Wat is Tinder Top Picks? Hoe het werkt, kosten en uitleg

Michael Schouten
Door Michael Schouten
11 minuten leestijd

Wéér een swipe naar links. Het is de laatste dagen een gewoonte voor je geworden. Zelden kun je nog naar rechts vegen. Niet omdat je het niet wílt, maar omdat de profielen er geen reden toe geven. De profielen die aan je worden voorgesteld voldoen nauwelijks aan je wensen. Ze zijn eentonig en slaapverwekkend, omdat ze allemaal op elkaar lijken. Daarom stel jij jezelf de vraag: Ben ik te kieskeurig geworden?

Apps als Tinder worden bevolkt door mensen uit alle lagen van de bevolking. Ze hebben verschillende leefstijlen, achtergronden, carrières en sociale statussen. Daarom komen er meer mensen op de stapel voorbij die jij afkeurt dan mensen die precies aansluiten op je wensen. Tinder’s Top Picks is daarop de uitzondering, want dat is de feature die alleen profielen van een hoge kwaliteit aan je voorstelt. We vertellen je meer over Top Picks: hoe het werkt, wat het kost en of het je geld waard is.

Alleen het allerbeste is goed genoeg?

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe je datingleven zou zijn als je een multimiljonair was? Om te garanderen dat je alleen zou daten met de allerbeste matches, zou je een premium matchmaker inschakelen. De consulent zou al het voorwerk uit handen nemen: van het houden van intakegesprekken tot het analyseren van de overeenkomsten tussen jou en de kandidaten. Na een grondige beoordeling van het beschikbare aanbod zou de matchmaker jou een klein aantal partnervoorstellen doen. Met daarbij aan jou de vraag: met wie zou jij willen daten?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Nu zou het heel fijn zijn als je zo’n high-end matchmaker tot je beschikking hebt. Maar als je zoals de meeste mensen bent, dan heb je daar niet de financiële middelen voor. Je zou zelf gaan swipen op Tinder én zelf alle kandidaten gaan filteren. Maar zelfs als je niet een goed gevulde bankrekening hebt is het mogelijk om de miljonairsbehandeling te krijgen. Althans, dat is wat Tinder wil bereiken met de Top Picks-feature. En je hoeft geen dikke portemonnee te hebben om Top Picks te gebruiken.

Wat is Tinder Top Picks?

Top Picks is een feature van Tinder waarmee je snel kunt matchen met profielen van hoge kwaliteit. Met Top Picks geeft Tinder je de mogelijkheid om de beste kandidaten uit je buurt te bekijken. Dit zijn de kandidaten die Tinder voor jou persoonlijk heeft geselecteerd. Volgens Tinder vertegenwoordigen deze profielen mensen die goed met je zouden matchen.

Top Picks ontneemt de behoefte om voortdurend naar links of rechts te vegen om door de profielen in de app te bladeren. In plaats daarvan belicht Top Picks een handjevol singles waarvan het gelooft dat ze een goede match voor je zullen zijn, gebaseerd op een vergelijkbare carrière, hobby’s en interesses.

“Swipe langs uitgelichte profielen van de dag – speciaal voor jou uitgekozen” – Tinder

Hoe werkt het?

Top Picks is een feature die beschikbaar is in zowel de Tinder-app als in de webversie. Het presenteert de aanbevelingen in een rastervormig menu, waarbij elke voorgestelde gebruiker wordt weergegeven met een foto, naam en leeftijd. De app stelt gebruikers voor die onlangs online zijn geweest, op basis van gemeenschappelijke interesses en een selectie die door Tinder wordt aanbevolen.

Tinder Top Picks is beschikbaar zoals alle andere features. Elke dag wordt de selectie met profielen vernieuwd, 24 uur nadat de vorige selectie werd getoond. Dit is hoe het werkt:

  • Tik op het goudkleurige diamant-icoon
  • Navigeer naar Top Picks
  • Bekijk en beoordeel de profielen
  • Upgrade naar Tinder Gold als je meer profielen wilt zien

Of je nu wel of niet betaalt voor Tinder: Top Picks zijn door iedereen te bekijken. Het is in de app te vinden onder het goudkleurige diamant-icoon. Alle topkeuzes die Tinder voor je heeft verzameld worden in dit deel van de app getoond. Tik op een profielfoto om meer van het profiel te zien, zoals dat gebruikelijk is in de app. Wil je matchen met degene die je bekijkt? Tik dan op het groene hartje-icoon. Niet matchen? Bekijk dan een ander profiel of tik op het rode X-icoon.

Voordelen van Top Picks
  • Je ziet alleen profielen die populair zijn
  • Je hebt een grotere kans dat zij bij je passen
  • Je bespaart tijd
  • Je hoeft minder te swipen

Wat kost het?

Top Picks is deels gratis, deels niet. Als gratis gebruiker kun je in elke categorie tien profielen bekijken. Als je meer profielen wilt zien, kun je alle Top Picks activeren. Dat is alleen mogelijk als je het Gold-lidmaatschap (of Platinum) neemt die tegen betaling beschikbaar is. Er is dan geen limiet in het aantal getoonde profielen en krijg je toegang alle topkeuzes die de app voor jou heeft verzameld.

Beschikbaar:

Tinder Gold is alleen beschikbaar in abonnementsvorm. Het is één van de drie abonnementen die Tinder heeft. Bij deze abonnementen betaal je per maand, per zes maanden of per jaar. Dit zijn de actuele prijzen van de Tinder-abonnementen.

Tinder Plus, Gold en Platinum

MaandTinder Plus p/mTinder Gold p/mTinder Platinum p/m
1€ 12,97€ 21,63€ 25,96
6€ 6,49€ 9,74€ 12,98
12€ 4,33€ 6,49€ 8,66

Is Top Picks het geld waard?

Omdat Top Picks voor een deel gratis is, zou je geen reden moeten hebben om níet te gebruiken. Waarom ook niet, als het toch niets kost? Met de Top Picks-feature krijg je toegang tot een selectie aantrekkelijke profielen die volgens Tinder goed bij je passen. Je zou jezelf tekortdoen als je niet op dat aanbod ingaat.

Op basis van onze ervaringen is Top Picks echter geen geweldige functie. Je krijgt weliswaar aantrekkelijke profielen te zien, en de kans is gemiddeld groter dat jij deze leuk vindt, maar er is ook een keerzijde. Het liken van deze profielen garandeert geen matches. Sterker nog: omdat het populaire profielen zijn krijg je gemiddeld gezien juist minder matches. Oftewel: alleen omdat je ze vond in je Top Picks-selectie, krijg je nog geen speciale behandeling,

Betalen voor Top Picks door een Gold-abonnement te nemen? Het antwoord hebben we eigenlijk al gegeven. Top Picks is alleen het geld waard als je er meer matches door krijgt. Anders niet. Andere features die beschikbaar komen met Tinder Gold, zoals zien wie jou leuk vindt, zijn meer het geld waard dan meer profielen activeren bij Top Picks.

lexa

Alternatief voor Tinder

Niet tevreden met Tinder? Of zijn de Top Picks niet het geld waard? Dan is het goed om te weten dat meer en andere datingapps zijn. Een van de alternatieven die wij aanraden is Lexa. Bij deze app is kun je bladeren door profielen en zonder te matchen een bericht versturen.

App StoreGoogle Play

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie