Home Dating apps Verliefd worden op een stem mogelijk? Deze dating app denkt van wel

Verliefd worden op een stem mogelijk? Deze dating app denkt van wel

2 minuten leestijd
0
happn voice

In de huidige wereld van datingapps gaan we vaak van een text-only gesprek naar een eerste ontmoeting. Natuurlijk, we krijgen wel eerst foto’s te zien, maar ook wanneer deze er best goed uitzien, kun je alsnog teleurgesteld zijn over wie er uiteindelijk komt opdagen. Wat er mist? Datingapp happn denkt dat deze vitale schakel je stem is.

Vanaf vandaag kun je op datingapp happn je stem inzetten om het hart van potentiële datekandidaten te veroveren. De nieuwe voice-functies – het zijn er drie – zijn nu in de app beschikbaar. Volgens de datingapp is de introductie van stemfuncties een move waar singles met smart op hebben gewacht, want iemands stem horen zegt veel over met wie je te maken hebt. Sterker nog, uit onderzoek van de app blijkt dat 36% van de singles (happn-gebruikers) van mening is dat je verliefd kunt worden op iemand vanwege zijn of haar stem.

Je stem als inschatting van persoonlijkheid

De nuance die verstopt zit in het geluid van de menselijke stem is verbluffend. Het kan niet alleen de grote verschillen tussen angst en blijdschap verraden, maar ook een subtiele aanwijzing geven over de persoonlijkheid van een ander. Zo denkt een derde van de singles dat je bij het horen van iemands stem een nauwkeurige inschatting kunt maken van de persoonlijkheid.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Bijna alle singles zijn van mening dat een stem veel zegt over een persoon. Een zachte stem? Dan zou dat bijvoorbeeld kunnen betekenen dat je een zacht karakter hebt. Je stem kan bovendien iets zeggen over de regio waar je woont of bent opgegroeid. En hoe hoog of laag je spreekt zou weer aanleiding kunnen zijn om je aantrekkelijkheid te vergroten of te verminderen. Hoe?

In een onderzoek uit 2013 werd bijvoorbeeld vastgesteld dat mannen en vrouwen een voorkeur hebben voor een bijpassend stemgeluid. Terwijl vrouwen consequent de voorkeur geven aan mannen met lage stemmen (wat in theorie voor kracht en mannelijkheid staat), geven mannen de voorkeur aan vrouwen met hoge stemmen (wat in theorie op vrouwelijkheid en kleinheid wijst). Hoe hoog of laag je gesprekspartner spreekt, zou je normaal gesproken dus pas merken op een eerste date. Tenzij… je de stem al zou kunnen horen in de datingapp.

Volgens het onderzoek van happn zegt 16% van de singles zegt dat ze na het horen van de stem direct weten of ze met iemand zouden viben. Maar als ze een stem horen die hen niet aanstaat, dan heeft het juist een averechts effect. Meer dan de helft van de singles (53%) is weleens op iemand afgeknapt vanwege de stem. Het is dan ook geen verrassing dat de helft van de singles aangeeft dat de stem een belangrijke rol speelt bij een date.

3 nieuwe voice-functies

Als je het type bent dat het gehoorzintuig niet wil overslaan in de datefase, heeft datingapp happn de oplossing. In de app zijn vanaf vandaag drie nieuwe voice-functies beschikbaar:

  • Audionotitie: korte audionotitie aan je profiel toevoegen.
  • Audio-oproep: rechtstreeks met je crush praten in de app.
  • Audiofeed: een feed met profielen waarin je eerst de stem kunt ontdekken voordat je de rest van het profiel ziet.

Met de nieuwe audiofuncties van happn kun je dus niet alleen (letterlijk) je eigen stem laten horen, ook zijn ze bedoeld om die van anderen te beoordelen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Uit elkaar gaan of niet: 5 manieren om dat te testen

Het is een van de moeilijkste beslissingen die we maken in ons leven: uit elkaar gaan of b…