Home Dating apps Tinder Smart Photos: wat is het en hoe werkt het?

Tinder Smart Photos: wat is het en hoe werkt het?

2 minuten leestijd
0
tinder smart photos

Tinder: wie kan nog zonder deze populaire dating app? Iedere single in Nederland heeft het al eens geprobeerd of zit zelfs nog dagelijks te vegen om die ene unieke match te vinden. Dat is nog niet zo makkelijk. Niet zonder reden worden onze artikelen met Tinder tips duizenden keren per maand bekeken. Iedereen wil weten wat wel werkt of Tinder en wat juist niet. Hoe je je Tinder profiel kunt verbeteren zodat je meer matches kunt krijgen is waardevolle informatie waar iedere single van wil profiteren.

Wie wil er immers niet meer matches op Tinder? Je kunt nog zo je best doen om de meest creatieve Tinder bio te schrijven, als je profielfoto niet perfect is dan loop je veel matches mis. Dit is nu juist waar de Smart Photos feature je mee kan helpen. Tinder helpt je om de beste profielfoto te kiezen zodat je de grootste kans op een match hebt.

Hoe werkt Smart Photos?

Het concept van Smart Photos is simpel. Als je deze functie inschakelt dan krijgen andere gebruikers niet alleen je zelfgekozen profielfoto te zien maar verschillende profielfoto’s. Tinder wisselt automatisch tussen de profielfoto’s die je ingesteld hebt, noteert de reactie van hoe andere gebruikers je profiel vegen en past aan de hand van deze gegevens de volgorde van je foto’s aan. Op deze manier wordt uiteindelijk na genoeg tests je beste profielfoto ingesteld. Welke kant van mijn gezicht is het meest aantrekkelijk? Met de Smart Photos feature kom je erachter wat de beste eigenschappen van je uiterlijk zijn. Zo kun je Smart Photos inschakelen:

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

  • Open de Tinder app
  • Ga naar het profiel icoon bovenin het scherm
  • Druk op je profielfoto
  • Druk op het pen icoon
  • Veeg de Smart Photos slider naar rechts

Er zijn minimaal drie foto’s vereist om Smart Photos te kunnen gebruiken.

Het algoritme

Een dating app zoals Tinder heeft een overschot aan data die men kan verzamelen door het swipegedrag van gebruikers te monitoren. Elke swipe naar recht of links wordt genoteerd door Tinder en opgeslagen in een database. Zo weet Tinder te vertellen dat er iedere dag 1.6 miljard profielen geswiped worden en dat er in totaal al meer dan 20 miljard matches zijn geweest. De data die Tinder verzameld wordt nu ook gebruikt om je inzicht te geven in welke profielfoto het beste werkt. Smart Photos houdt rekening met individuele veegpatronen van gebruikers om de beste profielfoto te kiezen die getoond wordt. Dit algoritme wordt steeds beter in het voorspellen welke foto de meeste kans maakt. Hoe meer je veegt, hoe beter het algoritme je kan helpen. Het resultaat? In de tests die Tinder zelf heeft uitgevoerd zagen de gebruikers een stijging van 12 procent in het aantal matches.

De afgelopen jaren heeft Tinder de mogelijkheden aanzienlijk uitgebreid met de introductie van de Tinder Plus en Gold add-ons maar jammer genoeg zijn veel van deze functies alleen te gebruiken als je betaalt. Smart Photos is een functie die voor iedereen gratis te gebruiken is. Andere features van Tinder zijn de recente Super Likeable en Rewind.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…