Home Dating Waarom je je lengte in je dating profiel moet vermelden (of juist niet)

Waarom je je lengte in je dating profiel moet vermelden (of juist niet)

2 minuten leestijd
0
man checklist

De profielen op Tinder en vergelijkbare dating apps zijn gevuld met quotes, slimme oneliners en korte opsommingslijsten. Je komt bij vrouwen zelfs geregeld een zin tegen die de “slechte” mannen moet afschrikken. In een kleine ruimte mag je met zelfverzonnen tekst andere singles overhalen om naar rechts te swipen. De 500 karakter limiet van Tinder betekent dat het kort en bondig moet zijn maar vooral interessant en aantrekkelijk. De meeste gebruikers vermelden de lengte erbij maar is dit echt nodig?

Waarom wel?

Dat sommige gebruikers de lengte vermelden op het Tinder profiel heeft een reden. In de meeste gevallen hebben deze gebruikers gesprekken gehad met andere singles waarna de lengte een issue bleek te zijn. Door de lengte te vermelden wordt dit in de toekomst voorkomen: “What you see is what you get”. Voor sommigen gebruikers is de lengte een belangrijke factor in het kiezen van een partner en door je lengte te vermelden geef je deze personen alle informatie die ze nodig hebben.

Het vermelden van de lengte komt nu zoveel voor dat het bijna van je verwacht wordt dat je dit bekendmaakt in je profieltekst. Het lijkt zelfs één van de nieuwe dating regels. Doe je dit niet dan zijn er zelfs singles die wantrouwig zijn als je er geen melding van maakt. Liegen over je lengte is overigens een slecht idee, de waarheid komt immers altijd boven tafel bij een eerste date.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wie moet het vermelden?

Je lengte in het profiel zetten kan helpen om ongemakkelijke en teleurstellende gesprekken te voorkomen als je ruim kleiner of groter dan het gemiddelde bent. Dan hebben we het over je lichaam, niet over onderdelen van je lichaam. De lengte van een lichaamsdeel benoemen is helemaal een no-go, mannen. Bijvoorbeeld, een man van 1.60m kan tijdens een chatgesprek afgewezen worden als de vrouw 1.80m lang is. Door de lengte in het profiel te vermelden zou er helemaal geen match zijn geweest als de vrouw alleen maar op langere mannen valt. Het lijkt oppervlakkig maar zo werkt online dating nu eenmaal. Het is een afvalwedstrijd voor de ongeschikte matches zodat alleen de beste kandidaten overblijven.

Waarom niet?

Met je lengte in je profiel geef je de singles die groter of kleiner zijn een reden om je naar links te vegen, zonder je een kans te geven. De vraag over je lengte komt ongetwijfeld ter sprake maar als je je persoonlijk hebt laten stralen dan is deze vraag misschien irrelevant. Een single die je op Tinder naar links veegt na het zien van je lengte kan door een uitdagend gesprek heel anders over dit onderwerp denken. Door je lengte niet te vermelden voorkom je dat de andere gebruikers een vooroordeel hebben na het zien van je profiel.

Het is misschien jammer dat de lengte van je lichaam een rol speelt in online dating maar dat komt omdat het kiezen van een partner op basis van de lengte genetisch bepaald is volgens dit onderzoek. Vermeld jij je lengte in je dating profiel? Laat het ons weten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…