Home Dating apps Tinder Plus gids: wat is het en wat zijn de kosten?

Tinder Plus gids: wat is het en wat zijn de kosten?

5 minuten leestijd
0
tinder app

Tinder Plus bestaat nu al een tijdje. Het is begin 2015 door Tinder geïntroduceerd als “The Next Level of Tinder”. Het is een betaalde toevoeging aan de populaire dating app waarmee je de beschikking krijgt over de premium features. Met Tinder Plus heb je toegang tot verschillende handige features die je moeten helpen om de app effectiever te kunnen gebruiken.

Je wordt uitgerust met meer Super Likes, krijgt toegang tot de Boost feature, maar ook kun je je locatie aanpassen en je laatste swipe naar links herstellen. Al deze extra functies moeten je helpen om meer succes te hebben. De drie basisfuncties van de betaalde versie zijn Passport, onbeperkt liken en Rewind maar ook kun je je leeftijd of locatie onzichtbaar maken. Bovendien krijg je in tegenstelling tot de gratis gebruikers niet te maken met een dagelijkse like limiet.

Passport

De Passport feature geeft je, zoals de naam al aangeeft, een virtueel passport. Terwijl je in het echt niet van locatie verandert kun je in de Tinder app wel je locatie veranderen. Met Passport kun je je locatie veranderen om overal ter wereld matches te vergaren. Als je bijvoorbeeld vanuit je huis in Amsterdam op Tinder actief bent kun je je locatie veranderen naar Londen om de lokale singles aldaar te keuren. Zoek op een stad of pak de kaart erbij en kies op deze manier je locatie; binnen enkele seconden krijg je nieuwe profielen uit deze stad ervoor. Begin te swipen en voor je het weet heb je een match in een stad naar keuze.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Nu denk je misschien dat deze feature niet echt handig is als je iemand uit de buurt zoekt en dat is ook zo. De Passport feature is vooral bruikbaar als je alvast wat contacten wilt leggen voor als je op vakantie gaat of als je je sociale netwerk wilt uitbreiden met een gevarieerde groep mensen. Of misschien heb je een zakenreis gepland en heb je geen zin om je tijd alleen door te brengen.

Onbeperkt liken

Tinder Plus biedt je de mogelijkheid om onbeperkt te swipen. Waar de gratis gebruikers iedere dag een maximaal aantal keer mag swipen kun je met Tinder Plus ongelimiteerd blijven vegen. Als je wilt kun je alle profielen naar rechts swipen en achter de keuze maken of je met hem of haar wilt chatten. Dat is niet de manier die we aanraden, maar het kan. Met de onbeperkte swipe functie weet je in ieder geval dat je je niet zal vervelen tijdens een avondje op de bank. Hoe meer swipes, hoe meer matches.

Profielgegevens onzichtbaar maken

Tinder Plus geeft je veel meer controle over je profiel dan wanneer je gratis lid bent. Met de Plus variant van Tinder kun je namelijk onderdelen van de profiel verbergen. Zo kun je je leeftijd onzichtbaar maken of je locatie. Verder kun je ook instellen dat je profiel alleen zichtbaar is voor leden die jij leuk gevonden hebt. Zo voorkom je dat “iedereen” je profiel te zien krijgt, bijvoorbeeld kennissen of exen. Als je deze personen niet naar rechts veegt dan krijgen ze je profiel niet te zien.

Rewind

Met de Rewind-feature kun je terugspoelen zoals je dat ook met je Netflix film kunt. Met deze functie kun je je laatste swipe terugnemen; handig als je iets te fanatiek aan het swipen bent en per ongeluk een leuke single de verkeerde kant opveegt. Als je nu iemand per ongeluk naar links veegt dan kun je dit profiel nog een keer beoordelen. Dat is fijn als je spijt hebt van de gehaaste veeg naar links. Met een druk op de knop krijg je een tweede kans op het goed te maken.

Geen advertenties

Terwijl Tinder ooit volledig zonder reclame was is het moment aangebroken dat Tinder geld wil verdienen. Zo verdient het aan de Plus versie van de app maar ook aan advertenties. Als Plus member krijg je geen reclame tussendoor te zien waardoor je ongestoord en zonder limiet kunt swipen tot je een ons weegt.

Wat kost het?

Wat het vreemd was aan Tinder Plus is dat Tinder geen vaste prijs gehanteerd heeft in de afgelopen jaren. In het begin koste de Plus versie van Tinder slechts 2.99 euro per maand maar in de loop der tijd werden verschillende prijzen ingesteld, met uiteindelijk een verhoging van het maandtarief. Op het moment van schrijven kost het Tinder abonnement 9.99 euro per maand voor gebruikers die jonger zijn dan 30 jaar. Voor 30-jarigen en ouder geldt het dubbele tarief van 19.99 per maand.

Wat de reden voor de hogere prijs voor ouderen is heeft Tinder niet officieel bekendgemaakt maar het ligt voor de hand dat deze groep meer te besteden heeft en Tinder dus meer aan deze groep kan verdienen. Dit is een andere benadering dan andere datingsites zoals Lexa, die een vaste prijs voor iedereen vragen. De prijs van het Plus abonnement betaal je van tevoren. Zo kun je als 20-jarige bijvoorbeeld 34.99 euro betalen voor een half jaar Tinder Plus. Dit zijn de Tinder Plus kosten per leeftijdsgroep:

Tinder Plus, Gold en Platinum (30+ jaar)

MaandenTinder Plus p/mTinder Gold p/mTinder Platinum p/m
1€14,83€22,24€29,66
6€7,42€10,01€14,83
12€4,94€6,67€9,27

Let op

Zoals vrijwel altijd het geval is bij een dating lidmaatschap wordt ook Tinder Plus automatisch verlengd. Als de betaalde periode afgelopen is dan wordt deze periode verlengt en maak je weer nieuwe kosten. Om dit te voorkomen moet je voor het aflopen van het lidmaatschap de verlenging stopzetten. Dit kun je meteen doen na het afnemen van je Tinder Plus abonnement maar ook vlak voor het verlopen van de periode.

Super likes en boosts

Bovendien krijg je met je Tinder Plus abonnement één gratis Boost per maand om je profiel 30 minuten als eerste te laten weergeven in jouw omgeving. Als aanvulling krijg je ook nog eens extra Super Likes om je van anderen te onderscheiden. Gratis gebruikers krijgen één Super Like per dag, Tinder Plus leden krijgen dagelijks 5 Super Likes. Als je genoeg te besteden hebt en niet genoeg hebt aan Tinder Plus dan kun je ook nog super likes kopen en extra boosts. Dit zijn de kosten voor afzonderlijke super likes en boosts:

Super likes:

 • 5 stuks voor €5.49
 • 25 stuks voor €21.99
 • Boosts:

  • 1 voor €4.49
  • 5 voor €16.99

  Tinder is gratis van origine maar als je volledig gebruik wilt maken van de talrijke functionaliteiten is nodig om in je buidel te tasten. Ben je ouder dan 30 jaar? Dan mag je zelfs diep in je buidel tasten. Als je Tinder Plus of de Gold versie wilt kopen, dan wordt het bij een iPhone van je iTunes-account afgeschreven. Bij een Android apparaat kun je het aanschaffen en betalen via je Google account. Nog niet helemaal bekend met Tinder? In dit artikel lees je hoe Tinder werkt.

  Voordelen van Tinder Plus

  • Met Tinder Plus word je sneller aan meer singles getoond
  • Als je niet veel matches krijgt kan Tinder Plus je helpen om dit te verbeteren
  • Je kunt onbeperkt blijven swipen met Tinder Plus; meer swipes is meer kansen op een match.
  • Als je op reis gaat kun je vooraf al lokale contacten leggen.
  • Je kunt meer singles een compliment geven met de extra Super Likes.

  Verliefd worden is meer...

  ... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

  Bekijk welke app dit is
  Laad meer artikelen
  Laad meer in Dating apps

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Bekijk ook

  EasyWoo: onboard daten in een vliegtuig met medepassagiers

  Daten is vermoeiend? Als het aan een bekende luchtvaartmaatschappij ligt, gaat dat binnenk…