Home Dating apps Tinder Paspoort: wat is het en waarom zou je je locatie wijzigen?

Tinder Paspoort: wat is het en waarom zou je je locatie wijzigen?

4 minuten leestijd
0
tinder paspoort

Tinder is al vele jaren veruit de populairste dating app. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen met een account. De app is vooral bedoeld om een date te scoren in je woonplaats of in een plaats waar je op dat moment bent. Tinder maakt daarom gebruik van de GPS functie op je smartphone om suggesties te doen voor personen die op dat moment bij jou in de buurt zijn. Tinder Paspoort voegt hier nog een extra zoekmogelijkheid aan toe.

Wat is Tinder Paspoort?

Tinder Paspoort biedt je de mogelijkheid om je locatie te wijzigen zodat je overal kunt zoeken naar andere leden. Normaal gesproken zoek je in je eigen stad en de mensen die eromheen wonen. Met Tinder Paspoort kun je je virtueel verplaatsen naar de andere kant van de wereld om in contact kunt komen met anderen.

Zoek op een stad en verander je locatie naar deze stad om erachter te komen welke singles in de betreffende stad wonen. Of plaats willekeurig een spelt op de wereldkaart om te gaan swipen tussen mensen die op een ander continent wonen. Met Tinder Paspoort ben je een single zonder grenzen; de ene dag swipe je vanaf je huidige locatie, de andere dag vanaf je favoriete vakantiebestemming.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wie kan het gebruiken?

De functie Tinder Paspoort is beschikbaar voor gebruikers die een betaalde versie van Tinder gebruiken: Tinder Plus of Gold. Allen als je betaalt voor Tinder dan kun je de Paspoort functie gebruiken om wereldwijd naar contacten te zoeken. Door deze feature hoef je niet eerst in een andere plaats te zijn voordat je daar kunt zoeken. Je kunt gewoon een plaats op de wereldkaart aantikken en daar naar leuke contacten zoeken, vanuit je eigen huis of waar je ook bent. Als je Tinder Plus of Tinder Gold hebt en je locatie wilt wijzigen ga dan als volgt te werk:

  • Tik op het profielpictogram bovenaan het hoofdscherm
  • Selecteer Instellingen
  • Tik op Vegen in (op Android) of Locatie (op iOS)
  • Selecteer Een nieuwe locatie toevoegen

Waarom zou je het gebruiken?

Je kunt Paspoort bijvoorbeeld gebruiken als je in het weekend in een andere stad dan je woonplaats gaat stappen. Je kunt dan alvast zoeken naar een leuk contact om mee af te spreken. Ga je zaterdagavond uit in Amsterdam, Maastricht of Den Bosch dan kun je een paar dagen van tevoren al kijken wie je daar wellicht kunt ontmoeten. Dat hoeft natuurlijk niet je aanstaande grote liefde te zijn. Je kunt ook gewoon een leuke man of vrouw zoeken om iets leuks mee te doen.

Zoek bijvoorbeeld iemand die bekend is in de stad waar je naartoe gaat zodat hij of zij je leuke kroegen of dancings kan laten zien. Ben je meer het type van cultuur, dan kun je bijvoorbeeld met iemand afspreken om naar een museum te gaan, of een concert in een theater te bezoeken.

Optimaal gebruik maken van de Paspoort functie

locatie wijzigenAls je de beschikking hebt over de Paspoort functie, maak er dan optimaal gebruik van. Het heeft niet zo veel zin om lukraak naar mensen in allerlei steden te gaan zoeken waar je toch nooit naartoe gaat. Je moet je namelijk realiseren dat als je lukraak gaat swipen en allerlei profielen gaat liken dat Tinder je al snel als spammer gaat zien. Dat heeft nadelige gevolgen voor de populariteit van je profiel. Als je het echt te bont maakt kan het zelfs gebeuren dat je account wordt geblokkeerd en je helemaal geen profielen meer kunt zien.

Kies dus alleen een locatie als je daar daadwerkelijk naartoe gaat. Heb je een match? Reageer dan ook als diegene je een bericht stuurt. Want ook het niet reageren op contactverzoeken kan tot gevolg hebben dat je profiel in populariteit daalt en dus minder zichtbaar is voor andere Tinder gebruikers.

Zoeken in het buitenland

Tinder Paspoort werkt ook in het buitenland. Je kunt dus vanuit Nederland zoeken naar een leuk contact in Berlijn, Parijs, New York of Buenos Aires. Waar je ook wilt zoeken, het kan allemaal als je de Paspoort functie inschakelt. Andersom werkt dat natuurlijk ook zo. Het kan gebeuren dat je gewoon thuis bent en ineens een profiel voorbij ziet komen van iemand die aan de andere kant van de wereld aan het swipen is. Deze persoon heeft dan zeer waarschijnlijk de Paspoort functie ingeschakeld om naar mensen te zoeken die zich in de omgeving bevinden waar jij op dat moment bent.

Daten met iemand in het buitenland

Als je met iemand in een ander land in contact komt via Tinder Paspoort is er extra reden om op je hoede te zijn. Natuurlijk is niet iedereen te kwader trouw. Misschien is die leuke man of vrouw die je hebt leren kennen wel gewoon oprecht en wordt het een leuke eerste ontmoeting. Maar er zijn helaas ook veel mensen die andere bedoelingen hebben.

Ga nooit in op zielige verhalen waarbij er geld nodig is voor een dokter, kleding of andere eerste levensbehoeften. Hoe zielig een verhaal ook klinkt, de kans dat je wordt bedrogen is groot. Wil en kun je iemand financieel helpen, wees daar dan heel voorzichtig mee. Het advies is nooit te betalen voor iemand die je nog nooit in het echt ontmoet hebt; hoeveel je ook met de persoon meeleeft, doe het niet.

divider

Switchen tussen locaties

Je kunt bij het gebruik van de Paspoort functie eenvoudig switchen tussen meerdere locaties. Je kunt een extra locatie instellen als je op je profielpictogram klikt en de instructies in het menu volgt. Als je bijvoorbeeld regelmatig uitgaat in een andere plaats dan je woonplaats dan kun je beide locaties in je profiel instellen zodat je desgewenst bij beiden kunt zoeken naar een leuk contact.

Je kunt op deze manier ook iemand vinden die op de locatie woont waar je je vakantie gaat doorbrengen. Ideaal als je alvast mensen wilt leren kennen daar en wat tips wilt krijgen over leuke uitgaansgelegenheden of goede restaurants. Wie weet ontmoet je wel iemand waar je uiteindelijk een leuke vakantieliefde aan hebt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…