je afspreekt. Zodra je het telefoonnummer van je match hebt gekregen, heb je een stukje informatie dat je meer vertelt dan alleen een voornaam. Een simpele zoekopdracht in Google op het telefoonnummer kan je meer informatie geven over met wie je te maken hebt.

Zo kun je er vaak al snel achter komen wat de achternaam van de persoon is. Met de voor- en achternaam kun je vervolgens weer een zoekopdracht binnen Facebook doen om het profiel tevoorschijn te toveren. Door alleen het telefoonnummer te vragen kun je veel meer over de persoon te weten komen. Zo is het niet vreemd dat je meer foto’s van de persoon kunt vinden en in veel gevallen nog veel meer.

Het telefoonnummer zoeken op Facebook werkt vaak ook 😉

7. Je bent snel te vinden

Een kenmerk van een dating app is dat gesprekken elkaar snel opvolgen. Terwijl je een bericht verstuurt naar een populair persoon wat niet meteen gelezen wordt is er een ander bericht dat bovenaan in de berichtenlijst van je match verschijnt. Eén keer raden welk bericht het eerst gelezen wordt? Door snel naar WhatsApp over te gaan voorkom je dat je bericht verloren gaat in de stapel berichten die je match ontvangt.

8. Benut de handige vinkjes

Eén van de handige features van WhatsApp zijn de blauwe en grijze vinkjes. Deze vertellen je niet alleen of je bericht overgekomen is, maar ook of een bericht gelezen is. Iemand die graag met je wil chatten reageert snel op je bericht als deze gelezen zijn. Zo kun je min of meer aanvoelen hoe geïnteresseerd de ander is. Let op, dit geldt bijvoorbeeld niet gedurende een werkdag. Staat je niet blind op de vinkjes maar benut de informatie die het je geeft.

Zoals je leest zijn er veel redenen waarom je WhatsApp moet gebruiken als tussenstap tijdens het daten. Het is persoonlijker, sneller en bovendien kun je via WhatsApp met meer gemak de eerste date regelen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie