Home Datingapps Super Likeable: Tinder “weet” wie jij leuk vindt

Super Likeable: Tinder “weet” wie jij leuk vindt

1 minuten leestijd
0
Super Likeable

Niet lang geleden werd bekend dat Tinder artificial intelligence wil gaan gebruiken om singles te matchen en vandaag is de eerste stap gezet. Tinder introduceert Super Likeable; een extra manier voor singles om met elkaar in contact te komen1. Het is een speels concept waarbij vier personen voorgesteld worden waarvan Tinder denkt dat jij ze leuk vindt. Je kunt deze feature niet kiezen, opzoeken in de app of kopen; je kunt op ieder moment verrast worden tijdens het swipen. Het maakt daarbij niet uit of je nu een gratis gebruiker bent of een Plus lidmaatschap hebt. De feature is voor iedereen beschikbaar, niet alleen voor betalende leden. Tinder werkt continu aan het verbeteren van de service en ervaring en de Super Likeable feature is daar het resultaat van.

Hoe werkt het?

Super Likeable is alleen te gebruiken als Tinder je deze mogelijkheid voorschotelt. Met andere woorden, als je blijft swipen dan zie je de feature vanzelf voorbij komen. Zonder aankondiging wordt de feature binnen de app aan je getoond waarna je de keuze krijgt uit vier singles die uitgekozen zijn door Tinder. Als de vier gebruikers plotseling aan je getoond worden krijg je een gratis Super Like. Deze Super Like kun je alleen gebruiken voor één van de vier gebruikers. Gebruik je de Super Like niet, dan gaat deze verloren.

Tip: de Super Like vergroot de kans op een reactie met drie keer.

Kunstmatige intelligentie?

De technologie staat niet stil, dat weet iedereen. Waar er veel gesproken wordt over virtual en augmented reality is er ook een belangrijke rol weggelegd voor kunstmatige intelligentie. Hierbij gaat het om “iets” dat voor zichzelf kan denken en keuzes kan maken. Als je ooit de film I, Robot met Will Smith gezien hebt dan heb je een idee wat hier mee bedoeld wordt2. Smartphones beschikken over steeds meer mogelijkheden en kunstmatige intelligentie is daar onderdeel van. Het zijn niet alleen smartphones die over deze technologie beschikken, ook de apps die erop draaien kunnen voorzien zijn artificial intelligence, zoals Tinder in dit geval.

De Tinder app maakt voor de Super Likeable feature voor de allereerste keer gebruik van kunstmatige intelligentie. De miljoenen gebruikers van Tinder geven de app veel informatie over voorkeuren en deze berg met data gebruikt Tinder nu om voorspellingen te doen wie jij leuk vindt. Super Likeable wordt op dit moment getest in New York en Los Angeles. Het is nog niet bekend of en wanneer de nieuwe Tinder feature naar Nederland komt.

Super Likeable: Tinder “weet” wie jij leuk vindt

5 (100%) 2 stemmen

Wil je de tips op deze website in het echt uitproberen? Uit de statistieken blijkt dat 68% van onze bezoekers de traditionele datingsite Relatieplanet kiest. Jij ook?

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Helft van je leeftijd plus 7? De regel van het leeftijdsverschil

Je bent aan het swipen op Tinder tot je vingers pauzeren; dit is de kandidaat die je wilt …