Wat is Tinder Paspoort? Hoe het werkt, kosten en uitleg

Michael Schouten
Door Michael Schouten
12 minuten leestijd

Je zit nog steeds te swipen op Tinder. Maar waarom eigenlijk? Binnen een week vertrek je voor zes maanden naar Curaçao om er stage te lopen. Denk je echt dat de matches die je nu verzamelt een half jaar op jou zullen wachten? Zonder je ooit in het echt gezien te hebben? Tenzij je iemand vindt die plotsklaps liefde op het eerste gezicht ervaart, is de kans groot dat alle matches die je nu hebt… voor niets zullen zijn.

Zou het niet beter zijn als je nu alvast zou kunnen swipen tussen het beschikbare aanbod op Curaçao? Op zoek naar iemand die samen met jou elke centimeter van het Caribische paradijs wil verkennen? Dat is precies waar Tinder Paspoort voor bedoeld is: swipen op een andere locatie dan waar jij je bevindt. We vertellen je meer over Tinder Paspoort: hoe het werkt, wat het kost en of het je geld waard is.

Wat is Tinder Paspoort?

Tinder Paspoort is een van de eerste features die Tinder beschikbaar stelde voor betalende abonnees. In 2015 introduceerde Tinder de paspoortfunctie als onderdeel van het Tinder Plus-abonnement. Paspoort is een feature waarmee je wereldwijd kunt matchen, ongeacht waar jij je op dat moment bevindt. Met Paspoort kun je je locatie wijzigen om contact te leggen met mensen over de hele wereld.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Paspoort is als teleporteren naar een andere locatie. Virtueel dan. Zoek op een stad en land of plaats een speld op de kaart om te bepalen waar jij wilt swipen. Heb je een slaapplek geregeld in Willemstad gedurende je stage op Curaçao? Tik dan Willemstad in en je locatie wordt in de app aangepast naar de Curaçaose hoofdstad. Vanaf dat moment kun je swipen, matchen en chatten met gebruikers die zich daar bevinden. Oftewel: met Paspoort kun je matchen op een bestemming naar keuze.

Met Tinder Paspoort is het mogelijk om te switchen tussen je huidige locatie en nieuwe bestemmingen. Handig voor als je alleen op vakantie gaat, een eenzame zakenreis voor de boeg hebt of gewoon andere culturen wilt ontdekken. Met Paspoort swipe je lokaal, nog vóórdat je aankomt – als je plannen hebt om erheen te gaan, want dat hoeft niet.

“Een geheel nieuwe manier om wereldwijde verbindingen op mobiel mogelijk te maken.” – Tinder

Hoe werkt het?

Tinder Paspoort is een premiumfeature die beschikbaar is in zowel de Tinder-app als in de webversie. Het is een feature waarmee je een nieuwe locatie kunt toevoegen en plaatselijk kunt swipen, matchen en chatten. Je plaatst een speld op de kaart om jezelf virtueel te verplaatsen naar die locatie of je zoekt gewoon op de naam van een bestemming. Dit is hoe het werkt:

  1. Tik op het profielpictogram bovenaan het hoofdscherm
  2. Selecteer Instellingen
  3. Tik op je locatie
  4. Voeg een nieuwe locatie toe
  5. Plaats een speld

Switchen tussen locaties

Je kunt bij gebruik van de Paspoort-functie eenvoudig switchen tussen meerdere locaties. Je kunt een extra locatie instellen als je op je profielpictogram klikt en de instructies in het menu volgt. Als je bijvoorbeeld regelmatig uitgaat in een andere plaats dan je woonplaats, kun je beide locaties in je profiel instellen zodat je desgewenst op beide locaties kunt zoeken naar nieuwe contacten.

Je kunt op deze manier ook iemand vinden die op de locatie woont waar jij je vakantie gaat doorbrengen. Ideaal als je daar alvast mensen wilt leren kennen en tips wilt krijgen over de beste uitgaansgelegenheden en restaurants. Wie weet ontmoet je wel iemand die ter plekke verandert in een vakantieliefde.

Voordelen van Paspoort
  • Je kunt wereldwijd swipen en matchen
  • Je kunt de locals vroegtijdig leren kennen
  • Je kunt internationaal daten
  • Je kunt verder zoeken dan gebruikelijk

Wat kost het?

Ondanks het feit dat Tinder Paspoort meerdere keren gratis beschikbaar is geweest voor iedereen die de Tinder-app gebruikte, geldt dat nu niet meer. Tinder Paspoort is alleen beschikbaar voor betalende abonnees die een Tinder Plus, Gold of Platinum-abonnement hebben. Zonder betaald lidmaatschap is Paspoort niet beschikbaar.

Beschikbaar:

De goedkoopste manier om Tinder Paspoort te kunnen benutten is het kopen van Tinder Plus, de abonnementsvorm met het laagste maandtarief. Paspoort is echter onderdeel van alle abonnementen die Tinder heeft. Dit zijn de prijzen van die abonnementen:

Tinder Plus, Gold en Platinum

MaandTinder Plus p/mTinder Gold p/mTinder Platinum p/m
1€ 12,97€ 21,63€ 25,96
6€ 6,49€ 9,74€ 12,98
12€ 4,33€ 6,49€ 8,66
Let op

Alle Tinder-abonnementen worden automatisch verlengd na de vervaldatum. Houd daar rekening mee bij het afsluiten van een betaald lidmaatschap.

Is Tinder Paspoort het geld waard?

Het korte antwoord is ja. Maar of het daadwerkelijk het geld waard is, hangt volledig af van de reden waarom je het gebruikt. Gebruik je het alleen om te ‘kijken’ hoe het gesteld is met het aanbod aan de andere kant van de wereld? Of gebruik je Paspoort daadwerkelijk om contacten te leggen met degenen die je voorbij ziet komen? Zoals je zelf begrijpt, wordt iets pas waardevol als je er profijt van hebt.

Tinder Paspoort is nuttig als je op reis gaat en ter plekke nieuwe mensen wilt leren kennen. Het kan gaan om een rondreis, stageplek in het buitenland, zakenreis of iets vergelijkbaars. Als je plannen hebt om op die locatie Tinder te gaan gebruiken, dan kun je met Paspoort een voorproefje krijgen. En misschien lukt het dankzij Paspoort wel om iemand te leren kennen op de bestemming waar je later zult zijn.

Een andere geldige reden om Paspoort te gebruiken is het ontdekken en leren van talen en culturen. Volg je een Spaanse les en wil je je skills testen? Je zou dan prima met Madrileense inwoners kunnen matchen en chatten. Zeg er dan wel bij dat je Paspoort gebruikt en jezelf wilt verbeteren in de Spaanse taal. Dat is wel zo eerlijk. Anderen zien namelijk niet dat jij Paspoort gebruikt.

Betalen voor Tinder Paspoort door een Plus-abonnement te nemen? Het antwoord hebben we eigenlijk al gegeven. Tinder Paspoort is alleen het geld waard als je er een geldige reden voor hebt. Anders is het je geld niet waard.

Zoeken in het buitenland

Tinder Paspoort werkt ook in het buitenland. Je kunt dus vanuit Nederland zoeken naar een leuk contact in Berlijn, Parijs, New York of Buenos Aires. Waar je ook wilt zoeken, het kan allemaal als je de Paspoort-functie inschakelt. Andersom werkt dat natuurlijk ook zo. Zo kan het gebeuren dat jij gewoon thuis bent en ineens een profiel voorbij ziet komen van iemand die aan de andere kant van de wereld aan het swipen is. Deze persoon heeft dan zeer waarschijnlijk de Paspoort-functie ingeschakeld om naar mensen te zoeken die zich in de omgeving bevinden waar jij op dat moment bent.

Daten met iemand in het buitenland

Als je met iemand in een ander land in contact komt via Tinder Paspoort, is er extra reden om op je hoede te zijn. Natuurlijk is niet iedereen te kwader trouw. Misschien is die leuke man of vrouw die je hebt leren kennen wel gewoon oprecht en wordt het een leuke eerste ontmoeting. Maar er zijn helaas ook veel mensen die andere bedoelingen hebben.

Ga nooit in op zielige verhalen waarbij er geld nodig is voor een dokter, kleding of andere eerste levensbehoeften. Hoe zielig een verhaal ook klinkt, de kans dat je wordt bedrogen is groot. Wil en kun je iemand financieel helpen, wees daar dan heel voorzichtig mee. Het advies is nooit te betalen voor iemand die je nog nooit in het echt ontmoet hebt; hoeveel je ook met de persoon meeleeft – doe het niet.

lexa

Alternatief voor Tinder

Niet tevreden met Tinder? Of vind je Paspoort niet het geld waard? Dan is het goed om te weten dat er meer en andere datingapps zijn. Een van de alternatieven die wij aanraden is Lexa. Bij deze app kun je bladeren door profielen en zonder te matchen berichten uitwisselen.

App StoreGoogle Play

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie