Van datingapp naar WhatsApp: de snelste tactiek voor een date

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
7 minuten leestijd

Als je een goede klik hebt met iemand op een datingapp, dan wil je geruisloos navigeren richting de eerste date. Overstappen naar WhatsApp is een van de snelste manier om dat voor elkaar te krijgen. Stel je het voor als het opschuiven van de kindertafel naar de volwassenentafel tijdens een familiediner: het is een noodzakelijke stap als je echt iets wilt bereiken.

In het doolhof van datingapps kan een interessant gesprek snel begraven worden onder andere chats en flitsende profielen. Op WhatsApp ben je niet langer zomaar een foto en een bio – je wordt onderdeel van iemands dagelijkse communicatie. Het is de springplank naar een echte connectie. En daarom is de sprong naar WhatsApp zo cruciaal. We vertellen je er meer over.

Wat maakt WhatsApp zo speciaal?

Nu vraag je je misschien af, ‘Waarom WhatsApp?’ En waarom overschakelen van een datingapp naar een andere chatdienst? Goede vragen, en we vertellen je waarom. Er zijn verschillende goede redenen voor deze switch.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Je schakelt de concurrentie uit

Visualiseer je chat op de datingapp als een gezellige kroeg. Terwijl jij gezellig zit te kletsen, zijn er andere vrijgezellen die ook een oogje op je match hebben en een gesprek willen aanknopen. En laten we eerlijk zijn: als jouw gesprek gaat vervelen of als er geen vonk is, dan is je match zo naar de ‘buren’ vertrokken. Een nieuwe flirt is maar één swipe verwijderd.

2. Je kunt spraakberichten sturen

Spraakberichten zijn persoonlijk. Ze geven je WhatsApp-conversaties meer leven. Je kunt je gevoel voor humor laten horen, je enthousiasme delen of je match met je stem in slaap wiegen. Soms kan de intonatie in je stem een wereld van verschil maken in hoe je boodschap wordt ontvangen.

3. Het is privé

Op een datingapp ben je soms net een goudvis in een kom waar iedereen naar staart. Maar zodra je overschakelt naar WhatsApp, ben je als die goudvis die in een privévijver is beland. Er is niemand meer die naar je kijkt. Althans, zo lijkt het. WhatsApp is meestal het domein van intieme contacten: familie, beste vrienden, en nu dus ook jij. Je bent in een exclusieve club beland, weg van de drukte. Eens je het telefoonnummer van je match te pakken hebt, word je onderdeel van de inner circle.

4. Emoji-taal zonder beperkingen

Emoji’s, stickers en GIFs zijn zonder beperkingen te gebruiken in WhatsApp. Wil je flirten? Gooi er een knipoog emoji in. Zin in een lolletje? De dansende banaan is je beste vriend. Met deze visuele middelen kun je niet alleen je punt maken, maar ook je persoonlijkheid laten schijnen. Hoewel veel datingapps dit al hebben, geldt dit niet voor allen. In WhatsApp kun je ze in ieder geval gebruiken, waardoor je gesprekken levendiger en dynamischer worden.

5. Je bent altijd bereikbaar

Als het telefoonnummer gedeeld is en jij in de contactenlijst terecht bent gekomen, is er altijd de mogelijkheid om contact te hebben. Stel, je match heeft een andere date en plots is het even stil tussen jullie. Op een datingapp ben je een vergeten bericht ergens onderin een lijst met tientallen gesprekken, makkelijk te negeren. Maar met WhatsApp? Je blijft rondhangen in hun contactenlijst, klaar voor een comeback. Als die andere date een flop is, ben jij nog altijd daar.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. De drempel is lager

Van een datingapp naar WhatsApp naar een echte date gaan, dat voelt net als het aantrekken van je favoriete jeans: het voelt gewoon natuurlijk. Het is een kleinere stap dan rechtstreeks van een datingapp naar een eerste date gaan. We willen de comfortzone langzaam oprekken, en overstappen naar WhatsApp brengt je dichter bij de drempel.

7. Het is sneller

In een wereld vol meldingen en notificaties is het WhatsApp-icoontje de held die opvalt. Waarom? Omdat mensen erop letten, meer dan op hun datingapp-meldingen. Het is alsof je vooraan in de rij staat: je wordt sneller gezien en het gesprek kan sneller beginnen.

8. Back-up je chats

Stel je voor dat je die eerste berichten, die je hart deden smelten, kwijt zou raken. Gelukkig is WhatsApp het archief van je digitale liefdesleven. Je kunt al je chats back-uppen, zodat je nooit die eerste ‘hey’ of dat ellenlange gesprek dat eindigde met een eerste date kwijtraakt.

9. Kom meer te weten

Een telefoonnummer is een handige troef in de datingwereld. Voer het nummer in Google in en voilà, je weet plots veel meer over je match. Misschien ontdek je de achternaam, waarmee je weer andere online speurtochten kunt starten. En ja, dat is eigenlijk alleen bedoeld om je veiligheid te vergroten. Want je weet maar nooit wie er achter dat nummer verstopt zit.

10. Je staat in de spotlight

Op een datingapp concurreren je berichten met een hele reeks andere berichten. Het is net een talentenshow waar iedereen tegelijkertijd het podium op wil. Door naar WhatsApp te switchen, krijg je een solo-optreden. Jij krijgt de aandacht, veel meer dan alle anderen op de datingapp. Je hebt wat dat betreft een voorkeurspositie gekregen. Zo zorg je dat jouw bericht niet verdrinkt in een zee van andere chatverzoeken.

11. ‘Laatst gezien’ is handig

De ‘Laatst gezien’-functie op WhatsApp is enorm handig. Niet alleen zie je wanneer je match online was, maar je kunt ook bepaalde gedragspatronen herkennen. Is hij of zij ’s nachts actief of juist een vroege vogel? Het geeft je net dat beetje extra informatie waarmee je je volgende zet kunt plannen. Maar onthoud, met grote macht komt grote verantwoordelijkheid; gebruik deze info dus wijselijk.

12. Documenten en locaties delen

WhatsApp maakt het uitwisselen van informatie zo gemakkelijk dat het voelt alsof het nooit anders is geweest. Een plek gevonden waar jullie eerste date zal zijn? Stuur de Google Maps-locatie. Heb je de tickets voor dat superleuke concert? PDF direct in de chat.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie