Home Dating Achternaam van je match achterhalen? Verifieer of iemand “echt” bestaat

Achternaam van je match achterhalen? Verifieer of iemand “echt” bestaat

4 minuten leestijd
0
keuren hart vrouw

Dating apps zoals Tinder, Happn en Badoo werken allen rond hetzelfde principe dat alleen de voornaam getoond wordt. Het idee om alleen de voornaam te tonen waarborgt dat je relatief anoniem de app kunt gebruiken. Zonder achternaam ben je één van vele Jeremy’s of Anne’s die actief is op een datingsite of app. Kortom, als iemand alleen je voornaam weet dan ben je moeilijk te lokaliseren en zijn je gegevens niet te achterhalen.

Voor jezelf is dit een pluspunt, bijvoorbeeld om stalking te voorkomen, maar niet als je wilt achterhalen of die leuke match “echt” bestaat. Om uit te sluiten dat je niet te maken hebt met een catfish heb je de achternaam nodig; hoe kom je daar nu achter?

Weet wie je date

Onder het motto “weet wie je date” is het nooit verkeerd om bevestiging te zoeken met behulp van Google. Deze redelijk eenvoudige verificatie kan je een hoop vervelende momenten besparen, vooral voor vrouwen. In een tijd waarin je als vrouw nooit voorzichtig genoeg kunt zijn is het belangrijk dat je weet met wie je afspreekt voor een date. De zoektocht naar de achternaam is daarbij de eerste stap om erachter te komen of je te maken hebt met een catfish of iemand die zich voordoet als een jongere versie van zichzelf.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De beschikbare informatie op het internet kan de bevestiging geven dat je daadwerkelijk afspreekt met de persoon die je naar rechts geswiped hebt. Gebruik deze werkwijze om erachter te komen wat de achternaam is van de persoon maar vooral ook om uit te vissen of het een catfish is. In meer dan 80 procent van gevallen lukt het om op deze manier iemand te achterhalen op het internet.

Google methode

Je hoeft geen analist te zijn om van allerlei kleine stukjes informatie een geheel te maken. De informatie die je zoekt kun je vinden met de beschikbare informatie die je al hebt. Ten eerste heb je al een voornaam en een woonplaats. Zoeken in Google op deze twee termen tegelijk kan al helpen om te ontcijferen of iemand echt bestaat. Met de termen Jan en Amsterdam kom je misschien niet ver maar als het om Gideon uit Aadorp gaat dan heb je de bijbehorende profielen al vrij snel opgespoord.

Het datingprofiel biedt vaak nog wat aanvullende aanknopingspunten die je kunt gebruiken maar vooral ook de gesprekken geven je extra stukjes informatie. Als je weet op welke school hij zit of bij welke werkgever zij werkt dan kun je deze termen combineren met de termen die je al hebt. De vragen die je stelt om de ander te leren kennen spelen een essentiële rol omdat deze vragen je de informatie geven om iemand online te traceren en te “verifiëren”.

mark google

Facebook methode

Met alleen de voornaam en woonplaats kom je vaak al een heel eind als je de Facebook zoekfunctie gebruikt. Vul de naam en woonplaats in en kies voor “Alle resultaten bekijken voor..”. Het voorbeeld hieronder is voor een Mark uit Coevorden. De resultatenlijst met personen die aan deze twee termen voldoen wordt vervolgens getoond, met een redelijke kans dat je match er tussen zit.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

mark coevorden

De Facebook methode werkt nog beter als je de beschikking hebt over het telefoonnummer of e-mailadres van je match. Zoek op het telefoonnummer of e-mailadres van je match waarna het profiel van de persoon of de beheerde pagina’s getoond worden. Dit is echter alleen vindbaar bij personen die dit ingesteld hebben. Mocht je zelf niet gevonden willen worden dan kun je dit uitschakelen in de Facebook Instellingen -> Privacy.

facebook instellingen

LinkedIn methode

De LinkedIn methode werkt op dezelfde manier als de Facebook methode. Vul de naam en woonplaats in en druk op het vergrootglas icoon om te zoeken. Het LinkedIn voorbeeld hieronder is voor een Mark uit Coevorden. De resultatenlijst met personen die aan deze twee termen voldoen wordt vervolgens getoond. Let op, bedenk je dat de persoon het mogelijk kan zien als je het profiel bekijkt.

mark LinkedIn

Niets gevonden?

Naast Facebook, LinkedIn kun je op nog meer websites zoeken naar combinaties van de naam en woonplaats. Zo is er natuurlijk Instagram, YouTube, Pinterest, Google+ en nog veel meer sociale media die je kunt napluizen voor meer foto’s. Als je de persoon echter niet in Google, LinkedIn en Facebook vindt dan is de kans groot dat je niets kunt vinden. In dit geval kun je natuurlijk gewoon naar de achternaam vragen om je zoektocht wat makkelijker te maken. Dit is nog altijd de makkelijkste manier om te verifiëren of iemand bestaat.

Wel of niet zoeken op je match?

Wie een leuke match heeft gehad kan erover meepraten; je Googled al snel op allerlei combinaties van voornaam en woonplaats met de hoop op een ander profiel te vinden van de persoon. De zoektocht naar de achternaam begint vaak al na het eerste gesprek dat met kriebels in de buik afgerond is. Iedereen doet het en zo weet je de achternaam vaak al als je een dag later aan het tweede gesprek begint. Anderen kiezen er juist voor om zo weinig mogelijk informatie op te zoeken voorafgaand aan de date om niet onbewust al een oordeel te vellen op wat online beschikbaar over de persoon. Zo zijn er voor- en nadelen op te noemen voor het zoeken op de achternaam van je match.

Er is niets mis met het controleren op de echtheid van een datingprofiel, tot op een bepaalde hoogte. Better safe than sorry; je wilt niet het slachtoffer worden van misleiding en erger. Met deze snelle check sluit je uit dat de persoon die je spreekt niet liegt over zijn eigen naam, werk, verleden of foto’s gebruikt van jaren geleden.

Vanzelfsprekend is er een fijne grens tussen het dubbelchecken of iemand bestaat en het tot in detail uitpluizen van alle social media profielen. Voor je het weet like je per ongeluk een foto van vijf jaar geleden, sta je te boek als een stalker en kun je gedag zeggen tegen een eerste date.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…