Disabled Mate: liefde zonder beperkingen nu ook in het Nederlands

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Een nieuwe datingsite genaamd Disabled Mate is gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk en nu ook beschikbaar in het Nederlands. De datingsite is een plek waar gehandicapte vrijgezellen elkaar kunnen ontmoeten. Volgens de laatste cijfers van het CBS heeft één op de acht Nederlanders een langdurige beperking1. Dit geeft aan hoe groot de groep singles met een beperking is. Disabled Mate speelt hierop in en faciliteert de ontmoetingsplek voor deze groep om elkaar te leren kennen, voor vriendschap of een leuke date.

Niche dating

Het is niet nieuw dat een datingsite zich op een bepaalde niche richt. De afgelopen jaren zien we steeds meer datingsites opduiken die zich op een specifieke doelgroep richten. Zo zijn er inmiddels datingsites voor hoogopgeleiden, ouderen maar ook voor singles die alleen een seksdate willen. Voor al deze groepen worden datingsites opgericht om gelijkgestemden bij elkaar te brengen. Voor Disabled Mate zijn de mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking de doelgroep. De komst van deze niche datingsites zijn een uitkomst voor mensen met een beperking; het maakt online daten veel toegankelijker voor deze groep singles. Als je een handicap hebt dan betekent het niet dat je geen liefdesleven kunt opbouwen; liefde is er voor iedereen.

Beperkingen

Op een reguliere datingsite komt het helaas voor dat deze mensen niet begrepen worden en mogelijk zelfs beledigd. Wat geregeld voorkomt op deze datingsites is dat er een leuk gesprek is met een single maar zodra het hoge woord uit de hoed is er vaak negatief en met onbegrip gereageerd wordt. Om deze reden verschijnen er steeds meer datingsites die zich richten op mensen met een beperking. Voor deze personen is de kans op een relatie groter op deze datingsites. Hoe groot de markt precies is wordt niet duidelijk uit de cijfers die we kunnen vinden maar dat er vraag naar is staat als een paal boven water.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

In de praktijk lopen veel mensen met een beperking tegen drempels aan waardoor zij niet kunnen deelnemen aan de samenleving zoals anderen. Bij mensen met een handicap denk je al snel aan iemand die niet kan lopen en in een rolstoel zit maar er zijn nog veel meer beperkingen. Deze zijn niet altijd vanaf de buitenkant zichtbaar. Dit geldt bijvoorbeeld voor chronische ziekten of psychische aandoeningen. Datingsites zoals Disabled Mate denken niet in beperkingen maar zien dit juist een uitdaging. Een handicap is een uitdaging maar het moet niet in de weg staan van geluk en het vinden van liefde.

Bezoek Disabled Mate

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie