Tinder abonnement opzeggen: hoe stop je je betaalde lidmaatschap?

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Van origine is Tinder een gratis datingapp; dit is grotendeels de reden geweest waarom de app marktleider van de wereld is geworden. Voor eigenaar Match Group was dit echter niet genoeg. Er moest meer verdiend worden aan Tinder. Het resultaat was de introductie van Tinder Plus in 2015 en later Tinder Gold. Jaren later volgde ook nog Tinder Platinum. Gratis gebruikers werden beperkt in de mogelijkheden en extra functies werden toegevoegd voor de betaalde lidmaatschappen.

De betaalde lidmaatschappen zijn een groot succes voor Tinder. Met miljoenen gebruikers die zich premium lid van Tinder mogen noemen, verdient de app goed geld. De huidige abonnementen die Tinder op dit moment aanbiedt zijn Tinder Plus, Gold en Platinum.

Tinder Plus, Gold en Platinum

De drie abonnementen van Tinder zijn app-abonnementen die je toegang bieden tot premiumfuncties zoals Onbeperkte Likes, Paspoort, Teruggaan, één Boost per maand en extra Super Likes. Met Tinder Gold krijg je ook nog exclusieve toegang tot de Likes You-functie, waarmee je kunt zien wie jou leuk vindt vóórdat je veegt. De kosten? Deze kunnen oplopen tot € 25,96 per maand voor het duurste abonnement.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Tinder-abonnement opzeggen

Heb je genoeg van het swipen, behaal je niet het gewenste resultaat of heb je iemand gevonden via de dating app? Dan wil je weten hoe je je Tinder abonnement kunt opzeggen. Het goede nieuws is dat je je Tinder-abonnement op ieder moment kunt opzeggen om toekomstige betalingen te voorkomen. Het Tinder-abonnement kun je echter niet opzeggen vanuit de Tinder app. Dit is hoe je je abonnement opzegt:

iOS:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Tinder.
 5. Tik op Annuleer abonnement.

Let op: wordt de optie voor het uitschakelen van automatisch vernieuwen niet getoond? Dan heb je dit mogelijk al uitgeschakeld. Dit kun je zelf controleren. Als je het automatisch vernieuwen al uitgeschakeld hebt dan wordt de einddatum van je abonnement op dit scherm getoond. Meer details over iOS app-abonnementen lees je bij Apple.

Android:

 1. Ga naar de Google Play Store-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Tinder.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.
 6. Volg de instructies.

Meer details over Android app-abonnementen lees je bij Google.

Tinder Online:

 1. Ga naar Tinder Online
 2. Druk op het profielpictogram bovenaan het hoofdscherm
 3. Ga naar Account beheren
 4. Schakel Automatisch verlengen uit of selecteer Annuleren

Opgezegd?

Je kunt je Tinder-abonnement blijven gebruiken als je het hebt opgezegd. Je hebt immers al betaald voor een vaste looptijd voor het lidmaatschap. Voor de resterende dagen kun je je Tinder lidmaatschap als normaal blijven gebruiken. Door je abonnement bij Tinder stop te zetten heb je automatisch geen toegang meer tot de premium functies zodra de looptijd voorbij is. Je krijgt je geld bovendien niet terug als je tussentijds je abonnement stopt. Maar hiermee voorkom je wel dat er nog betalingen worden overgemaakt naar Tinder.

Let op: je account verwijderen bij Tinder is niet genoeg om je abonnement te stoppen.

Alternatieven voor Tinder

Stop je je lidmaatschap bij Tinder omdat je eens wat anders wilt proberen? Tinder is misschien de app met de meeste leden, maar dat betekent niet dat het de enige datingapp is. Waar Tinder de klassieke swipe-app is, zijn er andere datingapps zonder het swipen. Als je online daten zonder swipen wilt proberen, zijn dit drie Tinder-alternatieven die je kunt proberen:

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie