Wat is Tinder Plus? Hoe het werkt, kosten en uitleg

Michael Schouten
Door Michael Schouten
10 minuten leestijd

Toen Tinder in 2013 werd ontwikkeld, was geld verdienen slechts bijzaak. Dat zou later pas van toepassing zijn. In eerste instantie ging het erom dat de app zo populair mogelijk werd. Niet alleen in thuisland Verenigde Staten, maar wereldwijd. Dat was alleen mogelijk als Tinder volledig gratis zou zijn. En dat werkte héél goed, zo weten we inmiddels allemaal.

Omdat de ontwikkeling van Tinder werd gefinancierd door een kapitaalkrachtige partij, kon men dit zo’n twee jaar volhouden. Gedurende deze tijd verdiende Tinder niets aan de app. Totdat de app op een gegeven moment de datingwereld had veroverd. Toen werd het tijd om een betaalde feature introduceren: dat werd Tinder Plus.

Wat is Tinder Plus?

Tinder Plus is begin 2015 door Tinder geïntroduceerd als ‘The Next Level of Tinder’. Het is een betaalde toevoeging aan de populaire datingapp waarmee je de beschikking krijgt over een aantal premium features. In ruil voor een maandelijkse vergoeding krijg je toegang tot verschillende handige functies die je zouden moeten helpen om de app effectiever te kunnen gebruiken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Maak kennis met Tinder Plus, een premium toevoeging aan de Tinder-ervaring. Met Tinder Plus geven we onze leden toegang tot hun twee meest gevraagde functies via Passport en Rewind, evenals onbeperkte like-mogelijkheden. – Tinder

Hoe werkt het?

In eerste instantie gaf Tinder Plus toegang tot slechts twee nieuwe functies, Paspoort en Rewind, en onbeperkte like-mogelijkheden. Niet lang daarvoor besloot Tinder namelijk om het aantal likes per dag te beperken. Met het Tinder Plus-abonnement werd het mogelijk om deze dagelijkse limiet weer te verwijderen.

In de jaren die volgden, werd Tinder Plus uitgebreid met een advertentievrije ervaring, beperken wat anderen over je kunnen zien en alleen getoond worden aan degenen die je zelf hebt geliket. We leggen uit hoe al deze features werken.

1. Paspoort

Beschikbaar:
De Paspoort-feature geeft je, zoals de naam al aangeeft, een virtueel paspoort. Terwijl je in het echte leven niet van locatie verandert, kun je in de Tinder app wel getoond worden op een andere locatie. Dan hebben we het niet over een virtuele verplaatsing naar de andere kant van de stad. Daar heb je immers geen paspoort voor nodig. Met Paspoort kun je je locatie veranderen om overal ter wereld matches te vergaren.

Als je bijvoorbeeld vanuit je huis in Amsterdam op Tinder actief bent, kun je je locatie veranderen naar Londen om de lokale singles aldaar te keuren. Zoek op een stad of pak de kaart erbij en kies op deze manier je locatie – binnen enkele seconden krijg je nieuwe profielen uit de betreffende stad te zien. Begin te swipen, match en chat met singles wereldwijd.

Nu denk je misschien dat deze feature niet echt handig is als je iemand uit de buurt zoekt. En dat is ook zo. De Paspoort-feature is voornamelijk bedoeld om contacten te leggen in gebieden waar je naartoe gaat of als je je sociale netwerk wilt uitbreiden met een gevarieerde groep mensen. Of misschien heb je een zakenreis gepland en heb je geen zin om je tijd alleen door te brengen.

2. Rewind

Beschikbaar:
De tweede originele feature van Tinder Plus is Rewind. Met de Rewind-feature kun je terugspoelen en een swipe ongedaan maken. Met deze functie kun je de laatste swipe terugnemen en dat is vooral handig als je iets te fanatiek aan het swipen bent geweest en per ongeluk een topkandidaat naar links hebt geveegd.

Als je iemand per ongeluk naar links veegt, dan kun je dit profiel nog een keer beoordelen met Rewind. Je krijgt een tweede kans. Dat is fijn als je spijt hebt van een gemaakte keuze. Met een tik op de knop krijg je een nieuwe kans om het goed te maken.

3. Onbeperkte likes

Beschikbaar:
Tinder Plus geeft je de mogelijkheid om onbeperkt te swipen. Terwijl je als gratis gebruiker van de app iedere dag een maximaal aantal keer naar rechts mag swipen, kun je met Tinder Plus ongelimiteerd blijven vegen.

Als je het zou willen, kun je alle profielen naar rechts swipen en achteraf de keuze maken of je met diegene wilt chatten. Dat is niet de manier die we aanraden, maar het kan. Met de onbeperkte swipe-functie weet je in ieder geval dat je je niet zal vervelen tijdens een avondje op de bank. Hoe meer swipes, hoe meer matches, niet?

tinder plus

4. Controle over je profiel

Beschikbaar:
Tinder Plus geeft je veel meer controle over je profiel dan wanneer je gratis lid bent. Met de Plus-variant kun je namelijk onderdelen van je profiel verbergen. Zo kun je je leeftijd onzichtbaar maken of je locatie. Verder kun je ook instellen dat je profiel alleen zichtbaar is voor leden die jij leuk gevonden hebt. Zo voorkom je dat ‘iedereen’ jouw profiel te zien krijgt, bijvoorbeeld kennissen of exen. Als je deze personen niet naar rechts veegt, dan krijgen ze je profiel niet te zien.

5. Geen advertenties

Beschikbaar:
Terwijl Tinder ooit volledig zonder reclame was, geldt dat nu niet meer. Tinder wil geld verdienen. Veel geld. Zo verdient het aan de betaalde abonnementen, maar ook aan advertenties. Als Plus-member krijg je geen reclames tussendoor te zien, waardoor je ongestoord kunt swipen.

Voordelen van Tinder Plus
  • Je kunt wereldwijd swipen
  • Je kunt onbeperkt blijven swipen
  • Je kunt swipes ongedaan maken
  • Je kunt profielinformatie verbergen
  • Je kunt instellen wie jouw profiel kan zien
  • Je kunt zelf bepalen wie je wilt zien
  • Je kunt advertentievrij de app gebruiken.

Wat kost het?

In het begin koste Tinder Plus slechts 2,99 euro per maand. In de loop der tijd werden verschillende prijzen ingesteld met uiteindelijk een verhoging van het maandtarief. Daar kwam nog bij dat oudere gebruikers van 30+ meer voor Tinder Plus betaalden dan jongere gebruikers. Inmiddels is dit gelukkig veranderd en betaalt iedereen hetzelfde tarief voor de Tinder-abonnementen.

Als het goedkoopste Tinder-abonnement is de Plus-variant niet bijzonder prijzig. Het is het geld waard als je Tinder veelvuldig gebruikt én gebruik wilt maken van wereldwijd matchen. Dit zijn de Tinder Plus-kosten die op dit moment gelden:

Tinder Plus, Gold en Platinum

MaandTinder Plus p/mTinder Gold p/mTinder Platinum p/m
1€ 12,97€ 21,63€ 25,96
6€ 6,49€ 9,74€ 12,98
12€ 4,33€ 6,49€ 8,66
Let op

Zoals vrijwel altijd het geval is bij een datinglidmaatschap, wordt ook Tinder Plus automatisch verlengd. Als de betaalde periode is afgelopen, wordt het abonnement met dezelfde periode verlengd. Je maakt dan opnieuw kosten voor het lidmaatschap. Wil je dit voorkomen? Zet het lidmaatschap dan voor het aflopen van de periode stop. Dit kun je meteen doen na het afnemen van je Tinder Plus-abonnement, maar ook vlak voor het verlopen van de periode.

Vergelijking met Gold en Platinum

Wil je weten wat nu precies het verschil is met de Gold- en Platinum-abonnementen? We hebben de verschillende features van alle abonnementen op een rijtje gezet.

Featurestinder icontinder plustinder goldtinder platinum
Swipen, matchen, chattentinder icon redtinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Controle over profieltinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Onbeperkte Likestinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Paspoorttinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Rewindtinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Advertenties verbergentinder icon redtinder icon goldtinder icon black
5 gratis Super Likes per weektinder icon goldtinder icon black
1 gratis Boost per maandtinder icon goldtinder icon black
Zien wie jou leuk vindttinder icon goldtinder icon black
Elke dag nieuwe Top Pickstinder icon goldtinder icon black
Vóór matchen bericht versturentinder icon black
Likes krijgen voorrangtinder icon black
Verstuurde likes bekijkentinder icon black

Als je dacht dat Tinder helemaal gratis was, weet dan dat dit niet het geval is. Althans, niet helemaal. Een profiel creëren is gratis, swipen kost niets, matchen ook niet en ook kun je zonder kosten te maken berichten uitwisselen. Daardoor zou je kunnen denken dat Tinder gratis is, maar dit gaat niet voor alle features op. In de basis is Tinder misschien kosteloos te gebruiken, maar niet in het geheel. Nog niet helemaal bekend met Tinder? In dit artikel lees je hoe Tinder werkt.

lexa

Alternatief voor Tinder

Tinder te duur? Of ben je niet van mening dat de betaalde features het waard zijn? Als je niet wilt betalen voor de app, houd er dan rekening mee dat er alternatieven zijn voor Tinder. Een van de alternatieven die wij aanraden is Lexa – een app waar matchen niet nodig om met iemand het gesprek aan te gaan.

App StoreGoogle Play

Veelgestelde vragen

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie